University Of Dallas

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University Of Dallas didedikasikan untuk mengejar kebijaksanaan, kebenaran, dan kebajikan sebagai tujuan pendidikan yang tepat dan utama. Universiti berusaha untuk mendidik para pelajarnya agar mereka dapat mengembangkan kebajikan intelektual dan moral, mempersiapkan diri untuk hidup dan bekerja di dunia yang bermasalah dan berubah, dan menjadi pemimpin yang dapat bertindak dengan bertanggungjawab untuk kebaikan mereka sendiri dan untuk kebaikan keluarga, masyarakat mereka , negara, dan gereja.

Universiti memahami sifat manusia sebagai rohani dan jasmani, rasional dan bebas. Ia dipandu oleh prinsip-prinsip pembelajaran yang mengakui standard kebenaran dan kecemerlangan yang melampaui batas yang menjadi objek pencarian dalam pendidikan.

Universiti ini khas untuk mendidik pendidikan liberal baik dalam program sarjana dan siswazahnya. Dalam program seni liberalnya, Universiti komited untuk pemulihan dan pembaharuan warisan pendidikan liberal di Barat. Universiti juga berkomitmen untuk menyediakan program profesional di peringkat siswazah. Program profesionalnya, dalam semangat yang sama dengan program seni liberal Universiti, didedikasikan untuk merefleksikan secara kritikal mengenai tujuan yang ada dalam profesionnya sendiri, untuk memupuk pertimbangan berprinsip, moral, dan untuk memberikan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk kecemerlangan profesional. Sama ada profesional atau liberal, Universiti yakin akan keutamaan etika daripada aspek teknikal, keutamaan orang berbanding perkara, keunggulan semangat atas perkara. Universiti berusaha untuk menawarkan program siswazah dan sarjana yang akan memenuhi keperluan penting masyarakat, dan yang dapat ditawarkan dengan cara yang sesuai dengan komitmen institusi utama Universiti.

Lokasi

Irving

Alamat
East Northgate Drive,1845
75062 Irving, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami