University Of Tennessee Health Science Center

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

UTHSC menghargai kecemerlangan, kepedulian, rasa hormat, ekuiti kesihatan, integriti, kepelbagaian, dan pengetahuan.

Sebagai sistem kesihatan terkemuka di seluruh negeri, awam, akademik, misi University Of Tennessee Health Science Center adalah untuk membawa manfaat sains kesihatan kepada pencapaian dan pemeliharaan kesihatan manusia, dengan fokus pada warga Tennessee dan wilayah , dengan mengikuti program terpadu pendidikan, penyelidikan, perawatan klinikal, dan layanan publik. Mempekerjakan lebih daripada 6,000 orang di fakulti, kakitangannya, dan kumpulan amalan fakulti korporat bukan untung, UTHSC menyumbang lebih dari $ 4 bilion untuk ekonomi Tennessee.

Pada tahun 1911, University of Tennessee pertama kali melancarkan kampus Memphis, mendedikasikannya hanya untuk pendidikan dan penyelidikan sains kesihatan. Program benih dalam bidang perubatan, pergigian, dan farmasi berkembang dengan cepat, dan dalam beberapa tahun yang singkat, program baru dimulakan dalam profesi kesihatan, lulusan sains kesihatan, dan kejururawatan. Setiap program itu berkembang menjadi sebuah kolej dengan sendirinya.

Pada tahun 1963, UT Graduate School of Medicine di Knoxville, yang berpusat di Pusat Perubatan UT, menjadi sebahagian daripada Pusat Sains Kesihatan UT. Pada tahun 1974, UT College of Medicine di Chattanooga, yang berpusat di Erlanger Health System, bergabung dengan sistem UTHSC.

Lokasi

Knoxville

Alamat
37996 Knoxville, Tennessee, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami