Towson University - College of Business & Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Perdana

Yang Kolej Perniagaan dan Ekonomi, Yang terletak di Stephens Hall bersejarah, yang diiktiraf oleh AACSB International - Persatuan untuk Advance Collegiate Sekolah Perniagaan - Di kedua-dua program perakaunan dan pentadbiran perniagaannya.

Penetapan ini meletakkan kolej di atas satu peratus daripada sekolah perniagaan di seluruh dunia dan 10 peratus bahagian di Amerika Syarikat. Menawarkan kedua-dua program sarjana muda dan siswazah, kolej ini menyediakan pendidikan perniagaan yang menyeluruh mendalam dalam seni liberal.

Gunaan

Walaupun mendapat ijazah adalah penting untuk memasuki dunia perniagaan, kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam mana-mana kerjaya tidak boleh semua akan diajar di dalam kelas. Di Kolej Perniagaan dan Ekonomi, falsafah pembelajaran gunaan adalah teras semua program kami.

Memahami nilai dan keperluan hands-on pengalaman, kolej yang menawarkan program Kecemerlangan Perniagaan satu-of-a-jenis yang direka untuk menyediakan pelajar untuk memasuki kerjaya mereka. Melalui program ini, pelajar mendapat pengetahuan, kemahiran, dan sikap (KSAs) di dalam kelas untuk mempelajari asas-asas pembangunan profesional seperti memberi persembahan yang kuat, berkomunikasi idea dengan berkesan dan bekerja dalam pasukan. Pelajar-pelajar kita kemudian melibatkan diri dalam pengalaman latihan berkualiti dalam persekitaran yang profesional. Melalui pendekatan ini kemahiran dan pengetahuan digunakan, semua pelajar kita Siswazah telah pun mengambil langkah-langkah pertama dalam laluan kerjaya yang mereka pilih.

Bersama-sama dengan program latihan ini, pelajar juga terpakai kepimpinan dan kerja berpasukan untuk melibatkan diri dengan masyarakat kampus dan di luar melalui 18 pertubuhan pelajar kolej itu.

Komprehensif

Sama ada pelajar mengikuti kerjaya umum dalam perniagaan atau mempunyai mata mereka pada laluan yang lebih khusus, kolej ini menyediakan pengetahuan asas untuk berjaya dalam dunia perniagaan hari ini sementara membolehkan pelajar meneroka kajian mendalam bagi bidang-bidang tertentu yang mereka minat.

Dengan empat jurusan sarjana muda, enam jurusan gabungan, dua anak di bawah umur, dan juga kepekatan banyak, kolej ini menyediakan spektrum yang lengkap lagi pelbagai program akademik. Dengan sokongan daripada sokongan fakulti yang dihormati, pelajar boleh merangka laluan pendidikan mereka yang akan membawa mereka untuk memenuhi matlamat mereka.

Visi, Misi & Nilai

Pernyataan wawasan

Untuk diiktiraf sebagai kolej perniagaan pilihan bagi pelajar, fakulti dan organisasi di rantau ini.

Kenyataan Misi

Kolej Perniagaan dan Ekonomi membangunkan program-program inovatif yang berkualiti tinggi dan dan sumber, menghubungkan teori dengan amalan dalam aktiviti kurikulum, kokurikulum dan penyelidikan, dan mengubah pelajar yang akan memberi kesan yang positif dalam Maryland dan seterusnya.

Nilai-nilai Teras

Kami memeluk budaya mencapai kecemerlangan, pembelajaran, etika perilaku, kesopanan, kepelbagaian, kemasukan, kreativiti dan penglibatan.

Profil Calon Sebagai sebuah sekolah premier pengajian perniagaan digunakan, Kolej Perniagaan dan Ekonomi menyediakan graduan untuk mencapai kecemerlangan dalam kerjaya profesional mereka. Kolej Perniagaan dan Ekonomi 'gabungan kajian akademik yang ketat dan tangan-pada pengalaman-semua perniagaan tertakluk kepada langkah-langkah yang ketat persembahan secara membangunkan Pengetahuan berikut, Kemahiran dan Sikap (KSAs) yang merupakan asas untuk kejayaan profesional:

Bertauliah Ilmu Perniagaan

Tahu, dikenakan dan mengintegrasikan kandungan seseorang utama

Komunikasi

Tulis pandai, laporan meyakinkan dan berpengaruh, cadangan, surat Buat pandai, meyakinkan dan berpengaruh persembahan lisan Membangunkan grafik, spreadsheet dan perniagaan analisis untuk menyokong kedudukan diambil Melibatkan diri dalam mendengar secara aktif dalam persekitaran individu dan kumpulan

Berfikir: Kritis dan Kreatif

Mengenal pasti masalah dan / atau peluang menggunakan konsep disiplin Menjana dan menilai alternatif yang boleh dilaksanakan Membangunkan menyeluruh, kesimpulan yang wajar dan cadangan menggunakan alat kualitatif dan / atau kuantitatif

TEKNOLOGI

Gunakan perisian umum dan disiplin khusus bagi negeri-of-the-amalan aplikasi perniagaan

Kepimpinan dan Kerja Berpasukan

Memberi tumpuan kepada pencapaian matlamat Membimbing pasukan ke arah pencapaian matlamat yang sama Mengekalkan perpaduan kumpulan, kepuasan pengikut, dan operasi yang cekap

Etika dan Nilai

Paparkan etika kelakuan dan kehormatan-sistem tingkah laku Memohon etika dalam perniagaan membuat keputusan, memandangkan kesan ke atas pelbagai pihak berkepentingan

Sikap dan Kecemerlangan Praktikal

Perhatian, proaktif dan bersedia untuk belajar Komitmen Bertemu dan tugas-tugas yang lengkap mengikut keperluan yang ditetapkan Melayan orang lain dengan hormat; menunjukkan kepekaan terhadap pandangan mereka, nilai dan adat

Boleh dipasarkan

Tunjukkan bukti yang berkualiti, dibimbing, pengalaman profesional reflektif Menunjukkan carian kerja berkesan: portfolio kerjaya, resume dan temuduga kemahiran Bertanggungjawab bagi pengurusan kerjaya sendiri dan penetapan matlamat seseorang

Lokasi

Towson

Alamat
8000 York Road
21252 Towson, Maryland, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

AACSB Accredited