Tennessee Technological University - Graduate Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tennessee Tech menghasilkan graduan praktikal dan siap bekerja dari pelbagai disiplin akademik yang bersedia untuk bersaing dalam dunia yang didorong oleh teknologi. Di sini, para pelajar mempunyai kebebasan untuk mencari dan mengejar minat mereka, kerana mengetahui ada komuniti yang menyokong di belakang mereka. Dengan mengembangkan minat mereka ke dalam beratus-ratus kelab dan organisasi pelajar, pelajar Teknologi memberi impak di kampus, di komuniti dan di seluruh dunia.

Pengalaman transformatif adalah tradisi di Tech. Pelajar kami memupuk keinginan seumur hidup untuk belajar mengenai mata pelajaran kegemaran mereka, atau mengejar minat yang sama sekali baru di bawah bimbingan fakulti berpengetahuan dan menyokong. Komuniti tulen fakulti, kakitangan dan alumni yang komited untuk mencabar semua orang untuk memberikan yang terbaik dan saling menyokong dalam pembangunan akademik, peribadi dan profesional wujud di Tech. Usaha ini menghasilkan hubungan yang jujur dan seumur hidup yang jauh di luar kelas.

Dengan pendaftaran lebih daripada 10,000 pelajar, Tech menawarkan ijazah dari lapan sekolah akademik dan kolej: Pertanian dan Ekologi Manusia, Seni dan Sains, Perniagaan, Pendidikan, Kejuruteraan, Seni Halus, Pengajian Antara Disiplin, dan Kejururawatan.

Lokasi

Cookeville

Alamat
William L Jones Drive,1
38505 Cookeville, Tennessee, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami