Tulane University School of Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pendidikan, Penyelidikan dan Penjagaan Pesakit: Kami Menyembuhkan Komuniti

Salah satu pusat pendidikan perubatan yang terkenal di negara ini, Tulane University School of Medicine adalah pusat pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan awam yang meriah. Tulane University School of Medicine adalah sekolah perubatan tertua kedua di Deep South dan sekolah perubatan tertua ke-15 di Amerika Syarikat. Tulane School of Medicine diakreditasi sepenuhnya oleh Jawatankuasa Perhubungan Pendidikan Perubatan.

Misi

Kami meningkatkan kesihatan manusia dan memupuk masyarakat yang sihat melalui penemuan dan terjemahan sains terbaik ke dalam amalan dan pendidikan klinikal; untuk memberikan rawatan pesakit berkualiti tinggi dan mempersiapkan generasi peneraju klinikal dan saintifik yang terkemuka.

Visi

Untuk menjadi sekolah perubatan intensif penyelidikan yang khas, mengubah kesihatan melalui penemuan, pembelajaran sepanjang hayat, dan penjagaan kesihatan yang berpusat pada pesakit.

Nilai teras

Akauntabiliti

Belas kasihan

Kualiti

Kerjasama

Integriti

Kepelbagaian

Kreativiti

Salah satu pusat pendidikan perubatan yang terkenal di negara ini, Tulane University School of Medicine adalah pusat pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan awam yang meriah. Meraikan ulang tahun ke-175 pada tahun 2009, Tulane School of Medicine adalah sekolah perubatan tertua kedua di Deep South dan sekolah perubatan tertua ke-15 di Amerika Syarikat. Baca Lagi

Objektif Program Pendidikan

Penjagaan pesakit

Pengetahuan untuk Amalan

Pembelajaran dan Penambahbaikan berdasarkan Amalan

Kemahiran Interpersonal dan Komunikasi

Profesionalisme

Amalan Berasaskan Sistem

Kerjasama antara Profesional

Pembangunan Peribadi dan Profesional

Penglibatan dan Perkhidmatan Komuniti

Permulaan

New Orleans, yang terletak di iklim subtropika dan dengan salah satu pelabuhan antarabangsa yang paling sibuk di dunia, terdedah kepada semua jenis penyakit berjangkit yang menular pada tahun 1834. Ketika Medical College of Louisiana menerbitkan prospektusnya pada tahun yang sama, kunci antara objektifnya adalah "untuk memimpin kemajuan sains dan rawatan penyakit yang rasional." Baca Lagi

Penemuan dan Terjemahan

Tulane School of Medicine membezakan dirinya dalam penemuan dan terjemahan serta pendidikan. Pada tahun 1932, Dr. Michael E. DeBakey lulus dari Tulane School of Medicine dan memulakan kerjaya yang terkenal dalam pembedahan kardiovaskular. Sebagai pelajar perubatan, dia meneliti dan merancang roller pump, yang menjadi komponen penting dalam mesin jantung-paru yang membawa kepada pembedahan jantung terbuka.

Lokasi

New Orleans

Alamat
Tulane Avenue,1430
70112 New Orleans, Louisiana, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: