Tulane University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Senibina Tulane University komited untuk mendorong kecemerlangan tanpa syarat dalam bidang Pembangunan Senibina, Pemeliharaan dan Pembangunan Mapan.

Kami terletak di tengah-tengah Pantai Teluk, di mana semua cabaran penghuni manusia di planet ini dipertaruhkan. Di sini, kita mempunyai peluang untuk mentakrifkan peranan seni bina di hadapan perubahan iklim, krisis pantai dan riparian, proses perbandaran di bawah keadaan ini, dan cabaran untuk keadilan sosial dan alam sekitar.

Kami percaya ini adalah saat bersejarah di tempat terbaik di bumi untuk menjadi arkitek dan pendidik.

Tulane University tidak mendiskriminasi bangsa, jenis kelamin, warna, agama, asal kebangsaan, kewarganegaraan, status perkahwinan, orientasi seksual, umur, kecacatan, ketenteraan, status veteran atau status atau klasifikasi lain yang dilindungi di bawah undang-undang persekutuan, negeri atau tempatan dalam program dan aktivitinya.

architecture, blueprint, floor plan3844328 / Pixabay

Tulane School of Architecture menyediakan pendidikan bertaraf dunia dalam bidang seni bina, pemuliharaan, dan pembangunan hartanah lestari. Program ini, dari peringkat sarjana hingga peringkat siswazah, melengkapkan graduan masa depan dengan kemahiran intelektual, kebudayaan dan teknikal asas yang diperlukan untuk menjadi relevan dalam membalikkan ketidaksamaan sosial dan gangguan ekologi.

Pengajaran dan penyelidikan sekolah memajukan bidang-bidang dalam topik yang paling relevan hari ini, seperti perubahan iklim, krisis pantai dan riparian, proses pembandaran di bawah keadaan ini, dan cabaran untuk keadilan sosial dan alam sekitar.

Di Sekolah Senibina, pendidikan berlaku di dalam bilik darjah dan di dalam masyarakat. Kesan pelajar, fakulti, dan siswazah kami dapat dilihat di seluruh dunia dan di sini di New Orleans di Albert dan Tina Small Center untuk Rancangan Kerjasama dan URBANbuild.

Program Ijazah:

  • Sarjana Muda Seni Bina
  • Sarjana Muda Sains dalam Seni Bina
  • Sarjana Seni Bina I
  • Sarjana Seni Bina II
  • Sarjana Pengajian Penyelidikan
  • Sarjana Pembangunan Harta Tanah yang Mampan

Program Outreach:

  • Albert dan Tina Small Center untuk Reka Bentuk Kerjasama
  • URBANbuild
  • Pusat Reka Bentuk Bandar Serantau Tulane
  • Kejujuran Kerjaya dalam Seni Bina (Program pra-kolej musim panas)

girl, drawing, natureuslikajme / Pixabay

Penyelidikan

Tulane University adalah satu-satunya universiti penyelidikan yang terletak di rantau yang menangani cabaran sosial, alam sekitar dan ekonomi yang paling mendesak. Menyelesaikan masalah-masalah yang mendesak ini - penduduk perumahan, bekerja dengan masyarakat untuk membawa mereka kembali, membangunkan senario baru untuk mendiami sungai dan delta kami - sangat berakar umbi dalam identiti Tulane. Universiti kami komited untuk bekerja yang membawa inovasi dengan menyeberangi sempadan tatatertib.

Sekolah Seni Tulane mempunyai sejarah panjang komitmen untuk menangani isu-isu sebenar dan menjana pengetahuan baru, terutamanya selepas Badai Katrina dan kepimpinan kami dalam membantu komuniti kami membina semula. Dan sebagai arkitek, berpelajaran untuk memimpin pasukan yang kompleks untuk menangani isu-isu yang rumit, kerja kita pada dasarnya adalah interdisipliner dan inventif.

Penyelidikan dan inovasi di Tulane School of Architecture difokuskan dalam dua bidang utama: 1) Pemberdayaan Komuniti melalui Seni Bina dan 2) Sungai dan Delta Urbanisme, yang dicapai melalui kecemerlangan reka bentuk profesional dan kepimpinan dalam pendidikan reka bentuk.

Pusat Albert dan Tina Kecil Pusat Reka Bentuk dan URBANbuild sekolah itu adalah dua program yang diiktiraf secara nasional dan antarabangsa yang memberi peluang kepada pelajar dan fakulti untuk bekerja di projek berasaskan komuniti tempatan melalui latihan magang, studio dan projek kelas, dan peluang membina reka bentuk. Projek Yamuna River adalah program penyelidikan antara disiplin yang tujuannya adalah untuk merevitalisasi ekologi Sungai Yamuna di New Delhi, sehingga menghubungkan kembali ibu kota India kembali ke air.

Lokasi

New Orleans

Alamat
Saint Charles Avenue,6823
70118 New Orleans, Louisiana, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami