Texas A&M University Central Texas College of Education

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Texas A&M University-Central Texas ditubuhkan pada tahun 2009 sebagai anggota The Texas A&M University System, salah satu sistem pendidikan tinggi terbesar di negara ini. A & M-Central Texas adalah institusi peringkat atasan, sepenuhnya sesuai dengan kolej komuniti serantau dan menawarkan ijazah sarjana muda dan sarjana yang berkualiti dengan penekanan pada akses dan kemampuan.

Misi

Texas A&M University-Central Texas adalah universiti peringkat tinggi awam yang menawarkan ijazah sarjana muda dan siswazah yang penting bagi wilayah dan negeri. Ini berkomitmen untuk program pendidikan berkualiti tinggi, ketat, dan inovatif yang disampaikan dalam berbagai mod instruksional kepada populasi pelajar yang pelbagai melalui pengajaran, perkhidmatan, dan beasiswa yang luar biasa. Dengan penekanan pada penglibatan masyarakat, universiti menggunakan teknologi baru untuk meningkatkan pembelajaran pelajar dan memupuk kemitraannya dengan kolej komuniti serantau, kehadiran tentera di wilayahnya, dan masyarakat luas.

Visi

Texas A&M University-Central Texas akan mencapai pengiktirafan nasional sebagai universiti peringkat atasan, yang menawarkan program pendidikan sarjana dan siswazah berkualiti tinggi dan berpatutan untuk memenuhi keperluan wilayah dan seluruh negeri.

Nilai teras

Kecemerlangan dan Pencapaian

Kami berusaha untuk terus meningkatkan, berinovasi, dan melebihi jangkaan.

Belas kasihan

Kami mengambil berat tentang perasaan orang lain. Ketika orang lain menderita, kita bersimpati dan menawarkan pertolongan.

Integriti

Kami berkelakuan baik secara beretika dan hormat.

Pengetahuan

Kami memberikan pengalaman pendidikan untuk mendorong pembelajaran sepanjang hayat dan rasa ingin tahu intelektual.

Kepelbagaian

Kami menghormati dan menghargai perbezaan dan persamaan pada pelajar, rakan sekerja dan pihak berkepentingan kami yang lain.

Inisiatif

Kami menggalakkan penglibatan dan sumbangan setiap pekerja. Kami mewujudkan tempat kerja di mana setiap pekerja dapat berkongsi rasa pemilikan.

Kerjasama

Kami mengembangkan dan mengekalkan perkongsian untuk memenuhi keperluan pelajar, fakulti, kakitangan, dan pihak berkepentingan luar kami.

Lokasi

Killeen

Alamat
Leadership Place,1001
76549 Killeen, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami