Temple University Maurice H. Kornberg School of Dentistry

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi

The Kornberg School of Dentistry mempromosikan kesihatan dan kesejahteraan melalui pendidikan komprehensif pelbagai doktor gigi umum dan khusus yang menggunakan kolaborasi antara profesional; menyediakan rawatan kesihatan mulut yang penuh kasih sayang, komprehensif, berpusatkan pesakit, berdasarkan bukti dan berdasarkan hasil; terlibat dalam penyelidikan dan aktiviti ilmiah; dan melayani masyarakat.

Visi

The Kornberg School of Dentistry berusaha untuk membezakan dirinya sebagai komuniti pengajaran dan pembelajaran yang dinamik di mana pelajar dan penduduk pergigian diilhami untuk menjadi pengamal penjagaan kesihatan yang progresif, penyokong kesihatan awam yang proaktif, pelajar seumur hidup yang ingin tahu, dan pemimpin yang inovatif dalam menangani penjagaan kesihatan masa kini dan masa depan cabaran.

Nilai teras

Prinsip-prinsip yang memandu hubungan kami antara satu sama lain, rakan akademik, profesional dan komuniti kami, dan pesakit kami adalah:

Etika: Kami mematuhi tugas yang digariskan dalam Prinsip Etika dan Kod Etika Persatuan Pergigian Amerika, yang berdasarkan lima prinsip etika untuk berkelakuan:

Autonomi Pesakit: Kewajipan untuk menghormati hak pesakit untuk menentukan sendiri dan kerahsiaan.

Bukan kejahatan ("jangan membahayakan"): Kewajipan untuk melindungi pesakit dari bahaya.

Kebajikan ("berbuat baik"): Kewajipan untuk menghormati dan meningkatkan kesejahteraan pesakit.

Keadilan (keadilan): Kewajipan untuk memperlakukan pesakit dengan adil.

Kebenaran (kebenaran): Kewajipan untuk berkomunikasi dengan benar.

Profesionalisme: Kami mematuhi standard profesional dan kolegial berikut:

Peduli persekitaran akademik kita.

Proses yang sewajarnya dalam membuat keputusan untuk memastikan bahawa semua pihak mempunyai peluang untuk menjelaskan perspektif mereka sebelum keputusan dibuat.

Kelakuan beretika dalam aktiviti akademik, klinikal dan penyelidikan.

Integriti dengan bersikap jujur dan mematuhi prinsip-prinsip tingkah laku moral.

Menghormati satu sama lain dan banyak perspektif yang ada dalam komunikasi kita mengenai satu sama lain dan sekolah, dan terlibat dalam dialog objektif yang hormat.

Kecemerlangan: Kami berusaha untuk menjadi lebih baik melalui refleksi diri dan analisis kritikal kolektif, tanpa mengira tahap pengetahuan dan kepakaran kami.

Kasih sayang: Kami mengambil berat tentang pesakit kami dan satu sama lain.

Antara profesionalisme: Kami bekerjasama dengan penyedia penjagaan kesihatan lain untuk meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan keseluruhan.

Humanisme: Kami menyedari dan menghormati nilai hakiki setiap orang dan sangat mengambil berat tentang kesejahteraan masyarakat.

Pemikiran kritis: Kami menentukan cara yang tepat untuk menyelesaikan masalah dengan menerapkan pengetahuan berdasarkan bukti, dan kami menganalisis kejayaan serta kegagalan kami untuk belajar bagaimana kami dapat meningkatkan.

Inovasi: Kami membuat model baru dan meneroka penyelesaian baru untuk meningkatkan kesihatan komuniti kami.

Lokasi

Philadelphia

Alamat
North Broad Street,3223
19140 Philadelphia, Pennsylvania, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: