San Jose State University - Lucas College and Graduate School of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Ditubuhkan pada tahun 1928, Lucas College dan Sekolah Perniagaan Siswazah telah diiktiraf sejak tahun 1967 oleh AACSB International, badan akreditasi terkemuka di dunia untuk sekolah perniagaan. Kami adalah penyumbang terbesar graduan perniagaan ke Silicon Valley dan penyumbang utama kepada apa yang Lembah hari ini. Seperti Universiti di mana ia ditempatkan, The Lucas College dan Sekolah Siswazah Perniagaan mencerminkan suasana bersemangat, pelbagai budaya dan global Lembah Silikon. Dengan lebih daripada 175 fakulti dan 5,000 pelajar, kolej kami menawarkan pelajar peluang global, sambil memegang hubungan yang kuat dengan syarikat Silicon Valley.

Melalui sekolah dan jabatan sarjana kami, kami memberikan tiga belas konsentrasi perniagaan, dan sekolah siswazah kami menyediakan ijazah dan sijil yang lebih maju dalam perniagaan, perakaunan, perpajakan, dan pengurusan pengangkutan. Pusat dan Institut kami menawarkan peluang yang unik untuk pelajar mengasah pengetahuan dan kemahiran mereka dalam bidang cukai, perakaunan, perkhidmatan kewangan, pengurusan operasi, kepimpinan global, keusahawanan dan banyak lagi. Program pemenang anugerah lain melengkapkan pengalaman pelajar LCoB mewujudkan komuniti pembelajaran luar biasa Powering Silicon Valley dan seterusnya.

Lucas College dan Sekolah Perniagaan Siswazah - Memperkasakan Silicon Valley

Kami menyediakan sumber, kemahiran, dan peluang untuk pelajar berjaya di Silicon Valley-salah satu kawasan ekonomi yang paling maju, berdaya saing dan inovatif di dunia dan seterusnya.

Menggabungkan perspektif global yang berbilang budaya, dengan asas bersejarah inovasi teknologi Silicon Valley, program kami adalah cerminan warisan tempatan kami yang dihormati. Dengan lebih daripada 80% pelajar yang bekerja di Lembah, pelajar perniagaan dan alumni kami benar-benar Powering Silicon Valley.

Lucas College of Business menawarkan pelajar pilihan yang banyak untuk bidang fokus mereka dengan tiga belas konsentrasi perniagaan. Pusat Kejayaan Pelajar Jack Holland memberikan perhatian individu untuk membantu pelajar menavigasi pilihan pendidikan dan laluan kerjaya mereka.

Pusat dan Institut bertaraf dunia kami menyokong pengalaman pelajar dengan pendidikan dan rangkaian yang dipertingkatkan dengan profesional berkaliber tinggi, profesional tempatan dalam pelbagai industri. Sumber pelajar yang tidak tertandingi seperti Program Gary J. Sbona Honour, Program Latihan Global Thompson, dan fakulti terkenal kami menyediakan sumber dan persekitaran di mana pelajar boleh meneroka prospek profesional dan mendapat manfaat daripada pembelajaran pengalaman yang unik.

Misi

Visi, Misi dan Nilai LCoB. Sebagai universiti awam terbesar dan tertua di Silicon Valley, San Jose State University telah melayani keperluan pendidikan masyarakat kita dan pasaran globalnya sejak tahun 1857. Ditubuhkan pada tahun 1928, Kolej Perniagaan telah mendapat akreditasi sejak tahun 1967 oleh AACSB International, yang terkenal di dunia badan akreditasi untuk sekolah perniagaan. Kami adalah penyedia terbesar lulusan perniagaan ke Silicon Valley dan penyumbang utama kepada apa yang Lembah hari ini.

Visi. Kuasa Kolej kita Silicon Valley dengan memenuhi permintaan global dan pelbagai persekitaran perniagaan yang dinamik dan inovatif ini. Kami menyediakan pendidikan abad ke-21 untuk membolehkan kejayaan pelajar, majikan, dan komuniti kami.

Misi. Kami adalah institusi peluang di Silicon Valley, mendidik para pemimpin masa depan melalui pembelajaran pengalaman dan pembangunan karakter dalam komuniti perniagaan global dan dengan menjalankan penyelidikan yang menyumbang kepada teori perniagaan, amalan, dan pendidikan.

Nilai teras

  • Kecemerlangan - Kami didorong oleh standard kecemerlangan dalam pengajaran, penyelidikan, dan perkhidmatan
  • Etika - Kami menetapkan taraf akademik dan profesional tertinggi untuk menggalakkan tanggungjawab sosial
  • Keusahawanan - Kami memupuk budaya inovasi dan kreativiti
  • Keterlibatan - Kami membina budaya yang menghargai kepelbagaian, komunikasi terbuka, dan kerjasama

Implikasi Misi Kita

  • Institusi peluang - Kami menawarkan pendidikan bermutu tinggi yang memberi kuasa kepada kedua-dua pelajar yang bekerja dan sepenuh masa, dari semua peringkat umur dan pelbagai latar belakang, untuk mengubah kehidupan mereka.
  • Silicon Valley fokus - Kami menggabungkan pengalaman Silicon Valley dalam program, penyelidikan, penglibatan pelajar, dan perhubungan masyarakat dengan menambah nilai ke wilayah Silicon Valley dan seterusnya.
  • Pembelajaran pelajar yang eksperimen - Kami mendidik pelajar menggunakan pedagogi inovatif dan pembelajaran pengalaman, melalui penglibatan dengan perniagaan dan masyarakat tempatan dan global, pembangunan profesional, dan pengalaman lintas budaya.
  • Pendidikan abad ke-21 - Kami mewujudkan persekitaran pembelajaran berasaskan teknologi dan terus memperbaiki dan mengembangkan program yang melibatkan, memberi kesan, dan menambah nilai kepada perniagaan dan masyarakat.
  • Kepimpinan dalam komuniti perniagaan global - Kami menyediakan kumpulan bakat, kepimpinan idea dan penglibatan komuniti perniagaan melalui institut dan pusat kecemerlangan kami yang menyokong pertumbuhan Lembah Silicon di pasaran global.
  • Penyelidikan - Fakulti pelbagai kami memberi tumpuan kepada penyelidikan dan penglibatan profesional yang memberi kesan kepada teori dan amalan perniagaan dan pendidikan di Silicon Valley dan seterusnya.

Lokasi

San Jose

Alamat
One Washington Square
San Jose, CA

95192 San Jose, California, Amerika Syarikat

Santa Clara

Alamat
2933 Bunker Hill Lane, Suite 120
95054 Santa Clara, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

AACSB Accredited