Stanford University Graduate School of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Stanford Graduate School of Business adalah tempat di mana segala-galanya boleh dilakukan. Di sinilah batas pengetahuan didorong melebihi yang dapat dibayangkan. Di mana pelbagai idea dan perspektif tidak hanya diterima, mereka digalakkan dan diterima.

Dan dalam persekitaran inovasi dan kolaborasi yang unik ini, pemimpin berprinsip muncul. Fakulti, pelajar, staf, dan alumni mengembangkan keberanian untuk mengambil risiko, semangat untuk memimpin, dan motivasi untuk memberi kesan positif - pada diri mereka sendiri dan dunia.

Misi kita

Misi kami adalah untuk mencipta idea yang memperdalam dan memajukan pemahaman kita mengenai pengurusan dan dengan idea-idea tersebut untuk mengembangkan pemimpin yang inovatif, berprinsip, dan berwawasan yang mengubah dunia.

Mindset Kita

Di Stanford GSB, kami mempercayai semangat kemungkinan yang tidak berkesudahan. Jadi, bersama-sama, kita mengambil peluang. Kami mencabar pemikiran konvensional, mengundang dan merangkumi pelbagai idea, dan bekerjasama untuk mengubah dunia.

Pemikiran keusahawanan ini menjadikan inovasi dan transformasi dapat dilakukan. Berkembang dengan Silicon Valley, pemikiran ini selamanya menjadi sebahagian daripada DNA kita. Ini sos rahsia kami; nampaknya tidak ketara sehingga anda mengalaminya secara langsung - ketika anda melangkah ke kampus, mengikuti kelas dalam talian atau di seluruh dunia, bertemu dengan fakulti, berbincang dengan pelajar, atau mengemukakan idea.

Lokasi

Stanford

Alamat
Knight Way,655
94305 Stanford, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami