The University of Texas at San Antonio College of Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Oleh Nombor

  • 4,715 pelajar
  • Program 32 darjah
  • 7 jabatan
  • 286 fakulti

Kami meraikan kepelbagaian dan inklusif

Kami menghargai persekitaran yang mesra yang mendorong pelbagai suara. Sebagai pelajar di Kolej Sains, anda akan mendapati diri anda dikelilingi oleh fakulti, kakitangan, dan rakan-rakan pelajar yang mewakili pelbagai disiplin dan latar belakang. Komitmen kami untuk pendidikan yang memberdayakan merangkumi program pengajian anda, perkhidmatan sokongan pelajar, dan peluang ekstrakurikuler. Sama ada anda bermimpi untuk menghadiri sekolah perubatan, mengajar biologi sekolah menengah atau menjadi ahli astrofizik, kami akan menyesuaikan pengalaman sarjana anda dengan matlamat kerjaya anda. Tidak kira siapa anda, kami berdedikasi untuk kejayaan anda.

Kami menyelesaikan masalah esok hari ini

Penyelidikan adalah bahagian penting dalam memajukan pengetahuan dan mendidik pelajar kita. Pelajar yang mengambil bahagian dalam penyelidikan mengembangkan kemahiran menyelesaikan masalah yang lebih besar serta meningkatkan keyakinan dan kebebasan serta lulusan yang lebih kompetitif. Jabatan kami diselaraskan dengan banyak pusat penyelidikan dan institut, termasuk South Texas Center for Emerging Infectious Diseases, Artificial Intelligence (AI) Institute, Brain Health Consortium, dan Center for Innovative Drug Discovery. Kami juga merupakan bagian dari Pusat Kerjasama Keselamatan Nasional UTSA, ekosistem industri-kerajaan-industri yang memberi tumpuan kepada keselamatan siber, analisis data, dan pengkomputeran awan. Melalui pembelajaran berdasarkan pengalaman dan penyelidikan baru, fakulti pakar kami membantu pelajar menggunakan kemahiran mereka untuk membuat perbezaan. Ketahui lebih lanjut mengenai penyelidikan kami dan peluang yang ada di sini.

Kami adalah saintis bertaraf dunia

Fakulti kami melambangkan komitmen kolej terhadap integriti dan kebaikan bersama. Penyelidikan mereka merangkumi gamut saintifik, dari menemui Pathways baru di amigdala otak hingga membuka kekuatan sulfur dalam reka bentuk ubat masa depan hingga mempelajari jangkitan tahan antibiotik. Pada tahun 2019, kami dinobatkan sebagai universiti teratas dalam hasil penyelidikan sains semula jadi dan Jabatan Kimia kami menduduki tempat pertama di antara universiti muda di negara ini dan ke-18 di peringkat global oleh Nature Index. Di seluruh kolej, ahli fakulti adalah pemimpin dalam bidangnya dan diiktiraf di peringkat antarabangsa kerana sumbangan mereka dalam bidang sains.

Kami berubah dan menyelamatkan nyawa

Ilmu penting. Kami memperkasakan pelajar kami untuk menjadi pemikir ilmiah yang memberi sumbangan bermakna kepada komuniti mereka, baik di UTSA dan seterusnya. Makmal kami mengubah penemuan saintifik menjadi penyelesaian nyata yang dapat mengubah kehidupan seperti strategi untuk merawat kemandulan pada mangsa kanser kanak-kanak atau kajian mengenai es laut Artik untuk lebih memahami dan menghentikan perubahan iklim. Bidang fokus kami merangkumi penyakit berjangkit yang telah lama menimpa manusia, nanoteknologi, keselamatan siber, penyakit neurologi, kecerdasan buatan / pembelajaran mesin, terapi ketepatan, dan bahan pintar.

Lokasi

San Antonio

Alamat
UTSA Circle,1
78249 San Antonio, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami