Sam Houston State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sam Houston State University

Nama Besar dalam Pendidikan Texas

Selama lebih dari 137 tahun, Sam Houston State University telah menyediakan pelajar untuk kehidupan yang bermakna pencapaian. Motonya, "The Measure of a Life adalah Service," bergema di seluruh kolej tujuh SHSU dan di luar kampus Texasnya melalui penyelidikan pelajar, usaha kreatif, pembelajaran perkhidmatan, sukarela dan banyak lagi.

Dinamakan sebagai wira terbesar Sam Houston, Texas, SHSU terus berusaha untuk menghormati akar sejarahnya melalui kecemerlangan akademik yang merangkumi pengajaran yang luar biasa daripada ahli fakulti yang mempedulikan banyak kejayaan murid-murid mereka seperti yang mereka lakukan untuk melanjutkan pengetahuan tentang bidang mereka.

Semasa merangkul warisannya, SHSU juga berusaha untuk memenuhi keperluan pelajar kontemporari, baik tradisional maupun dalam talian. Dengan pelbagai ijazah sarjana muda dan sarjana dalam talian dan pelbagai sijil dan pensijilan, semua yang diajar oleh profesor di kampus, SHSU Online mempunyai pilihan yang anda cari untuk mencapai matlamat akademik, peribadi dan profesional anda.

Tawaran Akademik

SHSU menawarkan lebih daripada 80 program ijazah sarjana, lebih daripada 50 program ijazah sarjana, dan sepuluh program doktoral, termasuk program yang diiktiraf secara nasional dalam Perniagaan, Seni Halus, Pendidikan, Matematik dan Keadilan Jenayah. SHSU diklasifikasikan sebagai "Universiti Penyelidikan Doktor" oleh Carnegie Commission on Higher Education dan baru-baru ini diiktiraf oleh Berita AS dan Laporan Dunia untuk menjadi antara yang terbaik di negara ini untuk program siswazah dalam talian. Di samping itu, Suruhanjaya Carnegie on Higher Education dikelaskan sebagai SHSU sebagai universiti "Terlibat Komuniti". Kehormatan ini telah dianugerahkan kepada 311 institusi awam di seluruh negara dan mengakui komitmen penting universiti untuk melayani masyarakat.

Lokasi

Huntsville

Alamat
Sam Houston State University
Office of International Programs
1908 Avenue J, Box 2150
Huntsville, TX

77341 Huntsville, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami