Baca keterangan rasmi

Dialu-alukan untuk GPS, komuniti global tulen yang memajukan ilmu melalui pengajaran, penyelidikan dan penglibatan.

Sekolah ini diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk kepakarannya bagi Pasifik-Amerika dan Asia dan kami berusaha untuk menjadi rumah pelajar, alumni, ulama dan pemimpin dari seluruh dunia yang nilai menangani cabaran global dan Pasifik dengan analisis yang teliti dan semangat untuk penyelesaian masalah.

Memanfaatkan lokasi Pantai Barat dan program terkenal di UC San Diego dalam bidang sains dan teknologi, GPS membangunkan alat analisis baru dengan aplikasi praktikal, manakala ketat melatih generasi akan datang pemimpin global. Kita menanamkan dalam kurikulum kaedah untuk mereka bentuk, ujian, menilai dan mendapatkan hasil penyelesaian bagi masyarakat global dalam abad ke-21, mengajar tentang soalan-soalan besar yang dihadapi dunia dan menyediakan pelajar untuk mengenal pasti yang keputusan lebih cenderung untuk bekerja maju. alumni kami telah mengambil alih jawatan kepimpinan dalam perniagaan, kerajaan dan organisasi bukan untung di lebih daripada 80 buah negara di seluruh dunia.

banner_about_900X300

Siapa kita

Kita adalah masyarakat global sebenar fakulti, kakitangan, pelajar dan rakan-rakan komuniti yang memajukan ilmu melalui pendidikan dan penyelidikan - semua dengan mata kepada membina komuniti Pasifik. Sekolah ini berlabuh di reputasi dan kejayaan UC San Diego dan Universiti California sistem. Kami dipandu oleh individu yang berusaha untuk mengekalkan iklim keadilan, kerjasama dan profesionalisme yang termaktub dalam prinsip-prinsip etika kita. Tambahan pula, kami percaya bahawa kepelbagaian, kesamarataan dan adalah intipati penting bagi kecemerlangan akademik.

.

Fakulti

Pelajar mempunyai akses yang tidak dapat ditandingi kepada fakulti terkenal di peringkat antarabangsa yang mengintegrasikan biasiswa yang ketat dengan penuh semangat untuk pengajaran dan penglibatan aktif dalam dan di luar bilik darjah. Mereka adalah pemimpin dalam penyelidikan yang terdiri daripada resolusi perang saudara untuk implikasi perubahan corak perdagangan antarabangsa; daripada politik domestik dengan kewangan dan perniagaan di negara-negara Pasifik; dan dari dasar luar China kepada penilaian anti-kemiskinan, kesihatan awam dan program alam sekitar di negara-negara membangun. Mengetahui lebih lanjut mengenai pelbagai dan kedalaman kepentingan penyelidikan mereka yang luas hari ini.

banner_diversity

Komitmen kepada Ekuiti, Kepelbagaian & Penyertaan

Ekuiti, kepelbagaian dan penyertaan adalah menentukan ciri-ciri sekolah, UC San Diego dan seluruh University of California sistem. Mereka adalah unsur penting untuk persekitaran yang produktif dan Innovate, dan kami memeluk mereka semua sebagai sumber kekuatan.

perbezaan kita - kaum, kewarganegaraan, etnik, jantina, agama, orientasi seksual, identiti jantina, umur, status sosioekonomi, kebolehan, pengalaman dan banyak lagi - meningkatkan keupayaan kita untuk mencapai misi teras kami dalam perkhidmatan awam, pengajaran dan penyelidikan. Kami mengalu-alukan fakulti, kakitangan dan pelajar dari pelbagai latar belakang dan mahu semua orang rasa dihormati dan dihargai.

Selain itu, UC San Diego mempunyai banyak sumber-sumber yang menyokong pengambilan dan pengekalan populasi sejarah yang kurang, memperdalam pemahaman dan mencabar salah faham sekitar kepelbagaian, dan membangunkan pemimpin proaktif yang menyokong untuk dimasukkan.

Pelajar Devoted untuk Rangkuman

Memenuhi dua kumpulan pelajar yang baru ditubuhkan di sekolah yang dikhaskan untuk kemasukan. Di samping itu, yang diketuai oleh Hal Ehwal Antarabangsa Pertubuhan Pelajar Pasifik (PIASO), terdapat beberapa peringkat serantau dan profesional kumpulan pelajar fokus lain yang memperkayakan iklim kampus.

QuIRPS

Misi QuIRPS adalah untuk memupuk masyarakat di kalangan aneh dan bukan aneh anggota School dan meningkatkan kesedaran tentang cabaran unik yang dihadapi oleh lesbian, gay, biseksual, transgender dan aneh orang di seluruh dunia, serta pembangunan profesional untuk pelajar aneh dan sekutu.

Wanita Arah Antarabangsa

Misi Wanita Ke Arah Antarabangsa adalah untuk meningkatkan kesedaran dan pembangunan wanita dalam peranan kepimpinan masa depan di alam profesional dan akademik antarabangsa. Kumpulan itu menawarkan peluang kepada pelajar, fakulti, kakitangan dan masyarakat San Diego yang lebih besar untuk bertukar-tukar dalam wacana yang menggalakkan isu-isu wanita di peringkat global.

Anda dialu-alukan untuk menghubungi kami secara langsung melalui telefon (858-534-5914) atau e-mel (gps-apply@ucsd.edu)

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

UC San Diego School Of Global Policy & Strategy

MPP adalah program sarjana profesional sepenuh masa dua tahun. Membina perancah bagi penggubalan dasar dalam konteks global adalah komponen kritikal MPP. Ia akan menyedia ... [+]

MPP adalah program sarjana profesional sepenuh masa dua tahun. Membina perancah bagi penggubalan dasar dalam konteks global adalah komponen kritikal MPP. Ia akan menyediakan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk membandingkan amalan terbaik di Amerika Syarikat, Amerika Latin, Asia dan seterusnya.

Fakulti kami adalah pakar untuk sektor awam, swasta dan antara kerajaan, mewujudkan metodologi reka bentuk dan penilaian dasar awam di seluruh dunia. Ijazah MPP menggabungkan kepakaran dasar sains sosial ini dengan kekuatan kampus kami di STEM dan sains kesihatan.

Gambaran Keseluruhan Program

MPP memerlukan 92 unit untuk disiapkan. Semua pelajar mengambil lapan kursus teras yang diperlukan dalam tahun pertama mereka dan satu seminar penyelidikan batu kapur di tempat kedua. Pelajar mesti memilih sekurang-kurangnya satu bidang pengkhususan. Walaupun penguasaan dalam bahasa asing tidak diperlukan, 24 unit dapat dikira ke arah gelar selagi bahasa cocok dengan pengkhususan regional atau negara pilihan.... [-]

Amerika Syarikat San Diego
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UC San Diego School Of Global Policy & Strategy

Ijazah profesional ini membolehkan pelajar menggabungkan latihan profesional UC San Diego dengan minat pakar di China. Pelajar dilatih untuk menggunakan alat silang disip ... [+]

GPS berbangga untuk menawarkan ijazah baru, inovatif, dua tahun, sepenuh masa: Sarjana Hal Ehwal Ekonomi dan Politik Cina. Bermula pada musim gugur 2017, pelajar akan bekerjasama dengan komuniti kelas dunia UC San Diego dari sarjana Cina untuk menyiasat secara mendalam isu-isu penting yang berkaitan dengan China kontemporari.

Ijazah profesional ini membolehkan pelajar menggabungkan latihan profesional UC San Diego dengan minat pakar di China. Pelajar dilatih untuk menggunakan alat silang disiplin untuk menggali secara mendalam ke dalam ekonomi dan politik China, serta mempertimbangkan tempatnya di rantau Asia Pasifik dan hubungannya dengan Amerika Syarikat

Kepakaran fakulti teras ijazah yang merangkumi ekonomi, pengurusan, sains politik, dan analisis dasar, ditambah dengan ulama UC San Diego yang mengkhususkan diri dalam politik, masyarakat, sejarah dan bahasa Cina. Hasilnya adalah latihan akademik dan profesional yang menyediakan graduan untuk pelbagai jabatan akademik, perniagaan, diplomatik dan kerajaan.... [-]

Amerika Syarikat San Diego
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UC San Diego School Of Global Policy & Strategy

Sarjana Hal Ehwal Antarabangsa (MIA) adalah program sarjana dua tahun penuh, yang memberi tumpuan kepada Amerika dan Asia. Pelajar GPS membangunkan perspektif global yang ... [+]

Sarjana Hal Ehwal Antarabangsa (MIA) adalah program sarjana dua tahun penuh, yang memberi tumpuan kepada Amerika dan Asia.

Pelajar GPS membangunkan perspektif global yang tidak ternilai melalui melibatkan diri dengan pelbagai orang dan ideologi, kemahiran dan perasaan sensasi yang akan membentuk dasar dan strategi politik dan ekonomi masa depan.

Fakulti kami terdiri daripada pemimpin dalam dasar awam, politik global, keselamatan antarabangsa, perniagaan dan ekonomi serta kemampanan alam sekitar.

Pelajar berprestasi tinggi kami-menarik ke Sekolah dari seluruh dunia-meneroka pelbagai laluan kerjaya di GPS melalui kajian kes dinamik yang diberikan oleh sarjana terkemuka industri, analisis kuantitatif mengenai cabaran dunia sebenar dan latihan profesional.... [-]

Amerika Syarikat San Diego
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UC San Diego School Of Global Policy & Strategy

Sarjana Pengajian Lanjutan dalam Hal Ehwal Antarabangsa (MAS-IA) adalah ijazah hal ehwal antarabangsa eksekutif terkemuka kami. Pelajar yang datang adalah profesional ber ... [+]

Sarjana Pengajian Lanjutan dalam Hal Ehwal Antarabangsa (MAS-IA) adalah ijazah hal ehwal antarabangsa eksekutif terkemuka kami. Pelajar yang datang adalah profesional berpengalaman dengan lima atau lebih tahun pengalaman kerja dan kurikulum kami mencabar mereka dengan menggali dengan mendalam dalam kajian hubungan antarabangsa, ekonomi politik antarabangsa, dasar awam, kelestarian alam sekitar dan keselamatan Asia Pasifik.

Kami menawarkan kelonggaran kedua-dua pendaftaran sepenuh masa dan separuh masa, yang membolehkan pelajar memilih untuk mengekalkan pekerjaan semasa mengikuti pengajian mereka. Pelajar GPS berkembang maju dalam suasana yang pelbagai dan kosmopolitan di salah satu bandaraya Amerika yang paling inovatif sambil menikmati jarak dekat dengan wilayah Pasifik yang lebih luas yang memainkan peranan penting dalam ekonomi global dan geopolitik sekarang.... [-]

Amerika Syarikat San Diego
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
9 - 18 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
School of Global Policy and Strategy
Alamat
9500 Gilman Dr. #0519
92093 San Diego, California, Amerika Syarikat
Website
Telefon
858-534-5914 or gps-apply@ucs