University of West Georgia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Di University of West Georgia , kita berada dalam perniagaan mengubah kehidupan dan mengubah perspektif. Dari kejayaan dalam kelas dan bidang kerjaya yang dipilih untuk berjaya di bidang atlet dan jumlah pengalaman kolej, UWG mempunyai lebih daripada 1100 ahli fakulti sepenuh masa dan kakitangan yang berdedikasi untuk membantu anda berjaya.

Lebih daripada 12,000 pelajar mengikuti pengajian peringkat ijazah dan siswazah di UWG setiap tahun. Pelajar menikmati pengalaman hidup kolej yang lengkap di kampus Carrollton, termasuk ruang dewan kediaman, pertandingan olahraga antarbola dan peluang untuk melibatkan diri dalam lebih daripada 150 organisasi pelajar.

Dinamakan oleh The Princeton Review sebagai salah satu Kolej Southeastern Terbaik dan salah satu Kolej Nilai Terbaik Amerika, University of West Georgia menyediakan kualiti akademik yang luar biasa. 86 program pengajiannya termasuk 43 di peringkat sarjana muda, 29 di peringkat tuan dan pakar, empat di peringkat kedoktoran dan lapan di peringkat sijil. Kursus dalam talian disediakan untuk kedua-dua pelajar siswazah dan siswazah yang mencari fleksibiliti dalam masa dan lokasi.

UWG adalah rumah kepada Kolej Kepujian pertama negeri, lengkap dengan kurikulum kehormatan. Advanced Akademi Georgia universiti adalah salah satu daripada hanya 12 program AS yang membolehkan pelajar-pelajar sekolah menengah yang berbakat untuk mendapatkan kredit sekolah menengah dan kolej bersamaan sementara tinggal di kampus dalam program kediaman sepenuh masa.

UWG diakreditasi oleh Suruhanjaya Kolej Persatuan Kolej dan Sekolah Selatan (1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097; 404-679-4501), dan banyak program akademik telah mendapat akreditasi daripada agensi berprestij lain.

114896__SB_0121.jpg

Kenyataan Misi

Misi University of West Georgia ( UWG ) adalah untuk membolehkan pelajar, fakulti, dan kakitangan untuk merealisasikan potensi mereka sepenuhnya melalui penglibatan akademik, perkhidmatan sokongan, pembangunan profesional, dan masyarakat berpusatkan pelajar yang peduli. UWG komited untuk kecemerlangan akademik dan penglibatan komuniti, menawarkan program sarjana, siswazah, dan komuniti yang berkualiti tinggi di kampus, di luar kampus, dan dalam talian.

UWG , ahli piagam Universiti Sistem Georgia (USG), adalah universiti awam SACSCOC yang komprehensif, SACSCOC VI, yang berpusat di Georgia Barat dengan pelbagai laman pengajaran dan kehadiran maya yang kuat. UWG menyokong pelajar dalam usaha mereka untuk melengkapkan peringkat dalam program yang berkaitan, menghargai seni liberal dan penyediaan profesional. Melalui pengajaran yang berkesan dan inovatif, pembelajaran pengalaman, biasiswa, penyelidikan, usaha kreatif, dan perkhidmatan awam, UWG melengkapkan graduan untuk melibatkan diri dan menemui pengetahuan. UWG didedikasikan untuk membina kekuatan yang sedia ada dan membangunkan program dan perkhidmatan akademik, penyelidikan, dan kokurikulum yang tersendiri yang merespon pembangunan ekonomi dan mengenal pasti keperluan serantau, negeri dan global, dengan itu memperkasakan alumni untuk menyumbang secara bertanggungjawab dan kreatif kepada global abad ke-21 kompleks masyarakat.

Visi

University of West Georgia bercita-cita menjadi universiti komprehensif terbaik di Amerika - dicari sebagai tempat terbaik untuk bekerja, belajar, dan berjaya!

Nilai

Misi institusi dan operasi harian University of West Georgia dipandu oleh nilai-nilai kami yang menyokong visi kami menjadi tempat terbaik untuk bekerja, belajar, dan berjaya.

Nilai pencapaian jelas dalam komitmen kami terhadap kejayaan akademik dan sosial pelajar, kakitangan dan fakulti kami.

Nilai kepedulian jelas dalam keprihatinan kita yang konsisten dan menghargai para pelajar, staf, dan fakulti kita serta komuniti yang lebih besar di mana kita hidup dan yang kita berkhidmat.

Nilai kolaborasi terbukti dalam komitmen kami untuk berkongsi pemerintahan, kerja berpasukan, dan semangat kerjasama yang membentuk interaksi kami dengan pelajar, kakitangan, dan fakulti, dan komuniti yang kami layani.

Nilai keterangkuman jelas dalam komitmen kami untuk meraikan kepelbagaian kami, semangat kerjasama kami, dan mewujudkan kampus yang mesra yang secara emosi dan fizikal selamat untuk semua.

Nilai inovasi terbukti dalam komitmen kami untuk memupuk suasana pembelajaran di mana kaedah dan idea baru yang selaras dengan visi dan misi kami dihormati dan dihargai.

Nilai integriti jelas dalam komitmen kami terhadap piawaian etika yang ketat dalam bilik darjah dan pejabat kami, dalam tingkah laku kami terhadap satu sama lain, dan dalam perkhidmatan kepada komuniti kami.

Nilai kemampanan jelas dalam kewajipan kami untuk mengekalkan keseimbangan ekologi dalam perancangan dan operasi kami yang memungkinkan para generasi akan datang peluang kualiti yang sama atau lebih baik untuk kejayaan yang tersedia untuk membentangkan pekerja dan pelajar.

Nilai kebijaksanaan adalah jelas dalam komitmen kami terhadap pengajaran dan pembelajaran yang menekankan pengetahuan untuk tujuan mengubah kehidupan para pekerja dan pelajar kami secara positif, serta meningkatkan dunia di mana kita hidup.

Sejarah UWG

Dari permulaan yang rendah sebagai sekolah pertanian dan mekanikal pada tahun 1906 hingga universiti terkemuka, sejarah University of West Georgia kaya dengan pengetahuan dan pertumbuhan.

Sekolah Pertanian dan Mekanikal Keempat di Carrollton membuka pintu sebagai tindak balas kepada seruan untuk "program pendidikan yang lebih realistik untuk belia luar bandar" berumur 13 hingga 21 tahun. Tapak bekas ladang Bonner dipilih sebagai lokasi dan 110 murid mendaftar pada tahun 1908 .

Apabila masyarakat berubah, begitu juga dengan keutamaan pendidikan Georgia dan negara. Menjelang tahun 1933, tujuh daripada A

Evolusi berterusan ketika Georgia Barat menjadi institusi empat tahun pada tahun 1957. Pada masa itu, 589 pelajar telah mendaftar. Menjelang tahun 1971, pendaftaran telah meningkat kepada lebih daripada 6,000 pelajar. Pada musim gugur 1996, kolej itu menjadi universiti, University of West Georgia Negeri University of West Georgia . Ia menjadi semata-mata University of West Georgia pada tahun 2005 dan dianugerahkan Ph.D yang pertama. pada 2012.

Persekitaran fizikal universiti juga berkembang. Penambahan terkini termasuk bangunan kejururawatan yang canggih, Pusat Pointe Suites, dan kediaman dan kompleks makan East Commons. Perpustakaan Ingram baru-baru ini telah diubahsuai dan, pada tahun 2015, UWG Newnan akan berpindah ke lokasi baru di bangunan Hospital Newnan yang bersejarah.

Hari ini, UWG mendaftarkan lebih daripada 12,000 pelajar dan menawarkan lebih daripada 85 program pengajian melalui Kolej Kesenian dan Kemanusiaan, Kolej Sains Sosial, Kolej Sains dan Matematik, Kolej Perniagaan Richards, Kolej Pendidikan dan Sekolah Kejururawatan. The Honors College terus menyediakan pilihan kajian intensif untuk pelajar yang berpendapatan tinggi. The Advanced Academy of Georgia membolehkan pelajar sekolah tinggi dan senior yang menetap untuk belajar dan belajar di kampus sambil menamatkan keperluan tamat pengajian sekolah tinggi mereka. UWG Newnan menawarkan kelas teras, sarjana muda sarjana dan pengajian siswazah. Kajian siswazah dalam perniagaan boleh didapati di Douglasville. Kursus juga disediakan untuk pelajar berhampiran dan jauh melalui UWG Online. Universiti ini menganugerahkan ijazah sarjana di peringkat bachelor, tuan, pakar dan doktor.

Yayasan Georgia Barat , dan program-program seperti Dana Tahunan, manfaat biasiswa, pembangunan fakulti, teknologi canggih dan banyak lagi. Pelan strategik yang dibangunkan pada tahun 2014 menyediakan struktur dan pelan hala tuju untuk mencapai kejayaan pelajar, kejayaan akademik, kejayaan perkongsian, dan kejayaan operasi - dan membolehkan universiti mengukur keberkesanannya di setiap kawasan kritikal. Misi dan nilai-nilai membimbing budaya institusi. UWG bercita-cita untuk menjadi universiti komprehensif terbaik di negara ini, dicari sebagai tempat terbaik untuk bekerja, belajar dan berjaya.

Lokasi

Carrollton

University of West Georgia

Alamat
1601 Maple St, GA
30118 Carrollton, Georgia, Amerika Syarikat
Telefon
+1 678-839-5000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: