Southwest Minnesota State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

SELAMAT DATANG KE SMSU

Southwest Minnesota State University adalah universiti awam empat tahun yang menawarkan pendidikan berkualiti tinggi dalam seni liberal dan profesi untuk menyediakan anda kehidupan yang berjaya baik secara peribadi dan profesional. SMSU telah berkembang menjadi universiti pilihan dengan peringkat nasional yang tinggi, menghasilkan sarjana yang menjadi pemimpin, pemikir, dan usahawan masa depan. Pelajar dan fakulti datang ke sini untuk terlibat dalam "Pengalaman Barat Daya" kaya, yang bermula dengan akademik yang kuat, memenuhi peluang sosial dan sokongan dari sesama Mustangs. Kami menjemput anda untuk melawat SMSU dan merasai sendiri apa yang ditawarkannya.

Misi, Visi, dan Nilai

Kenyataan misi Southwest Minnesota State University :

" Southwest Minnesota State University menyediakan pelajar untuk menghadapi cabaran kompleks abad ini sebagai warga yang terlibat dalam komuniti tempatan dan global. Program ijazah komprehensif kami, yang diajar dalam tradisi seni liberal, berdedikasi untuk menghubungkan pengalaman pembangunan profesional akademik dan praktikal pelajar barat daya Minnesota ke dunia yang lebih luas. "

Kenyataan penglihatan:

" Southwest Minnesota State University adalah universiti pilihan."

SMSU menegakkan nilai-nilai teras pembelajaran transformasi yang berpusat pada kecemerlangan, penglibatan sivik dan komuniti, kepelbagaian dan kesedaran global, dan isu-isu alam sekitar tentang kemampanan dan pengawasan:

Kecemerlangan dan Inovasi

Fakulti dan kakitangan SMSU mewujudkan dan menyokong persekitaran pembelajaran berpusatkan pelajar yang berkualiti tinggi

  • menyediakan pelajar untuk menghadapi cabaran kompleks abad ini sebagai warga yang terlibat dalam masyarakat tempatan dan global;
  • menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan untuk menjadi pelajar seumur hidup

Penglibatan Sivik dan Komuniti

Fakulti dan kakitangan SMSU terlibat dalam dan menyokong aktiviti tersebut

  • menggalakkan peluang penglibatan sivik yang meningkatkan reputasi SMSU sebagai institusi yang terlibat secara tempatan, serantau dan antarabangsa
  • membina kerjasama yang saling menguntungkan di rantau dan negara kita
  • menyediakan peluang yang kaya untuk pembelajaran yang melampaui kelas bilik darjah dan tetapan makmal tradisional

Kepelbagaian dan Kesedaran Global

Fakulti dan kakitangan SMSU menyumbang untuk mewujudkan persekitaran yang meraikan komuniti kampus SMSU yang pelbagai dan inklusif kerana mereka

  • memupuk pemahaman dan interaksi budaya dan persekitaran kampus yang mesra dan boleh diakses untuk semua kumpulan
  • menyediakan persekitaran sokongan untuk ekspresi intelektual dan komunikasi awam oleh semua kumpulan

Alam Sekitar, Pengawasan dan Kemapanan

Fakulti dan kakitangan SMSU komited untuk menjadi penanggung jawab yang bertanggungjawab terhadap sumber alam sekitar dan fiskal kami yang

  • memudahkan kampus yang selamat dan boleh diakses
  • tindakan memupuk, program, dan biasiswa yang akan membawa kepada masa depan yang mampan

Pernyataan penglihatan dan nilai inti mengiktiraf penekanan University terhadap perhatian terhadap kebutuhan siswa, mempromosikan rasa hormat untuk suara yang beragam, dan mendorong tindakan berkelanjutan.

Selanjutnya, misi Universiti adalah sejajar dengan misi sistem pentadbiran dan keutamaan strategiknya. Misi Sistem Negeri Minnesota adalah "Sistem Minnesota State University dan institusi yang berbeza dan kolaboratif menawarkan pendidikan tinggi yang memenuhi matlamat peribadi dan kerjaya pelbagai pelajar individu, meningkatkan kualiti hidup untuk semua Minnesotans dan mengekalkan ekonomi yang meriah sepanjang Negeri."

Pentadbiran

Dr. Connie J. Gores telah dilantik oleh sistem Minnesota State dan memulakan tugasnya pada 1 Julai 2013. Presiden Gores adalah presiden kesetiaan tetap SMSU.

Pentauliahan

SMSU diakreditasi oleh Persatuan Kebangsaan Sekolah Muzik, Lembaga Pengajian Minnesota, Majlis Pendidikan Kerja Sosial, Perikatan Kebangsaan Perkongsian Pendaftaran Bersama (NACEP), Suruhanjaya Pendidikan Kejururawatan Kolej (CCNE), dan The Higher Learning Suruhanjaya Persatuan Pusat North Colleges and Schools, 230 South LaSalle Street, Suite 2400, Chicago, IL 60602; (800) 621-7440. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Suruhanjaya Pembelajaran Tinggi, sila layari laman web mereka: www.ncahlc.org.

HOME OF THE MUSTANGS

Kami bangga dengan kejayaan para atlet kami serta Anugerah Kewarganegaraan mereka dan GPA yang tinggi (lebih 3.0). Atlet pelajar SMSU telah memperoleh 18 kali kepujian CoSIDA Academic All-America (R) dalam sejarah sekolah, 12 sejak tahun 2009! SMSU telah memenangi 51 pasukan NSIC, satu NCAA runner-up, tiga NCAA serantau, dan tiga kejohanan nasional NIWBT. Empat atlet telah memenangi kejohanan kebangsaan masing-masing!

MARSHALL, MINNESOTA

Southwest Minnesota State University terletak di Marshall, Minnesota, sebuah komuniti yang berkembang pesat sebanyak 13,000. Marshall menamakan salah satu Bandar Kecil Terbaik di Amerika, adalah pemanduan yang mudah dari Twin Cities, St Cloud, Sioux Falls SD dan Fargo ND. Marshall juga merupakan rumah kebanggaan Syarikat Schwan, Ralco Nutrition, Action TrackChair, bersama majikan utama USBank, Archer Daniels Midland, Pusat Perubatan Komuniti Gabungan, dan Pusat Perubatan Wilayah Avera Marshall.

Pelajar dan fakulti datang ke sini untuk terlibat dalam "Pengalaman Barat Daya" kaya, yang bermula dengan akademik yang kuat, memenuhi peluang sosial dan sokongan dari sesama Mustangs. Kami menjemput anda untuk melawat SMSU dan merasai sendiri apa yang ditawarkannya. SMSU benar-benar adalah tempat anda berada!

Untuk maklumat lanjut mengenai lawatan Marshall: www.discoversouthwestmn.com

Lokasi

Marshall

Southwest Minnesota State University

Alamat
1501 State St
Marshall, Minnesota, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program