Universidad Ana G. Méndez – Campus Florida

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kampus South Florida dianjurkan untuk Melaksanakan Pendidikan Bahasa Dwi Berbasis Disiplin di peringkat universiti di Florida Selatan. Kampus ini menghidangkan komuniti pelajar yang pelbagai budaya, menawarkan program akademik dan perkhidmatan peribadi yang berkualiti, memenuhi keperluan pelajar dewasa.

Kampus South Florida terletak di 15201 NW 79th Court, Miami Lakes, FL 33016.

  • Bilik darjah, makmal komputer, perpustakaan.
  • Pejabat pentadbiran dan ruang fakulti.
  • Kawasan parkir disediakan untuk pelajar dan pentadbiran.

Fakta pantas

  • 956 pelajar
  • 29 Program Akademik
  • 12 Tahun Perkhidmatan
  • 1632 Graduan

Siapa kita

The Ana G. Mendez University adalah bukan untuk institusi keuntungan dalam operasi sejak 1949. Dengan kira-kira 40,000 pelajar itu adalah universiti swasta terbesar di Puerto Rico. Pada tahun 2003, Universiti Ana G. Mendez membuka Kampus Metro Orlando di negeri Florida yang menawarkan program ijazah sarjana dan sarjana dari universiti-universitinya di satu kampus dan dengan jadual yang fleksibel. Kini, Ana G. Méndez University diiktiraf untuk menampung pelajar dewasa Hispanik di Benua Amerika Syarikat dengan lima buah kampus yang beroperasi di negeri Florida, Maryland, Texas dan Daerah Columbia.

128527_rsz_brooke-cagle-g1kr4ozfoac-unsplash.jpg

Dapatkan Tahu Program Bahasa Dwi Pendidikan Tinggi Pertama untuk Dewasa di Negara

Pendidikan tinggi

Program pengajian bahasa dwibahasa pertama untuk orang dewasa di negara ini.

Bantuan kewangan

Bantuan Kewangan tersedia untuk pelajar yang layak.

Reka Bentuk Pengajaran

Reka bentuk pengajaran adalah berdasarkan kepada amalan-amalan terbaik Model Bergantung Rasa Bahasa Berbasis Disiplin.

Ujian Penempatan

Ujian penempatan bahasa ditadbir untuk menentukan tahap kemahiran pelajar dalam bahasa Inggeris dan Sepanyol

50% Bahasa Inggeris dan 50% Bahasa Sepanyol

50/50 pendekatan pengajaran berstruktur.

E-Lab

Pelajar mempunyai akses kepada perkhidmatan E-lab untuk membantu meningkatkan kemahiran bahasa dan akademik.

Kursus Fleksibel

Kursus biasanya ditawarkan dalam sesi 5, 8, 10 dan 15 minggu.

Pendaftaran Tahun-Pusingan

Pendaftaran kami sepanjang tahun.

Kurikulum Gunaan

Kurikulum mengintegrasikan pengalaman profesional pelajar dalam aktiviti kelas.

Pengesahan Kursus

Kami mengesahkan kursus dari institusi asing. Kredit terdahulu yang tidak usang tidak akan luput.

Persamaan Kursus

Kesamaan kredit dari institusi akademik asing dinilai dan boleh diterima untuk kemasukan.

Kredit Kursus

Kredit untuk kursus boleh didapati melalui ujian cabaran persembahan portfolio.

Mesej Selamat Datang

Ana G. Méndez University, memenuhi komitmennya untuk menawarkan alternatif pendidikan tinggi kepada masyarakat yang berbeza dan untuk kepentingan terbaik berkhidmat kepada masyarakat Hispanik di Amerika Syarikat, bermula pada tahun 2003 untuk menawarkan alternatif pendidikan dwibahasa untuk Dewasa di Kampus Orlando Metro . Di Kampus Orlando, kami kini mempunyai lebih daripada 1,400 pelajar dan menawarkan lebih daripada 25 Program Akademik yang berbeza. Kemudian, sebuah kampus baru ditubuhkan di Florida Selatan, terletak di kawasan Miramar, di mana kami kini mempunyai lebih daripada 900 pelajar. Kampus terbaru ditubuhkan di kawasan Tampa Bay pada tahun 2010 dan kini mempunyai lebih daripada 400 pelajar.

Di bawah undang-undang Puerto Rico, SUAGM terdiri daripada tiga universiti yang diakui oleh "Negara Tengah"; Ana G. Méndez University (Gurabo), Ana G. Méndez University (Cupey), dan Ana G. Méndez University (Carolina). Ana G. Méndez University adalah universiti swasta kedua terbesar di Puerto Rico dengan lebih daripada 60 tahun yang ditubuhkan dan lebih daripada 42,000 pelajar. Universiti ini adalah yang memberi ijazah untuk pelbagai Program Akademik yang kami tawarkan di Amerika Syarikat.

Sebuah kampus baru di Maryland, "Capital Area Campus", baru-baru ini diresmikan dan kami meneruskan rancangan pertumbuhan dan pengembangan untuk menawarkan program akademik dwibahasa (Inggeris dan Sepanyol) baru yang menyokong dan memenuhi keperluan masyarakat Hispanik di Amerika Syarikat dan menyediakan Alternatif baru untuk program waktu siang tradisional untuk pelajar sekolah menengah baru yang bermula pada bulan Ogos 2013.

Misi

Kampus South Florida dianjurkan untuk Melaksanakan Pendidikan Bahasa Dwi Berbasis Disiplin di peringkat universiti di Florida Selatan. Kampus ini menghidangkan komuniti pelajar yang pelbagai budaya, menawarkan program akademik dan perkhidmatan peribadi yang berkualiti, memenuhi keperluan pelajar dewasa.

Prinsip-prinsip kami

Sebagai sebahagian daripada falsafahnya, Universiti Ana G. Mendez mematuhi prinsip peluang pendidikan yang sama untuk pelajar mereka di tiga institusi kami: Ana G. Méndez University (Carolina), Ana G. Mendez University (Gurabo), dan Ana G. Méndez Universiti (Cupey).

Dengan prinsip panduan ini, Universiti memperoleh, menerima, dan mentadbir pelbagai dana bantuan kewangan dalam bentuk geran, kajian kerja kolej, dan pinjaman untuk pelajar yang mempunyai keperluan kewangan dan layak. Dana bantuan pelajar disediakan oleh kerajaan Persekutuan dan Negeri, Institusi, dan daripada sumbangan sektor swasta.

Institusi kami mengagihkan dana ini secepat mungkin, memberi manfaat kepada pelajar dengan pelbagai jenis program bantuan kewangan yang layak untuk memenuhi kos mendapatkan matlamat akademiknya.

Portal Bantuan Kewangan Ana G. Mendez University memberikan dasar dan prosedur yang membimbing kita dalam pengagihan dana, sesuai dengan peraturan yang berlaku. Ia juga memberi arahan pelajar untuk memohon bantuan kewangan, termasuk cara melengkapkan Permohonan Percuma untuk Bantuan Pelajar Kewangan (FAFSA) yang diperlukan untuk akses kepada mana-mana bantuan kewangan persekutuan. Lain-lain norma, dasar, dan peraturan lain yang perlu disedari pelajar juga dimasukkan.

Lokasi

Miami Lakes

Alamat
15201 NW 79th Court
Miami Lakes, Florida, Amerika Syarikat