The University of Notre Dame, Mendoza College of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Cari Kelebihan ™ Lagenda Notre Dame Perniagaan. Kami mencabar anda untuk Tanya Lagi Perniagaan ™ apabila anda mengembangkan bakat anda dan bersedia untuk melakukan perubahan. Anda mungkin mahu untuk menguruskan jenama, sebuah kilang atau orang. Anda mungkin ingin menjadi Rakan, Yang peniaga sekuriti, Yang usahawan atau CEO. Kita mahu kejayaan untuk anda juga.

Tetapi kita mahu banyak lagi untuk anda dan daripada anda.

Dibawa masa depan cabaran besar. Dan masa depan bergantung kepada anda.

Sama ada kita terharu dan dikurangkan oleh cabaran kita, atau mencipta penyelesaian nilai tambah bagi masyarakat kita bersama - ini adalah di mana anda akan membuat perbezaan. Pada Mendoza Kolej Perniagaan, Kami percaya bahawa pendidikan yang sesuai dengan anda dan cabaran-cabaran ini mesti mengajar anda bagaimana untuk menangani masalah yang sukar dengan integriti dan tabiat kuat fikiran.

Akhirnya, kami mahu anda untuk menjadi pemimpin yang membuat masa depan kita bersama-sama lebih baik dengan hak istimewa untuk kedudukan anda akan memegang, keputusan yang anda akan membuat, sumber-sumber yang anda akan membangunkan dan menggunakan, dan orang-orang yang hidupnya anda akan menyentuh.

Visi ini tertanam dalam penubuhan Universiti Notre Dame oleh Bapa Edward Sorin, CSC, pada tahun 1842 dan mendapat mimpi yang hari ini terus memanggil sebagainya semangat kolektif dan tenaga fakulti dan kakitangan Mendoza Kolej Perniagaan. Yang Mendoza Kolej Perniagaan adalah rumah kepada guru-guru yang berdedikasi, ulama dan lebih daripada 2400 pelajar yang terlibat dalam sarjana muda, sarjana dan eksekutif kajian. Ijazah yang ditawarkan di Kolej Mendoza termasuk:

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan master eksekutif pentadbiran perniagaan Sarjana Pentadbiran Perniagaan Sarjana Sains dalam Perakaunan Sarjana Pentadbiran Kebajikan (MNA)

Mendoza menawarkan pelbagai program peribadi untuk perniagaan dan organisasi, serta program sijil bagi eksekutif dan pengurus bukan keuntungan dan pemimpin. Program-program ini ditawarkan melalui Pendidikan eksekutif DAN Kebajikan Pembangunan Profesional.

Kenyataan Misi Untuk membina sebuah sekolah perniagaan utama Katolik yang menggalakkan kecemerlangan akademik, keberkesanan profesional dan akauntabiliti peribadi dalam konteks yang berusaha untuk menjadi setia kepada cita-cita masyarakat, pembangunan insan dan integriti individu.

Mengenai Universiti Notre Dame Universiti Notre Dame adalah, universiti Katolik kebangsaan yang bebas terletak di Notre Dame, Ind., Berdekatan dengan bandar South Bend dan kira-kira 90 batu ke timur Chicago.

Sumber kekuatan akademik Universiti ini adalah fakulti. Ahli fakulti Notre Dame telah memenangi 36 fellowship dari National Endowment for Kemanusiaan dalam tempoh sembilan tahun yang lalu, lebih daripada untuk mana-mana universiti lain di negara ini.

Di Notre Dame, pendidikan sentiasa dikaitkan dengan nilai-nilai, di antara mereka yang tinggal di komuniti dan sukarela dalam khidmat masyarakat. Residence dewan kehidupan adalah kedua-dua ciri penting di dalam pengalaman Notre Dame tetapi sumber kaya dengan tradisi Universiti. Satu tradisi yang lebih muda, Pusat Universiti bagi Kebimbangan Sosial, berfungsi sebagai pemangkin kepada sukarelawan pelajar. Kira-kira 80 peratus daripada pelajar ijazah Notre Dame melibatkan diri dalam beberapa bentuk khidmat masyarakat sukarela pada tahun-tahun mereka di Universiti, dan sekurang-kurangnya 10 peratus menumpukan setahun atau lebih selepas tamat pengajian untuk perkhidmatan di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia.

Universiti Notre Dame, yang merupakan salah satu daripada segelintir universiti benar-benar antarabangsa, mempunyai badan pelajar lebih daripada 11,500 pelajar diambil daripada semua 50 negeri dan lebih daripada 100 buah negara asing. Notre Dame rangkaian alumni adalah yang paling luas dalam pendidikan tinggi, dengan lebih daripada 270 kelab, termasuk lebih daripada 40 kelab antarabangsa.

Medonza Rankings The Mendoza Kolej Perniagaan telah diiktiraf kecemerlangan dan komitmen kepada tanggungjawab sosial dan alam sekitar kedudukan dipilih menunjukkan:

1 di kalangan sekolah-sekolah perniagaan ijazah tertinggi negara --Bloomberg BusinessWeek (2010 - 2014)

20 antara Amerika Syarikat sekolah perniagaan graduan atas - Bloomberg BusinessWeek (2012)

15 Antara program MBA Eksekutif - Bloomberg BusinessWeek (2013), The Economist - Yang MBA? (2013) dan Penyair & Quants untuk Eksekutif (2014)

4 di seluruh negara antara program siswazah bahagian perakaunan - Laporan Perakaunan Awam (2013)

The Mendoza Kolej Perniagaan yang diiktiraf oleh AACSB International dan komited untuk mematuhi Prinsip Pengurusan Bertanggungjawab Pendidikan (PRME).

Lokasi

Notre Dame

Alamat
Mendoza College of Business, University of Notre Dame,
Notre Dame

46556-5646 Notre Dame, Indiana, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami