Baca keterangan rasmi

Berpandukan dedikasi yang kuat untuk kecemerlangan akademik dan perkhidmatan kepada masyarakat, Sekolah Pendidikan dan Kaunseling Psikologi di Santa Clara University mendidik profesional penyayang, cekap dan beretika komited untuk penglibatan yang bermakna dan menyokong dengan pelbagai orang, sekolah, dan masyarakat yang dibina di atas asas nilai teras kami.

Siapa kita

Siapa kita

Anda telah menemui kami kerana anda berminat untuk membuat perbezaan di dunia: Anda ingin mempunyai kesan positif ke atas kanak-kanak, keluarga, individu dan komuniti anda. Anda dipanggil untuk pendidikan atau kaunseling dalam beberapa cara, dan kami percaya bahawa program-program kami adalah tempat yang ideal untuk anda untuk meneroka kepentingan ini, mendalamkan kemahiran anda, pemahaman dan pengetahuan, dan memulakan kerjaya baru.

Kami menjemput anda untuk menerokai program kami MA dalam Kaunseling Psikologi, Pendidikan Guru, Kepimpinan Pendidikan, dan disiplin Pendidikan, serta peluang yang ada melalui Pusat Pembangunan Profesional dan Bimbingan Jerry Smith untuk Life Academy. Dalam banyak bidang pendidikan, kami mempunyai program khusus untuk pendidik Katolik dan juga mereka untuk orang ramai, piagam dan pelajar sekolah bebas.

Di Santa Clara University, kami misi dan nilai-nilai didorong. Dalam kerja-kerja kami, kami diilhamkan oleh tradisi Jesuit daripada:

Mendidik lelaki dan wanita untuk orang lain Tujuan kami bukan sahaja untuk menyediakan anda dengan pendidikan, tetapi juga untuk memberi inspirasi kepada anda untuk menggunakan pendidikan yang dalam perkhidmatan orang lain.

Memupuk kepimpinan dengan tujuan Kami akan membantu anda membangunkan keupayaan anda untuk kepimpinan dalam mana-mana bidang yang anda mengejar, tetapi kepimpinan Jesuit tertumpu kepada menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik.

kedalaman intelektual dan cabaran Kami akan mencabar anda secara intelektual untuk meneroka idea-idea baru dan pandangan, dan belajar cara-cara baru melihat dunia di sekeliling anda.

"Cura Personalis" atau "Mendidik orang keseluruhan" Walaupun mencabar anda dari segi intelek, kami juga menumpukan kepada mendidik orang keseluruhan, dengan perhatian individu kepada keperluan pelajar dan penghayatan apa yang setiap daripada kita membawa kepada kerja-kerja kami.

Kami berdedikasi untuk berkhidmat kepada Bay Area perkauman dan etnik dalam cara yang bermakna dan berkesan. program Counseling Latino kami adalah unik dan membolehkan pelajar Psikologi Kaunseling untuk mendapatkan pengetahuan khusus yang lebih baik kepada pelbagai komuniti. Begitu juga, perkongsian kami dengan Yayasan Pendidikan Hispanik dan ketersediaan kursus pendidikan di kampus East San Jose kami membolehkan pelajar peluang untuk belajar tentang pengajaran dalam konteks beberapa sekolah piagam amat berkesan disasarkan kepada keperluan masyarakat yang tidak selalu juga berkhidmat dalam pendidikan.

Kami teruja dengan kerja fakulti dan pelajar lakukan di sini di Pusat Pengajian Pendidikan dan Psikologi Kaunseling. Anda menyertai komuniti ulama, guru dan kaunselor yang komitmen terhadap keadilan sosial dan mempunyai kesan positif boleh dilihat dalam semua kerja mereka. Di Santa Clara University, kami menawarkan anda peluang untuk meneroka bagaimana psikologi kaunseling dan pendidikan boleh menjadi kenderaan untuk kehidupan bertambah baik, organisasi, dan masyarakat dalam pelbagai konteks.

Kami menjemput anda untuk menerokai program ijazah dan peluang yang ada untuk anda di sini pada SCU. Menggali sekitar di laman web ini; memanggil dan bertanya soalan; datang ke sesi penerangan, atau melawat kelas dalam sesi. Sertailah kami!

Misi & Visi

Berpandukan dedikasi yang kuat untuk kecemerlangan akademik dan perkhidmatan kepada masyarakat, Sekolah Pendidikan dan Kaunseling Psikologi di Santa Clara University mendidik profesional penyayang, cekap dan beretika komited untuk penglibatan yang bermakna dan menyokong dengan pelbagai orang, sekolah, dan masyarakat.

Nilai-nilai Teras

  1. Kecemerlangan Akademik Melalui Pengajaran dan Pembelajaran Terlibat
    Kami percaya perkembangan ilmu, teori, penyelidikan, dan permohonan dipermudahkan melalui pengajaran dan pembelajaran amalan aktif dan terlibat memberi tumpuan kepada pembangunan pelajar 'profesional kecekapan, hati nurani, dan belas kasihan.
Pendidikan Orang Yang Seluruh (Cura Personalis)
Kami percaya bermakna pembelajaran yang komprehensif berlaku apabila pembelajaran pelajar merangkumi dan mengintegrasikan kedua-dua pembangunan peribadi dan profesional perkhidmatan kepada manusia. Kami juga percaya bahawa pembelajaran adalah yang tetap dan berterusan selepas tamat pengajian dan seterusnya. Pendekatan ini menyokong berkenaan terbuka dan selamat datang untuk semua agama dan tradisi falsafah dan berasal dari Jesuit misi pendidikan yang berabad-abad lamanya dan identiti Katolik.

Kepelbagaian budaya dan Keadilan Sosial
Kami percaya pendidikan diperkaya dengan menghargai orang dari semua latar belakang (contohnya, jantina, bangsa, etnik, orientasi seksual, bangsa, bahasa, budaya, agama, status ekonomi, umur, kebolehan, dan lain-lain). Selain itu, kami komited untuk berkhidmat dan peguam bela dengan penduduk kurang diwakili, liputan serta gerakan penentang yang kuat dalam dan luar negara.
Pendidikan inovatif untuk Conscience dan Belas Kasihan
Dalam usaha untuk memenuhi keperluan pelajar yang berbeza dan untuk mencapai individu, sekolah, dan komuniti yang paling berkesan, kami komited kepada idea bahawa pendidikan perlu inovasi dan bergerak di luar amalan standard dengan menggunakan teknologi canggih dan pendekatan pedagogi.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

Santa Clara University - School Of Education & Counseling Psychology

Sarjana Sastera dalam program Pengajaran + Pengajaran Kelayakan (MATTC) adalah langkah pertama untuk individu yang ingin mencapai subjek mereka berbilang (MS) atau satu s ... [+]

Unit: Pelbagai Subjek-56; Single Subjek-50 Pengiktirafan: Awal subjek tunggal dan berbilang subjek Program Panjang: 1 tahun (sepenuh masa) atau 2 tahun (sambilan) Mulai: Jatuh, musim sejuk, atau Summer Pengajaran Kaedah: Di kampus Sarjana Sastera dalam program Pengajaran + Pengajaran Kelayakan (MATTC) adalah langkah pertama untuk individu yang ingin mencapai subjek mereka berbilang (MS) atau satu subjek (SS) awal tauliah mengajar. Pada akhir program ini, calon-calon yang mendapat Ijazah Sarjana Sastera dalam ijazah Pengajaran dan cadangan untuk California SB2042 Subjek berbilang atau Single Subject Awal Pengajaran Kelayakan. Ia tidak mungkin bagi pelajar untuk meneruskan hanya tauliah mengajar atau hanya Ijazah Sarjana Sastera dalam ijazah Mengajar. ... [-]

Amerika Syarikat Santa Clara
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Santa Clara University - School Of Education & Counseling Psychology

Sarjana Sastera dalam Psikologi Kaunseling menyediakan intensif 90 unit Sarjana program Arts untuk pelajar. Pelajar boleh memilih untuk memasukkan mana-mana daripada tiga ... [+]

Unit: 90 unit suku (3 unit suku = 2 unit semester) Program Panjang: 3 tahun (sepenuh masa) Trek: LPCC, MFT, LPCC / MFT, dan No Track Pilihan penekanan: kaunseling Latino, psikologi pemulihan, dan psikologi kesihatan Mulai: Jatuh, musim sejuk, musim bunga atau musim panas Pengajaran Kaedah: Di kampus Sarjana Sastera dalam Psikologi Kaunseling menyediakan intensif 90 unit Sarjana program Arts untuk pelajar. Pelajar boleh memilih untuk memasukkan mana-mana daripada tiga bidang penekanan kami dalam Psikologi Correctional, psikologi kesihatan, Atau Counseling Latino tahap mereka. An fungsi penekanan seperti di bawah umur. Pelajar tidak memilih penekanan boleh memilih daripada pelbagai elektif untuk mengembangkan pengetahuan mereka dalam pelbagai bidang.... [-]

Amerika Syarikat Santa Clara
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Santa Clara University - School Of Education & Counseling Psychology

Sarjana Muda Sastera dalam bidang Pentadbiran Pendidikan terdiri daripada 36 unit kursus yang diperlukan untuk Awal Perkhidmatan Pentadbiran Kelayakan (yang diiktiraf ole ... [+]

Unit: 45 unit suku (15 kursus) Program Panjang: 1.5 - 2 tahun; sepenuh masa / separuh masa Mulai: Jatuh, musim sejuk, bunga atau musim panas Pengajaran Kaedah: Di kampus Sarjana Muda Sastera dalam bidang Pentadbiran Pendidikan terdiri daripada 36 unit kursus yang diperlukan untuk Awal Perkhidmatan Pentadbiran Kelayakan (yang diiktiraf oleh Suruhanjaya California Guru Credentialing) termasuk tambahan 9 unit kursus elektif. Calon-calon yang mengikuti Awal Perkhidmatan Pentadbiran Kelayakan layak mendapat Sarjana Muda Sastera dengan melengkapkan tiga kursus elektif tambahan pilihan dengan kerjasama penasihat akademik.

Sarjana Muda Sastera dalam bidang Pentadbiran Pendidikan juga sesuai untuk individu yang memperoleh mereka awal Administrative Services Kelayakan melalui pemeriksaan dan berusaha untuk mengukuhkan asas pengetahuan mereka, dan bagi individu yang tidak memegang kelayakan tenaga pengajar atau murid tetapi mahu membangunkan pengetahuan mereka pentadbiran dan kepimpinan dalam tetapan pendidikan bagi meneruskan kerjaya di sekolah-sekolah swasta atau sebagai persediaan untuk kajian kedoktoran. program ini menangani Piawaian Profesional California untuk Pemimpin Pendidikan.... [-]

Amerika Syarikat Santa Clara
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 - 24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu