Santa Clara University - School Of Education & Counseling Psychology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Berpandukan dedikasi yang kuat untuk kecemerlangan akademik dan perkhidmatan kepada masyarakat, Sekolah Pendidikan dan Kaunseling Psikologi di Santa Clara University mendidik profesional penyayang, cekap dan beretika komited untuk penglibatan yang bermakna dan menyokong dengan pelbagai orang, sekolah, dan masyarakat yang dibina di atas asas nilai teras kami.

Siapa kita

Siapa kita

Anda telah menemui kami kerana anda berminat untuk membuat perbezaan di dunia: Anda ingin mempunyai kesan positif ke atas kanak-kanak, keluarga, individu dan komuniti anda. Anda dipanggil untuk pendidikan atau kaunseling dalam beberapa cara, dan kami percaya bahawa program-program kami adalah tempat yang ideal untuk anda untuk meneroka kepentingan ini, mendalamkan kemahiran anda, pemahaman dan pengetahuan, dan memulakan kerjaya baru.

Kami menjemput anda untuk menerokai program kami MA dalam Kaunseling Psikologi, Pendidikan Guru, Kepimpinan Pendidikan, dan disiplin Pendidikan, serta peluang yang ada melalui Pusat Pembangunan Profesional dan Bimbingan Jerry Smith untuk Life Academy. Dalam banyak bidang pendidikan, kami mempunyai program khusus untuk pendidik Katolik dan juga mereka untuk orang ramai, piagam dan pelajar sekolah bebas.

Di Santa Clara University, kami misi dan nilai-nilai didorong. Dalam kerja-kerja kami, kami diilhamkan oleh tradisi Jesuit daripada:

Mendidik lelaki dan wanita untuk orang lain Tujuan kami bukan sahaja untuk menyediakan anda dengan pendidikan, tetapi juga untuk memberi inspirasi kepada anda untuk menggunakan pendidikan yang dalam perkhidmatan orang lain.

Memupuk kepimpinan dengan tujuan Kami akan membantu anda membangunkan keupayaan anda untuk kepimpinan dalam mana-mana bidang yang anda mengejar, tetapi kepimpinan Jesuit tertumpu kepada menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik.

kedalaman intelektual dan cabaran Kami akan mencabar anda secara intelektual untuk meneroka idea-idea baru dan pandangan, dan belajar cara-cara baru melihat dunia di sekeliling anda.

"Cura Personalis" atau "Mendidik orang keseluruhan" Walaupun mencabar anda dari segi intelek, kami juga menumpukan kepada mendidik orang keseluruhan, dengan perhatian individu kepada keperluan pelajar dan penghayatan apa yang setiap daripada kita membawa kepada kerja-kerja kami.

Kami berdedikasi untuk berkhidmat kepada Bay Area perkauman dan etnik dalam cara yang bermakna dan berkesan. program Counseling Latino kami adalah unik dan membolehkan pelajar Psikologi Kaunseling untuk mendapatkan pengetahuan khusus yang lebih baik kepada pelbagai komuniti. Begitu juga, perkongsian kami dengan Yayasan Pendidikan Hispanik dan ketersediaan kursus pendidikan di kampus East San Jose kami membolehkan pelajar peluang untuk belajar tentang pengajaran dalam konteks beberapa sekolah piagam amat berkesan disasarkan kepada keperluan masyarakat yang tidak selalu juga berkhidmat dalam pendidikan.

Kami teruja dengan kerja fakulti dan pelajar lakukan di sini di Pusat Pengajian Pendidikan dan Psikologi Kaunseling. Anda menyertai komuniti ulama, guru dan kaunselor yang komitmen terhadap keadilan sosial dan mempunyai kesan positif boleh dilihat dalam semua kerja mereka. Di Santa Clara University, kami menawarkan anda peluang untuk meneroka bagaimana psikologi kaunseling dan pendidikan boleh menjadi kenderaan untuk kehidupan bertambah baik, organisasi, dan masyarakat dalam pelbagai konteks.

Kami menjemput anda untuk menerokai program ijazah dan peluang yang ada untuk anda di sini pada SCU. Menggali sekitar di laman web ini; memanggil dan bertanya soalan; datang ke sesi penerangan, atau melawat kelas dalam sesi. Sertailah kami!

Misi & Visi

Berpandukan dedikasi yang kuat untuk kecemerlangan akademik dan perkhidmatan kepada masyarakat, Sekolah Pendidikan dan Kaunseling Psikologi di Santa Clara University mendidik profesional penyayang, cekap dan beretika komited untuk penglibatan yang bermakna dan menyokong dengan pelbagai orang, sekolah, dan masyarakat.

Nilai-nilai Teras

  1. Kecemerlangan Akademik Melalui Pengajaran dan Pembelajaran Terlibat
    Kami percaya perkembangan ilmu, teori, penyelidikan, dan permohonan dipermudahkan melalui pengajaran dan pembelajaran amalan aktif dan terlibat memberi tumpuan kepada pembangunan pelajar 'profesional kecekapan, hati nurani, dan belas kasihan.

Pendidikan Orang Yang Seluruh (Cura Personalis)
Kami percaya bermakna pembelajaran yang komprehensif berlaku apabila pembelajaran pelajar merangkumi dan mengintegrasikan kedua-dua pembangunan peribadi dan profesional perkhidmatan kepada manusia. Kami juga percaya bahawa pembelajaran adalah yang tetap dan berterusan selepas tamat pengajian dan seterusnya. Pendekatan ini menyokong berkenaan terbuka dan selamat datang untuk semua agama dan tradisi falsafah dan berasal dari Jesuit misi pendidikan yang berabad-abad lamanya dan identiti Katolik. Kepelbagaian budaya dan Keadilan Sosial
Kami percaya pendidikan diperkaya dengan menghargai orang dari semua latar belakang (contohnya, jantina, bangsa, etnik, orientasi seksual, bangsa, bahasa, budaya, agama, status ekonomi, umur, kebolehan, dan lain-lain). Selain itu, kami komited untuk berkhidmat dan peguam bela dengan penduduk kurang diwakili, liputan serta gerakan penentang yang kuat dalam dan luar negara.
Pendidikan inovatif untuk Conscience dan Belas Kasihan
Dalam usaha untuk memenuhi keperluan pelajar yang berbeza dan untuk mencapai individu, sekolah, dan komuniti yang paling berkesan, kami komited kepada idea bahawa pendidikan perlu inovasi dan bergerak di luar amalan standard dengan menggunakan teknologi canggih dan pendekatan pedagogi.

Lokasi

Santa Clara

Alamat
Santa Clara University
School of Education and Counseling Psychology
Guadalupe Hall
455 El Camino Real

95050 Santa Clara, California, Amerika Syarikat