Stephen M. Ross School of Business at the University of Michigan

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Stephen M. Ross School of Business at the University of Michigan adalah institusi pendidikan utama di salah satu universiti penyelidikan terbaik di seluruh dunia. Misi kami adalah untuk membangunkan pemimpin dalam pemikiran dan tindakan, yang bersedia untuk menangani masalah-masalah yang mencabar, pelbagai disiplin yang dihadapi masyarakat. Pemimpin yang boleh memberi kepimpinan moral dan sivik, dan yang memanfaatkan pengaruh mereka demi kebaikan masyarakat. Di Michigan, kekuatan over-arching kami adalah keupayaan unik kami untuk menjembatani teori ilmiah dengan amalan perniagaan.

Kami percaya kepimpinan yang sebenar bermula dengan pemahaman holistik terhadap perniagaan. Pada inti kami adalah usaha "modal intelektual dengan kesan." Ini adalah idea-idea yang dibawa oleh fakulti kami ke bilik darjah dan peralatan yang digunakan para graduan untuk membentuk dunia.


Kami berminat dengan pelajar yang ingin bekerjasama dengan fakulti untuk mencipta pengalaman pembelajaran yang sangat tersuai dan mantap. Strategi kami untuk membangunkan keupayaan kepimpinan para pelajar - sebagai tambahan kepada impak pengetahuan dan kemahiran perniagaan yang diperlukan - adalah untuk menyediakan peluang pembelajaran berasaskan tindakan dalam isu dunia nyata.

Dengan MBA dari Ross School of Business Michigan, anda akan memasuki pasaran sebagai pemimpin dengan keyakinan dan kebijaksanaan untuk menentukan dan mencapai visi kejayaan anda.


Lokasi

Ann Arbor

Alamat
701 Tappan Street

48109 Ann Arbor, Michigan, Amerika Syarikat