Tulane University - Biomedical Sciences Graduate Program (School of Medicine)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

PROGRAM GRADUATE SCIENCES (BMS)

Program Siswazah dalam Sains Bioperubatan (BMS) adalah sebahagian daripada Sekolah Perubatan Tulane. Ia dianjurkan sebagai program interdisipliner, interdepartmental, dan intercampus, yang terdiri daripada fakulti yang terlibat secara aktif dalam penyelidikan bioperubatan. Matlamat program ini adalah untuk melatih para saintis dalam komuniti saintifik kerjasama yang didorong oleh kreativiti dan inovasi. Program Siswazah Tulane dalam Sains Biomedikal menyatukan beberapa orang muda yang paling berbakat di dunia dengan guru dan penyelidik yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan diiktiraf di peringkat antarabangsa: semua dalam konteks bandar yang penuh dengan peluang di dalam dan luar makmal dan kelas.

BMS terdiri daripada Program Sarjana Sains dalam Anatomi (Struktur dan Biologi Selular), Biokimia dan Biologi Molekul, Genetik Perubatan dan Genomik, Mikrobiologi dan Imunologi, Patologi (Perubatan Molekul), Farmakologi dan Fisiologi. Program MS satu tahun dirancang untuk memperkayakan dan memperbaik kelayakan akademik siswazah dan memperkuat asas akademik mereka untuk pembangunan intelektual yang lebih tinggi, termasuk kemasukan ke sekolah perubatan, sekolah pergigian atau program berkaitan profesion kesihatan lain atau program penyelidikan doktoral. Peratusan Tulane MS yang sangat tinggi mencapai matlamat pendidikan lanjut.

Program BMS juga termasuk program PhD dalam Sains Bioperubatan dengan pengkhususan dalam mana-mana mata pelajaran tuan di atas. Program PhD membolehkan pelajar memilih mentor tesis daripada kira-kira 90 ahli fakulti dalam bidang sains asas dan jabatan klinikal di Sekolah Perubatan dan Pusat Penyelidikan Primer Tulane.


TULANE SEKOLAH PERUBATAN

Salah satu pusat pendidikan perubatan yang paling diiktiraf di negara ini, Tulane University School of Medicine adalah pusat yang bersemangat untuk pendidikan, penyelidikan, dan perkhidmatan awam. Meraikan ulang tahun ke-175 pada tahun 2009, Sekolah Perubatan Tulane merupakan sekolah kedokteran tertua kedua di Deep South dan sekolah kedokteran tertua yang ke-15 di Amerika Syarikat.

Sekolah Perubatan Tulane merekrut fakulti, penyelidik, dan pelajar dari seluruh dunia, dan menolak sempadan perubatan dengan pendahuluan penyelidikan dan pembedahan perubatan. Dari penciptaan mikroskop binokular ke pembedahan robotik, Sekolah Perubatan Tulane kekal di barisan hadapan inovasi perubatan moden. Sekolah Perubatan Tulane melengkapi generasi profesional perubatan generasi akan datang dengan alat untuk berjaya dalam dunia yang cepat berubah dan membentuk masa depan penjagaan kesihatan. Setiap hari, kami berusaha untuk memenuhi misi kami "Pendidikan, Penyelidikan, dan Penjagaan Pesakit: Kami Menyembuhkan Masyarakat."

Sekolah Perubatan Tulane diakreditasi sepenuhnya oleh Jawatankuasa Perhubungan Pendidikan Perubatan.

Permulaan

New Orleans, yang terletak di iklim subtropika dan dengan salah satu pelabuhan antarabangsa yang paling sibuk di dunia, terdedah kepada semua jenis penyakit berjangkit yang ganas pada tahun 1834. Apabila Kolej Perubatan Louisiana menerbitkan prospektus pada tahun yang sama, kunci di antara objektifnya adalah "untuk memimpin kemajuan sains dan rawatan rasional penyakit."

Menjelang 1845, badan perundangan negeri mengiktiraf nilai institusi dan membenarkan universiti sepenuhnya di New Orleans. Kompleks perubatan itu diiktiraf dengan cepat sebagai salah satu sekolah perubatan terbesar di negara ini. Menjelang tahun 1860, pendaftaran telah meningkat kepada lebih 400 pelajar, meletakkannya sebagai program keempat terbesar bagi pendidikan perubatan di negara ini.

Pada tahun 1882, Paul Tulane menderma harta tanah yang luas di New Orleans untuk sokongan pendidikan. Lembaga Pentadbir Dana Pendidikan Tulane memutuskan untuk menyokong Universiti Louisiana, dan pada tahun 1883 Badan Perundangan Louisiana meluluskan rang undang-undang yang mewujudkan Universiti Tulane Louisiana, sebuah universiti swasta dan nonsectarian. Sebagai sebahagian daripada Universiti Tulane, sekolah perubatan terus berkembang maju dan berkembang, bergerak ke abad ke-20 sebagai sekolah perubatan peringkat tertinggi di Selatan dan salah satu yang terbaik di negara ini.


Discovery and Translation

Sekolah Perubatan Tulane membezakan dirinya dalam penemuan dan terjemahan serta dalam pendidikan. Pada tahun 1932, Dr Michael E. DeBakey lulus dari Sekolah Perubatan Tulane dan memulakan karier yang cemerlang dalam pembedahan kardiovaskular. Sebagai seorang pelajar perubatan, beliau meneliti dan merancang pam roller, yang menjadi komponen penting dalam mesin jantung-paru-paru yang membawa kepada pembedahan jantung terbuka.

Ahli fakulti Tulane yang lain yang membuat kemajuan dalam bidang perubatan sepanjang abad yang lalu adalah Dr. Robert Heath dalam psikofarmakologi, Dr. George E. Burch dalam fisiologi, Dr. Andrew V. Schally dalam endokrinologi, dan Dr. Louis J. Ignarro dalam bidang farmakologi, dua yang terakhir memenangi Hadiah Nobel untuk kerja mereka di Tulane.


Badai Katrina

Pada akhir Ogos 2005, dengan Tulane School of Medicine pada puncak pengembangan programatik utama, bencana alam yang paling buruk dalam sejarah Amerika Syarikat telah menyebabkan kemusnahan yang tidak dapat dipercaya ke kota New Orleans, rakyat dan institusinya, termasuk Universiti Tulane.

Doktor Tulane tinggal bersama pesakit mereka di Hospital Tulane, Hospital Amal, dan hospital New Orleans VA sehingga terpaksa berpindah. Doktor-doktor, pelajar-pelajar dan penduduk-penduduk itu akan kembali ke bandar, menubuhkan klinik di lokasi-lokasi baru dan membina semula akses kepada kedua-dua penjagaan perubatan dan pendidikan perubatan.

Selepas badai itu, Sekolah Perubatan Tulane telah dipindahkan ke Kolej Perubatan Baylor di Texas, di mana pelajar perubatan melanjutkan pelajaran mereka. Pentadbir sekolah perubatan Tulane menyelaraskan kembali sekolah ke New Orleans, yang bermula pada bulan November 2005 dan menampung 98.5% pelajar perubatan Tulane yang tinggal bersama Tulane selepas Badai Katrina. Sepanjang tahun berikutnya, fakulti yang berdedikasi dan komited telah menyusun semula program penyelidikan dan pengajaran yang kuat sebagai ruang menjadi tempat tinggal.


Bergerak ke Hadapan

Sekolah Perubatan Tulane telah membentuk dirinya sebagai komponen penting dalam pembaharuan salah satu bandar terbesar di Amerika. Kami melatih para pelajar yang paling berkebolehan untuk menjadi pakar perubatan yang berkebolehan yang akan menyediakan penjagaan utama atau khusus khusus berkualiti di peringkat tempatan, nasional dan global.

Lokasi

New Orleans

Alamat
1430 Tulane Avenue
70112 New Orleans, Louisiana, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami