Texas Tech University Health Sciences Center El Paso

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Texas Tech University Health Sciences Center El Paso (TTUHSC El Paso) adalah satu-satunya pusat sains kesihatan di sepanjang sempadan AS-Mexico yang menyediakan peluang dan persekitaran untuk pertukaran intelektual dan interpersonal langsung di kalangan pelajar penyelidikan kejururawatan, perubatan dan siswazah di satu kampus.

Ia adalah universiti keempat di Texas Tech University System dan terdiri daripada tiga sekolah: Sekolah Perubatan Paul L. Foster, Sekolah Kejururawatan Gayle Greve Hunt dan Sekolah Siswazah Sains Bioperubatan.

Doktor, klinik dan hospital berpasangan kami menyediakan lebih dari $ 33 juta perkhidmatan penjagaan kesihatan percuma kepada masyarakat El Paso setiap tahun.

Paul L. Foster School of Medicine adalah satu-satunya sekolah perubatan di sempadan AS-Mexico dan satu-satunya sekolah perubatan di negara ini yang memerlukan pelajarnya belajar bahasa Sepanyol. Tidak seperti sekolah perubatan tradisional, yang mengharuskan pelajar menunggu hingga tahun ketiga pengajian sebelum mereka diperkenalkan dengan sains klinikal, pelajar di Foster School of Medicine terlibat dalam sains asas dan klinikal pada tahun pertama mereka.

Sekolah Kejururawatan Gayle Greve Hunt ditubuhkan untuk mengatasi kekurangan jururawat jangka panjang yang memberi rawatan ke kawasan yang kurang terlatih secara perubatan ini. Sekolah ini menyediakan pelajar kejururawatannya untuk menghadapi cabaran persekitaran penjagaan kesihatan yang kompleks sekarang dengan memberikan pengalaman unik dalam kerja berpasukan antara disiplin. Lulusan kami juga pakar dalam merawat pesakit bukan hanya di sisi katil tetapi di komuniti di mana fokusnya adalah pada kesihatan dan pencegahan penyakit dan penyakit.

Graduate School of Biomedical Sciences menyediakan banyak peluang bagi pelajar untuk mengembangkan dan meningkatkan minat saintifik mereka dan untuk menyediakan asas pengetahuan dan pengalaman untuk meneruskan kerjaya yang berjaya dalam penyelidikan bioperubatan dan bidang yang berkaitan. Rumus kejayaan kami merangkumi kerja kursus yang komprehensif, pengalaman makmal yang berterusan, dan latihan dalam beasiswa dan kerja berpasukan antara profesional semasa di sekolah, supaya pelajar kami bersedia untuk masa depan profesional mereka.

Komuniti sempadan unik kami memberi peluang kepada penyelidik untuk meningkatkan kesejahteraan masa depan negara dengan menangani masalah kesihatan di kalangan penduduk Hispanik hari ini. Empat Pusat Penekanan TTUHSC El Paso memberi tumpuan kepada penyelidikan mengenai kanser, diabetes dan metabolisme, penyakit berjangkit dan neurosains.

Lokasi

El Paso

Alamat
El Paso Drive,5001
79905 El Paso, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: