The George Washington University - Elliott School Of International Affairs

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Elliott School of Hal Ehwal Antarabangsa George Washington University adalah salah satu sekolah terkemuka di dunia hal ehwal antarabangsa. Terletak di jantung Washington, DC, misinya adalah untuk mendidik generasi pemimpin generasi akan datang, menjalankan penyelidikan yang memajukan pemahaman tentang isu-isu global yang penting dan melibatkan masyarakat dasar di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia.

Lokasi yang unik di sekolah-hanya beberapa langkah dari Gedung Putih, Bank Dunia, Tabung Kewangan Antarabangsa, Jabatan Negara Amerika Syarikat, dan puluhan organisasi AS dan antarabangsa yang lain -mengetahui pengajaran dan penyelidikannya, memberikan pelajar dan sarjana dengan peluang yang tidak dapat diterima untuk terlibat dengan Komuniti dasar AS dan antarabangsa.

Sekolah Elliott yang dinamakan sebagai penghormatan kepada bekas Presiden GW, Lloyd H. Elliott dan isterinya, Evelyn, menawarkan program pengajaran yang inovatif dan interdisipliner yang menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan yang mereka perlukan untuk berjaya di arena antarabangsa. Lebih daripada 700 pelajar mengambil kesempatan daripada salah satu daripada program siswazah 12 Elliott School.

Sekolah ini menawarkan program Master of Arts dalam komunikasi global, hal ehwal antarabangsa, pembangunan antarabangsa, dasar perdagangan dan pelaburan antarabangsa, sains antarabangsa, dan teknologi, dan dasar keselamatan, serta Asia, Eropah dan Eurasia, Amerika Latin, dan Timur Tengah . Sekolah Elliott juga menawarkan ijazah sarjana untuk profesional pertengahan kerjaya dan sarjana dua peringkat pengajian antarabangsa bersempena dengan 19 universiti rakan kongsi antarabangsanya. Lebih daripada 2,100 pelajar mahasiswa mengikuti kurikulum seni liberal yang serba lengkap dengan tumpuan khusus dalam hal ehwal antarabangsa atau dengan tumpuan wilayah di Asia, Timur Tengah, atau Amerika Latin dan Hemisfera. Alumni 2020 Elliott School boleh didapati dalam kedudukan kepimpinan dalam sektor awam, swasta dan bukan keuntungan di seluruh dunia.

121744_44827954204_568590683a_o.jpg

© The George Washington University - Elliott School Of International Affairs

Sekolah Elliott menaja sembilan institusi penyelidikan:

 • Pusat Dasar Sains dan Teknologi Antarabangsa
 • Institut Pengajian Eropah, Rusia, dan Eurasia
 • Institut Pengajian Global dan Antarabangsa
 • Institut Dasar Ekonomi Antarabangsa
 • Institut Pengajian Timur Tengah
 • Institut Diplomasi Awam dan Komunikasi Global (yang ditaja bersama dengan Sekolah Media dan Hal Ehwal Awam GW)
 • Institut Pengajian Keselamatan dan Konflik
 • Pusat Sigur untuk Pengajian Asia
 • Institut Dasar Ruang

Pusat-pusat intelektual yang dinamik ini menyediakan venue untuk para ulama dan pembuat dasar untuk bersama-sama membangun, menguji, dan menyebarkan ide-ide baru. Ahli fakulti bekerja secara individu dan bersama merentasi disiplin untuk mempertajam perdebatan intelektual dan memperdalam perbincangan akademik dan dasar mengenai hal ehwal antarabangsa. Penyelidikan Sekolah Elliott menyumbang kepada peningkatan pengetahuan yang membantu para ulama, pembuat dasar, dan rakyat lebih memahami dunia.

121745_34060935083_bc4ef09e9a_o.jpg

© The George Washington University - Elliott School Of International Affairs

Misi

Universiti George Washington telah lama mengenali nilai pendidikan hal ehwal antarabangsa. Sejak penubuhan Universiti pada tahun 1821, kami telah menyediakan pelajar untuk menghadapi isu-isu penting dunia dan membuat perbezaan di dunia. Sekolah Hal Ehwal Antarabangsa Elliott mewakili kemuncak idea-idea inovatif dan perspektif segar yang dihasilkan oleh pelopornya di The George Washington University:

 • Sekolah Penafsiran dan Diplomasi Perbandingan (1898 - 1905)
 • Jabatan Politik dan Diplomasi (1905 - 1907)
 • Kolej Sains Politik (1907 - 1913)
 • Undang-undang dan Diplomasi Antarabangsa di Kolej Columbus (1913 - 1928)
 • Sekolah Kerajaan (1928 - 1960)
 • Sekolah Kerajaan, Perniagaan, dan Hal Ehwal Antarabangsa (1960 - 1966)
 • Sekolah Hal Ehwal Antarabangsa (1987 - 1988)
 • Sekolah Hal Ehwal Awam dan Antarabangsa (1966 - 1987)
 • Sekolah Hal Ehwal Antarabangsa Elliott (1988 - Hari Ini)

Di Sekolah Hal Ehwal Antarabangsa Elliott, misi kami ialah:

 • Untuk mendidik generasi pemimpin generasi akan datang
 • Untuk menjalankan penyelidikan dan menghasilkan biasiswa yang memajukan pemahaman mengenai isu-isu global yang penting
 • Untuk melibatkan masyarakat dan komuniti dasar di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia, dengan itu memupuk dialog antarabangsa dan membentuk penyelesaian dasar

Misi kami adalah untuk mewujudkan pengetahuan, membagikan kebijaksanaan, dan memberi inspirasi kepada tindakan untuk menjadikan dunia kita tempat yang lebih baik.

Elliott School dengan nombor

134753_ElliottSchoolbytheNumbers.jpg

© The George Washington University - Elliott School Of International Affairs

Mengenai Sekolah Elliott

Universiti George Washington telah mendidik generasi pemimpin antarabangsa dan meningkatkan pemahaman tentang isu-isu penting dunia sejak tahun 1821.

Sekolah Hal Ehwal Antarabangsa Elliott yang dinamakan sempena nama bekas Presiden GW, Lloyd H. Elliott dan isterinya, Evelyn, didedikasikan untuk misi ini. Kami melatih pelajar kami dalam teori dan amalan hal ehwal antarabangsa, menawarkan mereka analisis mendalam tentang isu-isu ekonomi, politik, saintifik dan budaya antarabangsa. Kurikulum Sekolah adalah antara disiplin; kebanyakan fakulti sepenuh masa Elliott School dilantik bersama dalam jabatan GW.

Fakulti yang dihormati kami menyediakan pelajar Elliott School untuk kerjaya global di sektor awam, swasta dan bukan keuntungan. Graduan Elliott School secara konsisten dicari untuk kerjaya global yang mencabar. Terlebih lagi, lokasi Washington, DC kami membolehkan kami membentuk hubungan yang kukuh dengan organisasi awam, swasta dan bukan keuntungan yang kerap menggunakan pelajar dan alumni Elliott School.

Lokasi

Washington

Elliott School of International Affairs

Alamat
Elliott School of International Affairs
1957 E Street, NW

20052 Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat
Telefon
+1 202-994-6240