The University of Texas Permian Basin, College of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi dan Sejarah Kami

Dari mana kita datang, ke mana kita pergi

Misi kita

Sebagai institusi serantau yang komprehensif, Permasin Basin University of Texas melayani komuniti pelajar yang pelbagai dari wilayah, negara bagian, dan sekitarnya. Melalui kecemerlangan dalam pengajaran, pembelajaran, penyelidikan, dan perkhidmatan awam yang berpusatkan pelajar, Universiti ini memupuk warga yang terlibat dan mempengaruhi kehidupan.

Sejarah Lembangan Permian UT

Kami bermula sebagai percubaan. Pada tahun 1969, Badan Perundangan Texas memutuskan untuk mewujudkan universiti "peringkat atas" di Odessa - iaitu, sebuah kolej yang hanya menerima pelajar junior, senior, dan pelajar siswazah.

Pada 4 September 1973 Universiti dibuka untuk kelas. Walau bagaimanapun, pembinaannya tidak lengkap, jadi 1,112 pelajar di kelas satu itu belajar di bangunan sementara dan treler. Ia akan memakan masa hampir satu tahun lagi sebelum kemudahan tetap di UT Permian Basin selesai.

Maju cepat 18 tahun: Badan Perundangan Texas memutuskan sekali lagi untuk mengubah lintasan UTPB dengan meluluskan rang undang-undang yang menjadikan sekolah itu menjadi institusi empat tahun. Kelas baru pertama - yang dikenali di kampus sebagai Pioneer Freshmen - bergabung pada musim gugur 1991.

Dari awal percubaan yang sederhana, UT Permian Basin telah berkembang di hampir semua arah.

Tidak ada sekolah seperti UT Permian Basin. Mungkin itulah sebabnya tidak ada sekolah yang mempunyai kisah seperti kita.

Bersama-sama, kita adalah Falcons.

136964_pexels-photo-2422293.jpeg

Mengenai Permian Basin

Di mana barat lama bertemu abad baru

Tidak ada tempat yang serupa dengan Permian Basin - keindahan liar yang tidak tersentuh dihiasi dengan kantung pembangunan moden. Rugged bertemu dengan West Texas yang bergaya.

Kami menyukai langit biru kami yang tidak berkesudahan, tetapi kami tahu bahawa Texas Barat jauh lebih daripada sekadar matahari terbenam yang sempurna. Permian Basin adalah rumah bagi orang-orang yang baik hati, rajin, optimis yang tidak pernah bertemu dengan orang asing.

Sekiranya anda ingin mencipta masa depan anda sendiri, inilah tempat anda berada.

Mengenai Lembangan

Sebuah "lembangan" adalah istilah geologi sederhana untuk penurunan atau kemurungan di permukaan bumi - biasanya disebabkan oleh hakisan di atas tanah dan gempa bumi di bawahnya. Secara keseluruhan, Permian Basin meliputi 75,000 batu persegi — menjadikannya salah satu lembangan yang lebih besar di Amerika Utara.

Tetapi itu geologi. Dari perspektif orang awam, Permian Basin sebenarnya merupakan kawasan Amerika yang menakjubkan dengan keindahan yang unik. Anda berasa seperti dapat melihat bumi bertemu langit di kejauhan.

Lembangan Permian mempunyai sesuatu untuk semua orang.

Odessa & Midland: Bandar Bandar

Selama beberapa generasi, orang-orang dari seluruh dunia telah menuju ke West Texas untuk mencari kebebasan, pengembaraan, dan kekayaan di ladang minyak. Bandar-bandar yang mereka bina telah berkembang ke atas dan ke luar, mewujudkan pusat bandar moden di seberang Permian Basin - termasuk dua yang dipanggil UTPB sebagai rumah.

Rumah kampus utama UT Permian Basin, Odessa adalah salah satu bandar terbesar di Texas Barat. Sebuah bandar yang pelbagai dengan sejarah yang kaya sejak tahun 1880-an, Odessa telah mengalami perubahan besar dalam dua dekad yang lalu. Tidak lama dahulu, Majalah Forbes meletakkan Odessa sebagai salah satu bandar kecil yang paling pesat berkembang di Amerika Syarikat.

Dan hanya 15 minit dari tempat duduk Midland. Kampus Midland UTPB menempatkan sekolah muzik dan kejuruteraan kami dan Pusat Tenaga dan Kepelbagaian Ekonomi. Sebagai tempat tinggal bekas Presiden George HW Bush dan George W. Bush dan syarikat-syarikat global utama - seperti Chevron dan Concho - Midland dan Odessa menawarkan kedalaman prestij dan peluang yang dapat ditandingi oleh beberapa komuniti.

Duduk di Atas Masa Depan Tenaga

Pada awal abad ke-21, Permian Basin - yang dulunya menjadi sumber bekalan minyak yang besar - sepertinya semakin pudar.

Tetapi teknologi baru menunjukkan sebaliknya: Terdapat lebih banyak minyak yang terperangkap di tanah di bawah Permian Basin daripada yang dapat ditebak oleh siapa pun. Berkat kemajuan dalam penerokaan tenaga, Permian Basin dengan cepat dinamakan rizab minyak terbesar di planet ini. Halaman belakang rumah kami dijangka dapat memacu ekonomi Amerika dan global sekurang-kurangnya dua dekad akan datang.

Dengan penemuan ini, leher kayu kita telah menyaksikan ledakan aktiviti ekonomi. Kerana, apabila semakin banyak sumber tenaga, industri lain muncul di sampingnya - termasuk perniagaan dan kewangan, penjagaan kesihatan, pendidikan, pembinaan, teknologi digital, pengangkutan, dan pekerjaan di sektor awam.

Dengan kata lain, "ledakan minyak" terbaru telah mendorong "ledakan ekonomi" yang lebih besar yang telah memberikan dividen besar kepada para pelajar dan profesional yang merebut peluang sekali dalam satu generasi ini.

Jantung Akademik Texas Barat

Kami tidak sombong ketika memanggil UT Permian Basin sebagai "pusat akademik Texas Barat." Tetapi kita pasti bangga dengan kerja yang kita lakukan setiap hari.

Kerana setiap hari, kita dapat membantu beberapa pelajar terbaik di dunia memanfaatkan minat mereka dan merancang kerjaya yang lumayan. Kami dapat memberikan pendidikan moden dengan kos yang berpatutan. Dan kami mendapat kaedah inovatif untuk memberikan pengalaman kuliah yang paling lengkap, pelbagai, dan menyeronokkan di mana sahaja.

Kami harap anda menyertai kami.

136965_pexels-photo-1595391.jpeg

Pentauliahan dan Kedudukan

Ijazah anda sah.

Lembangan Permian University of Texas diakreditasi oleh Suruhanjaya Kolej Persatuan Selatan Kolej dan Sekolah untuk menganugerahkan ijazah sarjana muda dan sarjana.

Kolej Perniagaan

  • Pentadbiran Perniagaan - Persatuan untuk Memajukan Sekolah Perniagaan Collegiate (AACSB)

136966_pexels-photo-1438072.jpeg

Visi kami

Walaupun tidak pernah melupakan hakikat bahawa fokus utama kami adalah untuk melayani wilayah Permian Basin, kami berusaha untuk memajukan program sarjana muda dan ijazah melalui peningkatan berterusan ke tahap yang mana pelajar di luar wilayah akan melihat kami sebagai pilihan pendidikan yang layak.

Misi kita

Misi College of Business di Universiti Texas dari Permian Basin adalah untuk menawarkan program pendidikan sarjana dan siswazah yang berkualiti tinggi dan berkembang dengan ekonomi kita yang sentiasa berubah; untuk memupuk kejayaan pelajar kami dalam kerjaya profesional mereka; untuk mempromosikan kecemerlangan komuniti cendekiawan kami dalam pengajaran, sumbangan intelektual, dan perkhidmatan; dan untuk memajukan pembangunan ekonomi, tenaga, dan teknologi di rantau kita.

Akreditasi

College of Business diiktiraf oleh agensi-agensi ini:

  1. SACS (Persatuan Kolej dan Sekolah Selatan). Ini adalah badan pentauliahan universiti.
  2. AACSB (Persatuan untuk Memajukan Sekolah Perniagaan Collegiate). Ini adalah badan pentauliahan program perniagaan. Ini berlaku untuk perakaunan, kewangan, pengurusan, pemasaran, dan program master perniagaan. Ia dianggap sebagai agensi pentauliahan utama di planet ini.

College of Business mempunyai bab aktif Beta Gamma Sigma, International Honor Society. Seorang pelajar mesti berada di 10% teratas dari kelas junior, senior, atau siswazah untuk layak mendapat induksi. Pelajar yang layak dimasukkan ke dalam Beta Gamma Sigma pada musim bunga setiap tahun akademik.

Lokasi

Odessa

Alamat
College of Business,
University of Texas of the Permian Basin,
4901 East University

79762 Odessa, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami