University of Illinois at Urbana-Champaign - College of Agricultural, Consumer and Environmental Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Gambaran keseluruhan ACES

Lebih Daripada Memenuhi I

Kolej Sains Pertanian, Pengguna dan Alam Sekitar (ACES) telah menjadi sebahagian daripada Universiti Illinois sejak hari pertama. Walaupun dengan bangga berada di antara 30 sekolah pertanian terbaik di seluruh dunia, hari ini kita lebih daripada pertanian. ACES adalah kolej yang pelbagai dengan program bertaraf tinggi dalam bidang kejuruteraan, kewangan dan ekonomi, sains pemakanan, dan banyak lagi. Walaupun fakulti dan badan pelajar kami mempunyai pelbagai kepakaran dan bidang minat, kami semua berusaha untuk mencapai tujuan bersama untuk meningkatkan kehidupan seharian bagi orang di seluruh dunia.

Pendidikan ACES

Kami berhutang kejayaan kami untuk mengutamakan pelajar kami, menyokong mereka dengan komuniti akademik yang penyayang dan erat.

Nisbah Pelajar / Fakulti 15: 1

Dengan berada di ACES, anda mendapat semua kelebihan universiti Big Ten, tetapi dengan saiz kelas kecil yang menjadikan pengalaman pembelajaran berkualiti dan dekat.

80% Menyertai pembelajaran berdasarkan pengalaman

Kami menghargai pembelajaran dengan melakukan. Pelajar kami menyelesaikan latihan magang, sukarelawan, mengembara ke seluruh negara, dan mengambil bahagian dalam lebih dari 400 peluang belajar di luar negara yang terdapat di University of Illinois untuk mendapatkan pengalaman langsung dalam bidang pengajian mereka.

Biasiswa ACES $ 3.5 juta diberikan setiap tahun

Kolej ACES juga didedikasikan untuk membantu pelajar berjaya dari segi kewangan. Setiap tahun 3.5 juta dolar biasiswa kolej diberikan kepada pelajar kami. Biasiswa ini dimungkinkan oleh alumni dan rakan-rakan kolej yang murah hati.

74% kadar tamat pengajian selama empat tahun

ACES mempunyai peringkat pengekalan pelajar baru 91 peratus dan kadar tamat pengajian empat tahun 74 peratus, kadar kelulusan tertinggi di negara ini antara program yang setanding, menurut US News & World Report. Tahap kelulusan kami juga lebih daripada dua kali ganda purata kebangsaan untuk universiti awam (33%, menurut Jabatan Pendidikan AS). Ini bermaksud pelajar sama-sama kekal dan berjaya dalam ACES.

87% bekerja atau melanjutkan pelajaran

Dalam masa enam bulan menamatkan pengajian, pelajar kami diambil bekerja atau ingin melangkah lebih jauh dengan memperoleh ijazah lanjutan atau sebutan lanjutan lain. Kira-kira satu pertiga daripada siswazah memilih untuk melanjutkan pengajian dalam pelbagai bidang termasuk sains, perniagaan, perubatan, kesihatan dan kesejahteraan, dan pendidikan.

Kesan ACES

Pelajaran yang diajar dalam program ijazah kami berakar pada penyelidikan, dan tujuan kami adalah untuk berkongsi penyelidikan itu bukan hanya dengan pelajar kami, tetapi dengan masyarakat di seluruh dunia.

Kesan Global

Lima bidang penyelidikan menyeluruh kami merangkumi Makanan dan Pertanian, Alam Sekitar dan Air, Keluarga dan Masyarakat, Kesihatan dan Kesejahteraan, dan Data dan Teknologi.

Penyelidikan di setiap bidang ini berpotensi meningkatkan kehidupan dalam skala global. Untuk menyelesaikan penyelidikan ini, ACES bekerjasama dengan institusi di seluruh dunia, membolehkan para penyelidik bekerjasama dan belajar antara satu sama lain. Penyelidik kami kini berusaha dalam lebih dari 120 negara yang berbeza.

Kesan Tempatan

University of Illinois Extension, yang berpusat di College of ACES, telah memimpin usaha jangkauan masyarakat sejak tahun 1914.

Pakar pengembangan dan pendidik yang bekerja di seluruh negeri berkongsi pengetahuan yang dipelajari melalui penyelidikan universiti dengan komuniti tempatan melalui program latihan, bengkel pendidikan, dan banyak lagi.

Kesan Fakulti

Inti segalanya, ACES adalah fakulti dan kakitangan bertaraf dunia kami. Fakulti di semua jabatan ACES sedang menjalankan penyelidikan dan membentuk pelajaran dengan cara yang menarik dan memberi kesan.

Untuk membantu memupuk pemahaman yang lebih luas mengenai skop kerja mereka, fakulti di setiap program kami telah membuat ringkasan mengenai usaha penyelidikan dan pendidikan mereka. Ringkasan ini bukan sahaja mengetengahkan pekerjaan mereka tetapi juga menerangkan secara ringkas bagaimana usaha mereka memberi kesan kepada pelajar dan komuniti kita.

Sejarah

University of Illinois diiktiraf di seluruh dunia sebagai salah satu universiti awam yang hebat, dan College of ACES telah berada di sana sejak hari pertama. Garis masa universiti bermula sejak pertengahan 1800-an ketika aktivis dan profesor yang berpangkalan di Illinois, Jonathan Baldwin Turner memulakan gerakan untuk memberikan pendidikan tinggi bagi sesiapa sahaja di negara ini yang bercita-cita untuk belajar. Gerakan ini sangat disokong oleh petani dan pekerja industri, yang kemudian membentuk lebih dari 85 peratus penduduk Illinois.

Pada tahun 1862 Presiden Abraham Lincoln menandatangani Undang-Undang Morrill Land-Grant College, menyumbangkan tanah awam untuk tujuan mewujudkan kolej untuk "kepentingan pertanian dan seni mekanik." Tiga puluh tujuh institusi pemberian tanah yang dikhaskan untuk tujuan ini diciptakan pada bulan Mac 1868 berkat Akta Morrill 1862, termasuk University of Illinois (asalnya Universiti Perindustrian Illinois).

Lokasi universiti Urbana-Champaign kebetulan mempunyai beberapa tanah terkaya di dunia. Hal ini cukup memberangsangkan ketika Hatch Act tahun 1887 menubuhkan Stesen Eksperimen Pertanian, dengan memberi fokus penyelidikan baru. Kemudian, pada tahun 1914, pengetahuan yang diperoleh dari penyelidikan perguruan dan usaha universiti lain dapat diakses oleh setiap warga negara melalui Undang-Undang Smith-Lever, yang membuat Sistem Penyambungan Koperasi. University of Illinois Extension beroperasi sehingga hari ini yang menawarkan program pendidikan dan bahan kepada penduduk di seluruh 102 daerah Illinois.

Hari ini College of ACES telah memperluas wawasannya untuk mengajar dan meneliti bukan hanya pertanian, tetapi pelbagai bidang pengajian yang dapat meningkatkan kehidupan di seluruh dunia. Untuk mengikuti perkembangan terkini aktiviti kami, lihat bahagian berita kami, dan langgan buletin kami.

Lokasi

Champaign

Alamat
4Q2F+Q4 Champaign, Illinois, Estados Unidos
Champaign, Illinois, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami