The University of Alabama

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebagai universiti unggulan negeri, keluarga The University of Alabama sentiasa fokus untuk menjadi yang terbaik. Di sinilah legenda dibuat.

Ditubuhkan pada tahun 1831 sebagai kolej awam pertama di negeri ini, The University of Alabama didedikasikan untuk kecemerlangan dalam pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan. Kami menyediakan persekitaran kampus yang kreatif dan memupuk di mana pelajar kami dapat menjadi individu terbaik, belajar dari fakulti terbaik dan cemerlang, dan membuat perbezaan positif dalam komuniti, negeri dan dunia. Anda akan menyukai apa yang anda dapati di sini. Menjadi sebahagian daripada keluarga The University of Alabama .

Misi kita

The University of Alabama akan memajukan keadaan intelektual dan sosial rakyat negara, bangsa dan dunia melalui penciptaan, terjemahan dan penyebaran pengetahuan dengan penekanan pada program berkualiti dalam bidang pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan.

Visi kami

The University of Alabama akan dikenali sebagai universiti pilihan untuk pelajar terbaik dan cemerlang di Alabama, dan semua pelajar yang mencari peluang pendidikan yang luar biasa. The University of Alabama akan menjadi universiti penyelidikan berpusatkan pelajar dan komuniti akademik yang bersatu dalam komitmennya untuk meningkatkan kualiti hidup bagi semua warga Alabam dan warga negara dan dunia.

Nilai Teras kami

The University of Alabama komited untuk:

  • Pendidikan sarjana muda yang melahirkan pemimpin yang sedar dari segi sosial, beretika dan berwibawa yang berlandaskan subjek mereka dan mampu mengawal nasib mereka sendiri.
  • Pendidikan siswazah yang sangat diberi pengetahuan tentang subjek, kandungan profesional, kemahiran penyelidikan dan aktiviti kreatif.
  • Jangkauan dan khidmat masyarakat yang diadakan dengan penuh perhatian dan mendorong penglibatan orang ramai untuk meningkatkan kualiti hidup warga Alabama, negara dan dunia.
  • Kehidupan kampus yang merangkumi kolaborasi, kolegial, rasa hormat dan budaya inklusif.

Matlamat Strategik Kami

  • Menyediakan pendidikan sarjana dan siswazah utama yang menawarkan perspektif global dan dicirikan oleh pengajaran yang cemerlang, biasiswa berkualiti tinggi dan program kurikulum dan kokurikulum yang khas.
  • Meningkatkan produktiviti dan inovasi Universiti dalam penyelidikan, biasiswa dan aktiviti kreatif yang memberi kesan kepada pembangunan ekonomi dan masyarakat.
  • Memperkaya persekitaran pembelajaran dan kerja kami dengan menyediakan komuniti yang menerima dan inklusif yang menarik dan menyokong pelbagai fakulti, staf dan badan pelajar.
  • Berikan peluang dan sumber yang memudahkan keseimbangan kerja-kehidupan dan meningkatkan pengambilan dan pengekalan tenaga pengajar dan kakitangan yang cemerlang.

Lokasi

Tuscaloosa

Alamat
35487 Tuscaloosa, Alabama, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami