Temple University School of Pharmacy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

TUSP, salah satu sekolah farmasi tertua di Pennsylvania, berakar sejak tahun 1901. Hari ini, TUSP telah berkembang menjadi nama yang dinamis dan berpengaruh dalam penyelidikan dan pendidikan farmasi.

Pada tahun 2010, Yayasan Carnegie untuk Kemajuan Pengajaran mengiktiraf Temple sebagai salah satu daripada hanya 99 universiti awam dan swasta yang layak mendapat klasifikasi RU / H, yang menunjukkan aktiviti penyelidikan yang tinggi. Penyelidikan dan fakulti kami yang memenangi anugerah membantu membentuk warisan kami dan memberi pelajar kami sesuatu untuk diraikan dan bercita-cita tinggi.

Pelajar Temple, bagaimanapun, adalah pusat usaha dan kejayaan kami. Program siswazah Farmasi kami, Ijazah Siswazah dalam Sains Farmasi dan Hal Ehwal Peraturan dan Jaminan Kualiti (RAQA) menyediakan peluang kepada pelajar kami yang pelbagai dan berbakat untuk membantu mereka memenuhi pelbagai tujuan profesional dan pendidikan mereka.

Sebagai sebuah sekolah, TUSP melakukan segala yang mungkin untuk menyumbang kepada reputasi Temple University yang kukuh dan mempromosikan inovasi dan kemajuan dalam sains farmasi dan amalan farmasi.

Setiap tahun, graduan TUSP memupuk, beramal, berpraktik etika dan penyelidik ke dunia. Tahun lalu kami dengan bangga lulus 98.6% dari Pharm.D kami. kelas profesional, memantapkan tahap kelulusan kami di persentil ketiga sekolah farmasi AS.

Lokasi

Philadelphia

Alamat
North Broad Street,3307
19140 Philadelphia, Pennsylvania, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program