University Of Washington Bothell

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Universiti Washington Bothell (UW Bothell) ialah empat tahun prasiswazah dan siswazah kampus di timur laut King County, Salah satu daripada ketiga-tiga kampus ramai University of Washington. Kampus ini ditubuhkan pada tahun 1990 (iaitu tahun yang sama Universiti Washington Tacoma dibuka). UW Bothell berkongsi kampus dengan Cascadia College. UW Bothell adalah kampus cawangan terbesar di negeri ini dan berkembang empat tahun universiti yang paling pesat di negeri Washington.

UW Bothell terletak hanya sebelah barat laut dari persimpangan Interstate 405 dan State Route 522. Kelas ditawarkan hari dan petang untuk pelajar sepenuh atau separuh masa. Program ditawarkan dalam perniagaan, pendidikan, kejururawatan, pengkomputeran, dan seni dan sains antara disiplin.

Akademik UW Bothell kini menawarkan 40 ijazah sarjana muda dan sarjana dalam enam buah sekolah: Perniagaan, disiplin Sastera dan Sains, Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik, Pengajian Pendidikan dan Kejururawatan dan Pengajian Kesihatan.

Pendaftaran

UW Bothell adalah kampus cawangan terbesar di negeri ini. Aplikasi Freshman meningkat sebanyak 20% dari tahun 2010 manakala permohonan pemindahan meningkat sebanyak 24%. Jumlah kiraan ketua pelajar sepenuh dan separuh masa adalah 4,172. Kiraan ini telah meningkat dengan ketara sejak beberapa tahun yang lalu.

UW Bothell mula menerima pelajar baru pada musim luruh 2006. Kelas pertama untuk menyelesaikan semua empat tahun di UW Bothell menamatkan pengajian pada Jun 2010.

Perjanjian dengan City of Bothell menghadkan UW Bothell dan Cascadia Kolej pendaftaran. Had pendaftaran kini 10,000 pelajar FTE. Pada mulanya, pendaftaran adalah terhad kepada 3,000 FTE pelajar sehingga pintu masuk yang dibina dengan akses terus ke State Route 522. Jabatan Negara Washington Pengangkutan menyiapkan projek ini pada bulan September 2009.

Lokasi

Bothell

18115 Campus Way NE

Alamat
University of Washington Bothell, 18115 Campus Way NE
WA 98011-8246 Bothell, Washington, Amerika Syarikat
Telefon
+1 425.352.5000