University of Arkansas

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Arkansas adalah salah satu universiti penyelidikan awam terkemuka di negara ini. Idea, penyelesaian dan kerjasama kami menjadikan komuniti dan ekonomi lebih kuat. Peluang dan kemahiran yang kami sediakan menjadikan kehidupan lebih baik. Kami membayangkan dunia yang lebih baik dan kami bertekad untuk membinanya.

Falsafah 'pelajar-pertama' adalah alasan besar mengapa U of A secara konsisten berada di antara universiti penyelidikan awam terkemuka dan nilai terbaik. Kami bekerja keras untuk memastikan nisbah pelajar-ke-fakulti rendah yang mempromosikan banyak perhatian peribadi dan peluang bimbingan. Carnegie Foundation mengklasifikasikan universiti sebagai "tahap penyelidikan setinggi mungkin", menjadikan kami antara 3 peratus kolej dan universiti terbaik di seluruh negara.

Ditubuhkan pada tahun 1871 sebagai institusi pemberian tanah, University of Arkansas adalah unggulan Sistem University of Arkansas . 27,000 pelajar kami mewakili semua 50 negeri dan lebih daripada 120 negara. U of A mempunyai 10 kolej dan sekolah yang menawarkan lebih daripada 210 program akademik. University of Arkansas ditauliahkan oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi.

Kampus indah kami terletak di Fayetteville di sudut barat laut berbukit di Arkansas dan merangkumi dua arboreta yang menghadap ke Pergunungan Ozark. Beberapa kemudahan luar negara yang terbaik dan laluan mendaki yang paling menakjubkan berada dalam jarak perjalanan yang singkat dari kampus. Fayetteville secara rutin dianggap antara bandar kolej terbaik di negara ini, dan wilayah Northwest Arkansas di sekitarnya secara teratur menduduki tempat salah satu tempat terbaik untuk tinggal di AS

Lokasi

Fayetteville

Alamat
1 University of Arkansas
72701 Fayetteville, Arkansas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami