Baca keterangan rasmi

AACSB Accredited

Tentang kita

Ditubuhkan pada tahun 1928, Lucas College dan Sekolah Perniagaan Siswazah telah diiktiraf sejak tahun 1967 oleh AACSB International, badan akreditasi terkemuka di dunia untuk sekolah perniagaan. Kami adalah penyumbang terbesar graduan perniagaan ke Silicon Valley dan penyumbang utama kepada apa yang Lembah hari ini. Seperti Universiti di mana ia ditempatkan, The Lucas College dan Sekolah Siswazah Perniagaan mencerminkan suasana bersemangat, pelbagai budaya dan global Lembah Silikon. Dengan lebih daripada 175 fakulti dan 5,000 pelajar, kolej kami menawarkan pelajar peluang global, sambil memegang hubungan yang kuat dengan syarikat Silicon Valley.

Melalui sekolah dan jabatan sarjana kami, kami memberikan tiga belas konsentrasi perniagaan, dan sekolah siswazah kami menyediakan ijazah dan sijil yang lebih maju dalam perniagaan, perakaunan, perpajakan, dan pengurusan pengangkutan. Pusat dan Institut kami menawarkan peluang yang unik untuk pelajar mengasah pengetahuan dan kemahiran mereka dalam bidang cukai, perakaunan, perkhidmatan kewangan, pengurusan operasi, kepimpinan global, keusahawanan dan banyak lagi. Program pemenang anugerah lain melengkapkan pengalaman pelajar LCoB mewujudkan komuniti pembelajaran luar biasa Powering Silicon Valley dan seterusnya.

Lucas College dan Sekolah Perniagaan Siswazah - Memperkasakan Silicon Valley

Kami menyediakan sumber, kemahiran, dan peluang untuk pelajar berjaya di Silicon Valley-salah satu kawasan ekonomi yang paling maju, berdaya saing dan inovatif di dunia dan seterusnya.

Menggabungkan perspektif global yang berbilang budaya, dengan asas bersejarah inovasi teknologi Silicon Valley, program kami adalah cerminan warisan tempatan kami yang dihormati. Dengan lebih daripada 80% pelajar yang bekerja di Lembah, pelajar perniagaan dan alumni kami benar-benar Powering Silicon Valley.

Lucas College of Business menawarkan pelajar pilihan yang banyak untuk bidang fokus mereka dengan tiga belas konsentrasi perniagaan. Pusat Kejayaan Pelajar Jack Holland memberikan perhatian individu untuk membantu pelajar menavigasi pilihan pendidikan dan laluan kerjaya mereka.

Pusat dan Institut bertaraf dunia kami menyokong pengalaman pelajar dengan pendidikan dan rangkaian yang dipertingkatkan dengan profesional berkaliber tinggi, profesional tempatan dalam pelbagai industri. Sumber pelajar yang tidak tertandingi seperti Program Gary J. Sbona Honour, Program Latihan Global Thompson, dan fakulti terkenal kami menyediakan sumber dan persekitaran di mana pelajar boleh meneroka prospek profesional dan mendapat manfaat daripada pembelajaran pengalaman yang unik.

Misi

Visi, Misi dan Nilai LCoB. Sebagai universiti awam terbesar dan tertua di Silicon Valley, San Jose State University telah melayani keperluan pendidikan masyarakat kita dan pasaran globalnya sejak tahun 1857. Ditubuhkan pada tahun 1928, Kolej Perniagaan telah mendapat akreditasi sejak tahun 1967 oleh AACSB International, yang terkenal di dunia badan akreditasi untuk sekolah perniagaan. Kami adalah penyedia terbesar lulusan perniagaan ke Silicon Valley dan penyumbang utama kepada apa yang Lembah hari ini.

Visi. Kuasa Kolej kita Silicon Valley dengan memenuhi permintaan global dan pelbagai persekitaran perniagaan yang dinamik dan inovatif ini. Kami menyediakan pendidikan abad ke-21 untuk membolehkan kejayaan pelajar, majikan, dan komuniti kami.

Misi. Kami adalah institusi peluang di Silicon Valley, mendidik para pemimpin masa depan melalui pembelajaran pengalaman dan pembangunan karakter dalam komuniti perniagaan global dan dengan menjalankan penyelidikan yang menyumbang kepada teori perniagaan, amalan, dan pendidikan.

Nilai teras

 • Kecemerlangan - Kami didorong oleh standard kecemerlangan dalam pengajaran, penyelidikan, dan perkhidmatan
 • Etika - Kami menetapkan taraf akademik dan profesional tertinggi untuk menggalakkan tanggungjawab sosial
 • Keusahawanan - Kami memupuk budaya inovasi dan kreativiti
 • Keterlibatan - Kami membina budaya yang menghargai kepelbagaian, komunikasi terbuka, dan kerjasama

Implikasi Misi Kita

 • Institusi peluang - Kami menawarkan pendidikan bermutu tinggi yang memberi kuasa kepada kedua-dua pelajar yang bekerja dan sepenuh masa, dari semua peringkat umur dan pelbagai latar belakang, untuk mengubah kehidupan mereka.
 • Silicon Valley fokus - Kami menggabungkan pengalaman Silicon Valley dalam program, penyelidikan, penglibatan pelajar, dan perhubungan masyarakat dengan menambah nilai ke wilayah Silicon Valley dan seterusnya.
 • Pembelajaran pelajar yang eksperimen - Kami mendidik pelajar menggunakan pedagogi inovatif dan pembelajaran pengalaman, melalui penglibatan dengan perniagaan dan masyarakat tempatan dan global, pembangunan profesional, dan pengalaman lintas budaya.
 • Pendidikan abad ke-21 - Kami mewujudkan persekitaran pembelajaran berasaskan teknologi dan terus memperbaiki dan mengembangkan program yang melibatkan, memberi kesan, dan menambah nilai kepada perniagaan dan masyarakat.
 • Kepimpinan dalam komuniti perniagaan global - Kami menyediakan kumpulan bakat, kepimpinan idea dan penglibatan komuniti perniagaan melalui institut dan pusat kecemerlangan kami yang menyokong pertumbuhan Lembah Silicon di pasaran global.
 • Penyelidikan - Fakulti pelbagai kami memberi tumpuan kepada penyelidikan dan penglibatan profesional yang memberi kesan kepada teori dan amalan perniagaan dan pendidikan di Silicon Valley dan seterusnya.
Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

San Jose State University - Lucas College and Graduate School of Business

Sarjana Sains dalam Pengurusan Pengangkutan (MSTM) adalah program 30-unit yang diiktiraf sepenuhnya, yang mengambil masa dua setengah tahun untuk melengkapkan sebagai pel ... [+]

Mengenai

Sarjana Sains dalam Pengurusan Pengangkutan (MSTM) adalah program 30-unit yang diiktiraf sepenuhnya, yang mengambil masa dua setengah tahun untuk melengkapkan sebagai pelajar separuh masa. Kurikulum ini terdiri daripada enam kursus yang dikehendaki, dua pilihan, dan pengalaman capstone puncak dua hala.

Kurikulum ini diketuai oleh tenaga pengajar yang diiktiraf secara nasional yang merupakan ahli akademik atau industri. MSTM diiktiraf sepenuhnya oleh Persatuan untuk Maju Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB). Kelas-kelas diadakan pada waktu malam hari, yang membolehkan pelajar untuk bekerja sepenuh masa ketika memperoleh ijazah mereka. Pelajar umumnya mengambil satu kursus pada satu-satu masa, satu malam seminggu, untuk setiap sesi sepuluh kelas, untuk empat kelas setiap tahun. Kelas disampaikan oleh persidangan video dua hala, ditambah dengan perisian web. Pelajar menghadiri kelas individu di lokasi di seluruh California atau melalui persidangan video dalam talian.... [-]

Amerika Syarikat Santa Clara
Januari 2020
English
Sepenuh masa
24 - 36 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
San Jose State University - Lucas College and Graduate School of Business

Sekiranya anda bercadang untuk menjadi CPA dan ingin hidup dan bekerja sebagai akauntan profesional di Silicon Valley, anda tidak akan mendapat program yang lebih baik da ... [+]

Mengenai

Adakah anda bersedia melancarkan kerjaya? Adakah anda profesional atau sarjana yang memerlukan 30 unit untuk pensijilan CPA? Berita baik! Sebelum ini direka untuk pelajar yang tidak mempunyai latar belakang perakaunan, Sarjana Sains dalam bidang Perakaunan kini mengalu-alukan sesiapa sahaja dengan ijazah sarjana akauntan, juga.

Program MSA kami adalah program yang paling lama berjalan di utara California. Kami adalah sangat baik jika anda ingin hidup dan bekerja sebagai akauntan profesional di Silicon Valley.

Latihan yang menarik. Keputusan peperiksaan CPA Cemerlang. Dan banyak peluang rangkaian dan kerjaya diperluas ke hadapan.

Sekiranya anda bercadang untuk menjadi CPA dan ingin hidup dan bekerja sebagai akauntan profesional di Silicon Valley, anda tidak akan mendapat program yang lebih baik daripada kami. Program MSA terdiri daripada 30 unit yang ditawarkan dalam format dipercepatkan, yang mana anda dapat menyelesaikan dalam dua hingga tiga semester sepenuh masa. Kemasukan ditawarkan setiap semester kejatuhan.... [-]

Amerika Syarikat San Jose
Og 2020
English
Sepenuh masa
12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
San Jose State University - Lucas College and Graduate School of Business

Mempunyai "MST" selepas nama anda adalah perbezaan yang tinggi dalam dunia cukai. Ia menunjukkan bahawa anda berpengalaman dalam bidang percukaian, mahir dalam penyelidik ... [+]

Mengenai

Mempunyai "MST" selepas nama anda adalah perbezaan yang tinggi dalam dunia cukai. Ia menunjukkan bahawa anda berpengalaman dalam bidang percukaian, mahir dalam penyelidikan cukai dan dapat menangani dengan bijak dengan kerumitan peraturan cukai hari ini. MST adalah program 30 unit yang membolehkan anda mendaftar sepenuh masa dan melengkapkan ijazah dalam tempoh 12 bulan atau separuh masa dan selesai dalam 24-36 bulan. Dan bercakap tentang fleksibel, kelas kami dijadualkan untuk bekerja di sekitar musim cukai sibuk.

Syarat Kemasukan

Kemasukan ke program MST ditawarkan setiap semester musim gugur dan musim semi. Keperluan kemasukan termasuk:

Ijazah Sarjana Muda Empat Tahun (major) dari kolej atau universiti AS yang diiktiraf atau ijazah setara dari institusi yang diiktiraf di luar Amerika Syarikat.Untuk transkrip atau ijazah yang diperoleh di luar Amerika Syarikat dan Kanada: Pengambilan Siswazah (GAPE) menghendaki anda mengemukakan penilaian WES (Asas atau ICAP). Arahan boleh didapati di WES (Perkhidmatan Pendidikan Sedunia).Purata titik 3.0 gred (60 unit akhir semester / 90 suku tahun)GMAT atau GRE: Skor pada persentil ke- 50 dalam kedua-dua bahagian lisan dan kuantitatif peperiksaan. Atau, bersyarat atas kelulusan Pengarah MST, syarat GMAT / GRE boleh diketepikan jika pemohon mempunyai mana-mana yang berikut.Memperolehi Ph.D. di Amerika SyarikatLulus semua bahagian peperiksaan CPA (di Amerika Syarikat)Lulus Peperiksaan Ejen yang Didaftar yang ditadbir oleh IRS.Skor 145 atau lebih tinggi dalam peperiksaan LSATMemperolehi kejayaan dari Program Kehormat Lucas College of Business Gary J. Sbona dalam tempoh lima tahun yang lalu.IPU sekurang-kurangnya 3.2 dari universiti AS yang diiktiraf DAN menyelesaikan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja sepenuh masa dalam cukai. Satu temu bual... [-]
Amerika Syarikat Santa Clara
Januari 2020
English
Sepenuh masa
12 - 36 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
One Washington Square San Jose, CA
95192 San Jose, California, Amerika Syarikat
Alamat
2933 Bunker Hill Lane, Suite 120
95054 Santa Clara, California, Amerika Syarikat