Baca keterangan rasmi

Sejarah Sofia University

Sofia University telah membina sendiri di atas asas transformatif, pendidikan transpersonal sejak 1975. Sofia telah berubah dan berkembang dalam masa sendiri sebagai sebuah universiti dan menggalakkan pelajar untuk melakukan perkara yang sama. Kami menjemput anda untuk melihat dengan lebih mendalam ke masa lalu dibezakan kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tapak kaki pertama kami sebagai sebuah sekolah.

Transformatif Transpersonal Pendidikan Sejak 1975

Sofia University, yang sebelum ini Institut Psikologi Transpersonal, ditubuhkan pada tahun 1975 oleh Dr. Robert Frager sebagai tindak balas kepada keperluan yang semakin meningkat untuk perubahan dalam pedagogi pengajian tinggi. Sebagai seorang graduan dari Harvard, Frager telah mengalami tangan pertama pendekatan konvensional kepada kajian psikologi dan mendapati ia masih kurang dan sering berpecah-belah.

Khususnya, Dr. Ideal pendidikan Frager ini memperingati pula sistem Greek purba yang berpegang kepada kepercayaan bahawa pendidikan perlu mengambil kira semua aspek pengalaman manusia. Dengan ideal ini dalam fikiran, dia telah membuat sebuah sekolah psikologi yang akan menyediakan sepenuhnya psikologi untuk memahami sifat manusia dari pendekatan yang melampaui patologi dan merangkumi seluruh manusia dalam konteks budaya, kesihatan fizikal, kesihatan mental, dan kesihatan rohani. Hari ini, Sofia University terus menambah program-program baru untuk meluaskan tumpuannya dengan menggunakan nilai-nilai transpersonal untuk penyelidikan, pendidikan, teknologi, dan kejuruteraan.

Apakah transpersonal?

Sofia University telah lama diterokai sempadan psikologi dan kerohanian untuk kebaikan kemanusiaan dan kelestarian planet ini.

Psikologi transpersonal ialah psikologi sepenuh spektrum yang mengkaji kesinambungan pengalaman manusia dan tingkah laku yang terdiri daripada disfungsi teruk, mental dan penyakit emosi pada satu hujung, dengan apa yang umumnya dianggap "normal", tingkah laku yang sihat di hujung yang lain dan pelbagai darjah biasa dan Ketidakupayaan menyesuaikan diri di antara - dan kemudian melampaui ia dengan menambah kepentingan ilmiah yang serius dalam dimensi pasti akan berlaku dan transenden pengalaman manusia: yang luar biasa manusia fungsi, pengalaman, prestasi dan pencapaian, genius benar, sifat dan makna pengalaman agama dan mistik dalam, negara bukan biasa kesedaran, dan bagaimana kita boleh memupuk memenuhi potensi tertinggi kami sebagai manusia.

Psikologi transpersonal bekerja merentasi disiplin dan menarik pada pandangan bukan sahaja daripada pelbagai bidang psikologi, tetapi juga ilmu-ilmu kognisi, kesedaran, dan paranormal; falsafah; teori sosial dan budaya; penting teori kesihatan dan amalan; puisi, sastera, dan seni; dan, tradisi kerohanian dan kebijaksanaan di dunia.

Transpersonal Perintis

Mary Calkins

Mary Calkins adalah presiden wanita pertama Persatuan Psikologi Amerika dan dinafikan doktor falsafah dari Universiti Harvard kerana jantinanya. Kedua-dua peristiwa membantu membuka jalan untuk ahli psikologi wanita masa depan dan goncang halangan gender dalam bidang psikologi.

Aldous Huxley

Aldous Huxley, salah satu pemikir moden yang besar, ahli-ahli falsafah dan pengulas sosial abad ke-20, sering dianggap sebagai seorang tokoh inspirasi Pergerakan Potensi Manusia dan pembangunan seterusnya psikologi transpersonal.

Abraham Maslow

Abraham Maslow adalah salah seorang pengasas psikologi kemanusiaan dan psikologi transpersonal. Beliau percaya bahawa teori yang tepat dan berdaya maju personaliti mesti termasuk bukan sahaja kedalaman tetapi juga ketinggian bahawa setiap individu mampu mencapai.

William James

William James, psikologi telah disempadani oleh biologi di satu pihak dan falsafah di pihak yang lain; ia ditangani semua bidang pengalaman manusia. James membantu memperkenalkan psikologi ke Amerika Syarikat, mengajar kursus pertama dan menubuhkan makmal pertama.

Carl Jung

Carl Jung adalah salah satu yang paling penting, yang paling kompleks dan paling kontroversi ahli-ahli teori psikologi. Psikologi Jungian memberi tumpuan kepada mewujudkan dan memupuk hubungan antara proses sedar dan tidak sedar.

Carl Rogers

Carl Rogers adalah pengasas psikologi humanistik yang sumbangan terus bergema di seluruh lapangan. Teori dan amalannya beralih paradigma autoritarian terapi yang diterajui psikoterapi ke arah amalan pelanggan berpusat.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

Sofia University

Masters Sofia dalam kurikulum Psikologi Kaunseling memenuhi keperluan latihan klinikal pendidikan dan pra-ijazah untuk kedua-dua Perkahwinan Berlesen dan Therapists Kelua ... [+]

Dengan Kaunseling Psikologi Sarjana dari Universiti Sofia, anda akan mempunyai pendidikan dan pra-ijazah latihan untuk meneruskan pelesenan sebagai doktor mahir secara keseluruhan orang-pendekatan untuk kesihatan dan penyembuhan. Selain itu, anda akan belajar untuk menjaga pertumbuhan anda sendiri dan kesejahteraan dalam suasana yang menyokong, kerjasama.

Program Sorotan

Di samping menyediakan pendidikan dan pra-ijazah keperluan latihan klinikal untuk kedua-dua Perkahwinan Berlesen dan Therapists Keluarga (LMFT) dan Licensed Professional Counselors Klinikal (LPCC), program MACP Sofia Universiti menawarkan:

Kedua-dua di kampus dan rendah penduduk (online) format. Pendidikan berbentuk melalui pengalaman kohort kerjasama. Pengalaman transpersonal membina kemahiran makmal. Pengkhususan pilihan dalam Expression kreatif. Empat suku pengalaman klinikal sebelum tamat pengajian. Memberi tumpuan kepada individu, anak, pasangan dan terapi keluarga. Penyediaan profesional untuk kedua-dua amalan awam dan swasta. ... [-]
Amerika Syarikat Palo Alto
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 4 tahun
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sofia University

Master Sofia Universiti Sastera dalam Transpersonal Psikologi (MATP) Ijazah adalah program dua tahun di kampus diwujudkan untuk membolehkan anda untuk melibatkan diri dal ... [+]

Dalam Kampus Program

Master Sofia Universiti Sastera dalam Transpersonal Psikologi (MATP) Ijazah adalah program dua tahun di kampus diwujudkan untuk membolehkan anda untuk melibatkan diri dalam pembangunan peribadi anda sendiri manakala persediaan untuk kajian kedoktoran peringkat dan aplikasi profesional amalan dan prinsip transpersonal. Jika anda seorang pelajar motivasi diri yang bergelut dengan cabaran pada masa ini dan bertujuan untuk membuat perubahan positif di dunia, program ini adalah untuk anda. Pembelajaran transformatif adalah asas program ini, dan graduan kita menjadi agen perubahan, pengamal perubatan, dan ulama transpersonal. Program hidup mengubah ini diajar oleh fakulti yang terkemuka dalam bidang psikologi transpersonal yang berkhidmat sebagai mentor dan memberi petunjuk dalam kedua-dua bilik darjah dan tetapan penyelidikan. Fakulti kami menerbitkan dalam pelbagai bidang penyelidikan termasuk pengalaman yang luar biasa manusia, kajian kesedaran, kreativiti, ugama, dan antara muka kajian budaya dan psikologi transpersonal. Keseimbangan tersendiri kami kajian ilmiah, pengalaman pembelajaran dan pembangunan profesional yang berfungsi untuk menyokong anda dalam mencari jalan untuk mengambil konsep, dan amalan transformasi ke dunia untuk menggalakkan perubahan sosial dan penyembuhan dalam pelbagai tetapan.... [-]

Amerika Syarikat Palo Alto
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

Sofia University

Sarjana Sains dalam Sains Komputer di Universiti Sofia menyediakan pelajar dengan latar belakang yang luas dalam pembangunan perisian dan disiplin teras lain sains komput ... [+]

Sarjana Sains Komputer

Sarjana Sains dalam Sains Komputer di Universiti Sofia menyediakan pelajar dengan latar belakang yang luas dalam pembangunan perisian dan disiplin teras lain sains komputer. Ia juga memberi peluang kepada pelajar untuk melanjutkan pengetahuan mereka dalam topik-topik asas dan digunakan. Terletak di Palo Alto, tengah-tengah Lembah Silikon hanya beberapa minit dari syarikat utama seperti Google, Apple, HP dan Facebook menyediakan pelajar dengan persekitaran yang kaya dengan peluang.

Ahli fakulti kami telah bekerja di syarikat Fortune 500 dan syarikat permulaan dan menerima Ph.D mereka di sekolah seperti MIT, Stanford, Carnegie Mellon University, UC Berkeley, Oxford, University of Southern California dan Universiti Sydney... [-]

Amerika Syarikat Palo Alto
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sofia 40 Years History

The Transpersonal Worldview - Sofia University USA