Southern University Baton Rouge

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Selatan memandang kepelbagaian sangat penting untuk kesihatan mana-mana syarikat pendidikan. Untuk menyokong falsafah ini, Universiti mengambil langkah penegasan untuk mengekalkan fakulti, staf dan badan pelajar berbilang budaya. Kepelbagaian itu dicapai terutamanya melalui usaha perekrutan asertif dan melalui program antarabangsa yang pelbagai.

Universiti berusaha untuk merekrut dan memelihara fakulti, yang, melalui persiapan dan kegiatan ilmiahnya, memberikan pengaruh yang mendalam terhadap berbagai institusi di negeri, wilayah, negara, dan dunia. Di luar peranan tradisional mereka, ahli fakulti melakukan perkhidmatan yang terkenal yang melengkapkan dan meningkatkan kedua-dua inisiatif pengajaran dan penyelidikan dan menyediakan mekanisme tambahan bagi Universiti Selatan untuk memberi kesan kepada masyarakat luas.

Universiti membangun dan mengekalkan persekitaran fizikal yang selamat dan kondusif untuk pertumbuhan dan perkembangan intelektual sambil beroperasi mengikut standard pengurusan fiskal dan pentadbiran tertinggi. Persekitaran ini dipertingkatkan dengan menggunakan teknologi maklumat terkini, yang menawarkan akses kepada komuniti Universiti ke sumber-sumber dari seluruh dunia.

ORGANISASI SEKOLAH GRADUAN

Sekolah Siswazah ditempatkan di Pejabat Pengajian Siswazah, yang terdiri daripada dekan, pengarah kemasukan, kaunselor kemasukan, pembantu eksekutif, pembantu tadbir, dan penyelaras pentadbiran. Dekan Sekolah Siswazah melapor kepada Naib Presiden Eksekutif dan Provost.

Pejabat Pengajian Siswazah bertanggungjawab untuk menguatkuasakan standard am minimum kerja siswazah di Southern University-Baton Rouge dan untuk penyelarasan program ijazah siswazah di pelbagai sekolah dan kolej. Dasar dan standard umum Sekolah Siswazah ditetapkan oleh Majlis Siswazah. Tanggungjawab untuk operasi terperinci harian dari program siswazah terletak pada setiap jabatan, sekolah, dan kolej.

Pejabat Pengajian Siswazah memproses kira-kira 2,000 permohonan dan melayani lebih daripada 1,100 pelajar yang mendaftar setiap tahun. Ini termasuk penerimaan dan pemprosesan semua permohonan kemasukan Graduate School; pendaftaran pelajar siswazah dan pascasiswazah; dan pemprosesan dan penjelasan permohonan tamat pengajian untuk semua pelajar siswazah.

SEJARAH SEKOLAH GRADUAN

Pada 28 April 1956, Lembaga Pelajaran Negeri meminta pegawai Universiti Selatan untuk menubuhkan sekolah siswazah. Pada semester musim bunga 1957, Southern University memasukkan pelajar pertamanya ke Graduate School. Pada 8 Ogos 1958, pada akhir sesi musim panas, Southern University menganugerahkan ijazah sarjana pertama kepada lapan calon.

Dalam tempoh yang agak singkat sejak 1958, pendidikan siswazah di Universiti Selatan telah berkembang dengan stabil. Program sarjana dalam biologi, kimia, dan matematik ditambahkan pada tahun 1960-an, dan pada tahun 1983, program master dalam bidang perakaunan, sains komputer, pentadbiran awam dan pendidikan khas dilaksanakan. Pada Januari 1986, Sekolah Siswazah, bersama dengan Institut Pengajian dan Pemulihan Kanak-kanak dan Belia Luar Biasa, memulakan program kedoktoran pertama Universiti Selatan - Ijazah Doktor Falsafah dalam Pendidikan Khas (Ph. D.) dan Doktor Pendidikan dalam Pendidikan Khas (Ed. D.). Sejak masa itu, lebih daripada lapan belas program Master dan lima Ph.D. program telah ditambah.

Untuk menghadapi cabaran alaf berikutnya, Southern University dan A&M College di Baton Rouge dengan cepat menjadi institusi penyelidikan Doktoral. Pengajian siswazah mendapat momentum kerana ijazah siswazah baru dan direka bentuk semula, dan fakulti siswazah yang berdedikasi - kumpulan komited yang merangkumi Fulbright Scholars, penyelidik terkenal dan mentor.

Peluang ada dalam sebilangan disiplin akademik, termasuk Ph.D. program dalam dasar awam, pendidikan sains / matematik, kejururawatan, toksikologi alam sekitar, pendidikan khas, dan perhutanan bandar.

Hari ini, banyak pusat penyelidikan, makmal komputer dan pembelajaran, kemudahan pembelajaran jarak jauh dan pengajaran multi-media, dan perpustakaan dengan lebih daripada satu juta jilid adalah antara pelbagai sumber. Beasiswa dan bantuan siswazah disediakan untuk pelajar yang berkelayakan.

Lokasi

Baton Rouge

Alamat
Harding Boulevard,801
70807 Baton Rouge, Louisiana, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami