University of California Davis (UC Davis) College of Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejak didirikan pada tahun 1962, UC Davis College of Engineering telah menamatkan pengajian lebih daripada 29,000 pelajar kejuruteraan dan sains komputer yang belajar dalam bidang yang terdiri daripada bioteknologi hingga penerokaan angkasa lepas.

Sepanjang sejarahnya, UC Davis College of Engineering telah membuat perbezaan positif di dunia melalui kejuruteraan yang bertanggungjawab secara sosial. Hari ini, kami dengan bangga mempersiapkan lebih daripada 4,600 pelajar sarjana dan hampir 1,200 pelajar siswazah untuk menjadi generasi peneraju dan usahawan kejuruteraan seterusnya.

Dengan menghubungkan orang dan teknologi, kita menyelesaikan masalah yang paling mendesak di dunia

dan mewujudkan generasi peneraju dan usahawan kejuruteraan yang seterusnya. Fakulti, pelajar, kakitangan, dan rakan kami bekerjasama untuk merancang hari esok yang lebih baik dan membuat perbezaan positif di dunia. Itu dalam semua yang kita lakukan.

Kejuruteraan dunia yang lebih baik memerlukan penyelesaian berkaliber yang berbeza, menuntut inovasi dalam pelbagai disiplin menggunakan pendekatan reka bentuk. Dari tenaga, iklim, dan pengangkutan ke bioperubatan, teknologi pertanian, dan penerokaan ruang angkasa, kami berusaha untuk membawa dunia yang lestari, lebih sihat, dan lebih tangguh.

Lokasi

Davis

Alamat
Bioletti Way,2063
95616 Davis, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami