The Catholic University of America

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Katolik Amerika , yang ditubuhkan pada tahun 1887 oleh uskup Katolik AS dengan sokongan Paus Leo XIII, adalah universiti nasional Gereja Katolik di Amerika Syarikat. Ditubuhkan sebagai pusat penyelidikan siswazah, Universiti mula menawarkan pendidikan sarjana pada tahun 1904 dan hari ini menempatkan 12 sekolah dan 21 kemudahan penyelidikan. Universiti Katolik adalah satu-satunya universiti Amerika dengan fakulti gerejawi yang memberikan ijazah kanonik dalam tiga disiplin ilmu . Kampus seluas 180 hektar di Universiti, terletak di sebelah utara Capitol Hill , membolehkan para pelajar mendapat akses mudah ke pelbagai peluang pendidikan, budaya dan politik yang ditawarkan Washington, DC .

Kenyataan Misi

Sebagai universiti kebangsaan Gereja Katolik di Amerika Syarikat, yang ditubuhkan dan ditaja oleh para uskup negara dengan persetujuan Tahta Suci, The Catholic University of America berkomitmen untuk menjadi institusi pengajian tinggi Katolik dan Amerika yang komprehensif, setia kepada ajaran Yesus Kristus seperti yang diberikan oleh Gereja. Berdedikasi untuk memajukan dialog antara iman dan akal, The Catholic University of America berusaha untuk menemukan dan menyampaikan kebenaran melalui kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan, semuanya melayani Gereja, bangsa, dan dunia.

CUA 3

Matlamat Universiti

The Catholic University of America adalah komuniti cendekiawan, baik fakulti, dan pelajar, yang terpisah untuk menemui, memelihara dan menyampaikan kebenaran dalam semua bentuknya, dengan merujuk kepada keperluan dan peluang negara. Sebagai universiti, pada asasnya merupakan pusat pengajian bebas dan autonomi dan agensi yang melayani keperluan masyarakat manusia. Ia mengalu-alukan kolaborasi semua sarjana niat baik yang, melalui proses kajian dan refleksi, menyumbang kepada tujuan-tujuan ini dalam suasana kompetensi akademik di mana kebebasan dipupuk dan di mana satu-satunya kekangan kebenaran adalah kebenaran itu sendiri. Sebagai universiti Katolik, ia ingin memupuk dan menyampaikan pemahaman tentang kepercayaan Kristian dalam konteks semua bentuk penyelidikan dan nilai-nilai manusia.

Ini bertujuan untuk memastikan, secara institusional, kesaksian intelektual dan akademik yang tepat untuk inspirasi Kristian pada individu dan masyarakat, dan untuk menyediakan tempat untuk terus merenungkan, berdasarkan iman Kristiani, terhadap banyaknya pengetahuan manusia. Sebagai ahli komuniti akademik Amerika, ia menerima standard dan prosedur institusi Amerika dan berusaha untuk mencapai perbezaan dalam dunia akademik. Dengan setia kepada pesan Kristian melalui Gereja dan setia kepada tradisi kebangsaannya sendiri, The Catholic University of America mempunyai tanggungjawab unik untuk melayani pemikiran dan pendidikan Kristian dalam komuniti Katolik serta untuk melayani bangsa dan dunia .

Lokasi

Washington

The Catholic University of America

Alamat
The Catholic University of America,
620 Michigan Ave., N.E.

DC 20064 Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat
Telefon
+1 202-319-4289

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami