Baca keterangan rasmi

Sam Houston State University

Nama Besar dalam Pendidikan Texas

Selama lebih dari 137 tahun, Sam Houston State University telah menyediakan pelajar untuk kehidupan yang bermakna pencapaian. Motonya, "The Measure of a Life adalah Service," bergema di seluruh kolej tujuh SHSU dan di luar kampus Texasnya melalui penyelidikan pelajar, usaha kreatif, pembelajaran perkhidmatan, sukarela dan banyak lagi.

Dinamakan sebagai wira terbesar Sam Houston, Texas, SHSU terus berusaha untuk menghormati akar sejarahnya melalui kecemerlangan akademik yang merangkumi pengajaran yang luar biasa daripada ahli fakulti yang mempedulikan banyak kejayaan murid-murid mereka seperti yang mereka lakukan untuk melanjutkan pengetahuan tentang bidang mereka.

Semasa merangkul warisannya, SHSU juga berusaha untuk memenuhi keperluan pelajar kontemporari, baik tradisional maupun dalam talian. Dengan pelbagai ijazah sarjana muda dan sarjana dalam talian dan pelbagai sijil dan pensijilan, semua yang diajar oleh profesor di kampus, SHSU Online mempunyai pilihan yang anda cari untuk mencapai matlamat akademik, peribadi dan profesional anda.

Tawaran Akademik

SHSU menawarkan lebih daripada 80 program ijazah sarjana, lebih daripada 50 program ijazah sarjana, dan sepuluh program doktoral, termasuk program yang diiktiraf secara nasional dalam Perniagaan, Seni Halus, Pendidikan, Matematik dan Keadilan Jenayah. SHSU diklasifikasikan sebagai "Universiti Penyelidikan Doktor" oleh Carnegie Commission on Higher Education dan baru-baru ini diiktiraf oleh Berita AS dan Laporan Dunia untuk menjadi antara yang terbaik di negara ini untuk program siswazah dalam talian. Di samping itu, Suruhanjaya Carnegie on Higher Education dikelaskan sebagai SHSU sebagai universiti "Terlibat Komuniti". Kehormatan ini telah dianugerahkan kepada 311 institusi awam di seluruh negara dan mengakui komitmen penting universiti untuk melayani masyarakat.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Sam Houston State University

Program Sarjana Sains dalam bidang Kimia di Sam Houston State University direka untuk melatih ahli kimia untuk kerjaya dalam perniagaan, industri atau ahli akademik. Ijaz ... [+]

Sarjana Sains dalam Kimia

Program Sarjana Sains dalam bidang Kimia di Sam Houston State University direka untuk melatih ahli kimia untuk kerjaya dalam perniagaan, industri atau ahli akademik. Ijazah ini juga sesuai untuk pelajar yang merancang untuk meneruskan ke Ph.D. program di institusi lain.

Program ijazah dua tahun melibatkan kursus dalam sekurang-kurangnya empat bidang kimia berikut: analitik, biokimia, alam sekitar, organik, organik, dan fizikal; dan projek penyelidikan bebas berpunca dalam tesis bertulis. Pilihan bukan tesis juga tersedia. Terdapat kumpulan penyelidikan aktif di Jabatan Kimia dalam semua bidang ini.

Jabatan ini mempunyai nisbah pelajar mentor / siswazah penyelidikan kecil yang menghasilkan interaksi rapat antara pelajar dan fakulti kami.... [-]

Amerika Syarikat Huntsville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
30 - 36 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sam Houston State University

Ijazah MS dalam Statistik direka untuk menyediakan individu dengan asas akademik yang diperlukan untuk melanjutkan pengajian doktor; untuk menyediakan ahli statistik komp ... [+]

Sarjana Sains dalam Statistik

Ijazah MS dalam Statistik direka untuk menyediakan individu dengan asas akademik yang diperlukan untuk melanjutkan pengajian doktor; untuk menyediakan ahli statistik kompeten yang dilengkapi untuk menerima tanggungjawab dalam perniagaan, industri dan kedudukan perkhidmatan awam; dan untuk mempersembahkan program lulusan tambahan untuk pelajar yang mengkhususkan diri dalam bidang-bidang di mana statistik mudah digunakan, seperti sains sosial, keadilan jenayah, dan sains fizikal. Kelas teras termasuk statistik matematik, analisis regresi, analisis multivarian, dan reka bentuk eksperimen.

Program Statistik SHSU banyak dihormati di seluruh negeri dan seterusnya. Graduan kami dicari oleh Ph.D. program di seluruh negara. Lain-lain yang digunakan sebagai penganalisis data untuk pusat perubatan utama dan syarikat farmaseutikal, sebagai saintis penyelidikan untuk firma pemasaran dan perbankan, dan sebagai pengajar dan profesor kolej... [-]

Amerika Syarikat Huntsville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
37 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Sam Houston State University Office of International Programs 1908 Avenue J, Box 2150 Huntsville, TX
77341 Huntsville, Texas, Amerika Syarikat