Baca keterangan rasmi

Yang Catholic University of America, Yang diasaskan pada 1887 oleh uskup AS Katolik dengan sokongan Paus Leo XIII, adalah universiti kebangsaan Gereja Katolik di Amerika Syarikat. Ditubuhkan sebagai sebuah pusat penyelidikan siswazah, Universiti mula menawarkan pendidikan ijazah pada tahun 1904 dan hari ini adalah rumah kepada 12 buah sekolah dan 21 kemudahan penyelidikan. Universiti Katolik adalah satu-satunya universiti Amerika dengan fakulti gereja memberikan darjah berkanun dalam tiga disiplin. Menghijau kampus seluas 180 ekar Universiti, yang terletak cuma utara Capitol Hill, Membolehkan pelajar akses mudah kepada julat luas peluang pendidikan, budaya dan politik yang Washington DC ini boleh tawarkan.

Kenyataan Misi Sebagai universiti kebangsaan Gereja Katolik di Amerika Syarikat, yang diasaskan dan ditaja oleh biskop di negara ini dengan kelulusan Holy See, The Catholic University of America komited untuk menjadi seorang Katolik komprehensif dan institusi pengajian tinggi di Amerika, yang setia kepada ajaran Yesus Kristus sebagai diserahkan oleh Gereja. Khusus untuk memajukan dialog antara iman dan akal, The Catholic University of America bertujuan untuk mencari dan menyebarkan kebenaran melalui kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan, semua perkhidmatan kepada Jemaat, negara dan dunia.

Sasar The University Catholic University of America ialah komuniti ilmuan, fakulti dan pelajar, yang dikhaskan untuk mencari, memelihara dan menyebarkan kebenaran dalam semua bentuk, dengan rujukan khusus kepada keperluan dan peluang negara. Sebagai universiti, ia pada dasarnya adalah pusat percuma dan autonomi pengajian dan sebuah agensi yang menawarkan perkhidmatan kepada masyarakat manusia. Ia mengalu-alukan kerjasama semua ulama yang mempunyai niat baik yang melalui proses kajian dan refleksi, menyumbang kepada matlamat ini dalam suasana kecekapan akademik di mana kebebasan dipupuk dan di mana sahaja kekangan di atas kebenaran adalah kebenaran itu sendiri.

Sebagai sebuah universiti Katolik, ia berhasrat untuk memupuk dan memberikan pemahaman tentang agama Kristian dalam konteks semua bentuk pertanyaan dan nilai-nilai kemanusiaan. Ia bertujuan untuk memastikan, secara institusi, saksi yang betul intelek dan akademik kepada inspirasi Kristian pada individu dan masyarakat, dan untuk menyediakan tempat untuk renungan meneruskan, dalam cahaya iman Kristian, apabila harta yang semakin meningkat pengetahuan manusia.

Sebagai ahli komuniti akademik Amerika, ia menerima standard dan prosedur institusi Amerika dan bertujuan untuk mencapai perbezaan dalam dunia akademik.

Setia kepada mesej Kristian kerana ia datang melalui Jemaat dan setia kepada tradisi sendiri negara, The Catholic University of America mempunyai tanggungjawab yang unik untuk menjadi perkhidmatan kepada pemikiran Kristian dan pendidikan dalam masyarakat Katolik dan juga untuk berkhidmat kepada negara dan dunia .

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

The Catholic University of America

pembangunan ekonomi Integral adalah satu pendekatan untuk pembangunan yang bertujuan untuk mengukuhkan institusi awam dan sosial yang diperlukan untuk pembangunan mampan; ... [+]

MA dalam Dasar Pembangunan Ekonomi Integral Dua program tahun sepenuh masa, dengan pilihan sambilan. Perintis pelaksanaan pendekatan bersepadu dasar pembangunan ekonomi. Mengajar dasar digunakan dan teknik ekonomi dalam rangka kerja yang penting dalam pembangunan. Apakah yang dimaksudkan dengan Pendekatan Integral

pembangunan ekonomi Integral adalah satu pendekatan untuk pembangunan yang bertujuan untuk mengukuhkan institusi awam dan sosial yang diperlukan untuk pembangunan mampan; yang mengambil pandangan yang bersepadu peranan orang itu dalam masyarakat. Ia adalah satu pendekatan yang entiti pembangunan semakin menuntut. pembangunan ekonomi Integral, dilihat dari perspektif orang yang manusia keseluruhan, dan masyarakat manusia secara keseluruhan, adalah teras program kami dan misi The Catholic University of America.... [-]

Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Catholic University of America

... [+]

Mendaftar dalam program IEDM atau IEDP yang akan membolehkan anda untuk belajar dan pengalaman secara langsung yang pelbagai luas amalan pembangunan di kedua-dua sektor awam dan swasta melalui interaksi dengan individu berprofil tinggi yang terlibat dalam inisiatif pembangunan yang berjaya membentuk Lembaga Penasihat Antarabangsa kami, fakulti dan membawa Pemimpin kita dalam Pembangunan Seminar.

, , !

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Integral Economic Development

IEDM one year or two full of international experience

The Catholic University of America
Alamat
The Catholic University of America, 620 Michigan Ave., N.E.
DC 20064 Washington, District of Columbia, Amerika Syarikat
Website
Telefon
+1 202-319-4289