University of California, Berkeley

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Brilliance dalam Tindakan

Program Pengajian Antarabangsa Berkeley (BISP) menyediakan peluang untuk belajar jangka pendek di luar negeri di University of California, Berkeley bertaraf dunia dan kaya dengan budaya. Dikasihi dipanggil "Berkeley" atau "Cal," ia terkenal dengan ulama, aktivis sosial, inovasi, dan badan pelajar yang pelbagai. Dengan kata lain, "Brilliance in Action."

Profesor Berkeley adalah antara yang terbaik dalam bidang mereka, yang terlibat dalam penyelidikan, pemikiran inovatif, mengajar inspirasi, dan perkhidmatan kepada masyarakat. Tidak kurang dari tujuh fakulti universiti semasa memegang Hadiah Nobel, menunjukkan tahap kepakaran yang ditawarkan di universiti utama ini. Dalam dunia global kami, terkenal UC Berkeley terus mempromosikan ucapan bebas dan perdebatan yang bijaksana kerana dunia kerja dan rangkaian sosial menjadi semakin pelbagai.

Kampus ini bersemangat dan hidup dengan beberapa pelajar sarjana dan siswazah terbaik dari California dan seluruh dunia, yang aktif terlibat dalam kehidupan kampus dan masyarakat. Kampus dan kawasan sekitarnya kaya dengan budaya, dengan peluang yang tidak terhad untuk mengalami kehidupan di California dan Amerika Syarikat

Berikutan penyelidikan dan kecemerlangan akademik yang berterusan di universiti, UC Berkeley berada di kedudukan teratas kedudukan dunia. Setiap tahun ia telah dinamakan salah satu jenama universiti global "Elite Six" di dunia , menurut Times Higher Education. Di samping itu, UC Berkeley telah dinamakan sebagai universiti nombor satu di Amerika Syarikat pada tahun 2020, US News and World Report ranking universiti universiti , kerana telah banyak tahun yang lalu.

Banyak yang Perlu Dilihat, Begitu Banyak!

Kampus Berkeley sibuk dengan kehidupan, dengan lebih daripada 42,000 pelajar dari California dan seluruh dunia mewujudkan masyarakat yang dinamik dan saling berkaitan. Aktiviti harian, persembahan dan acara adalah perkara biasa di kampus dan kawasan sekitarnya, dan terbuka kepada penduduk pelajar dan orang awam.

Pelajar BISP digalakkan untuk mengambil bahagian dalam kumpulan pelajar , di mana terdapat lebih daripada 1,000 orang yang boleh dipilih dari seluruh kampus.

Pelajar sering pergi ke tempat yang menyeronokkan dan menarik di California. Lawatan biasa termasuk San Francisco, Lembah Napa, Lake Tahoe, Yosemite dan kawasan pantai pesisir ke Los Angeles, Hollywood dan San Diego. Semasa rehat sekolah mereka mungkin keluar dari California ke Las Vegas, Grand Canyon, sehingga Northwest Pasifik ke Oregon atau Washington, New York, Chicago, Florida, Texas, atau kegemaran tertentu adalah Hawaii.

Lokasi

Berkeley

Alamat
Berkeley International Study Program
Department of Sociology
410 Barrows Hall

4720-1980 Berkeley, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: