Baca keterangan rasmi

Mengenai Kolej Perniagaan

Program perniagaan Rowan University diiktiraf oleh Persatuan untuk Maju Kolej Perniagaan (AACSB International). Untuk mencapai akreditasi berprestij ini, program perniagaan berjaya menunjukkan pelbagai standard kualiti yang berkaitan dengan kurikulum, sumber fakulti, kemasukan, keperluan darjah, kemudahan, sumber kewangan, dan iklim intelektual.

Program Perniagaan Rowan menyediakan pendidikan umum dan menyeluruh dalam pentadbiran perniagaan dan menekankan pembangunan kemahiran yang ditetapkan seperti komunikasi, pengkomputeran, dan kerja berpasukan. Graduan menerima ijazah sarjana sains dalam pentadbiran perniagaan atau perakaunan. Rowan menawarkan tuan pentadbiran perniagaan (MBA) melalui program siswazah.

Program perniagaan mempunyai tiga komponen penting: pendidikan umum, kurikulum teras pentadbiran perniagaan, dan pengkhususan yang mendalam.

Kenyataan Misi

Kolej Perniagaan Rohrer of Rowan University memberi kuasa kepada para pelajarnya untuk bersaing dan berjaya secara bertanggungjawab dalam kerjaya mereka.

  • Rohrer College of Business Fakulti membuat pengajaran berkualiti, disokong oleh biasiswa yang berkaitan, keutamaan mereka yang paling tinggi.
  • Program perniagaan sarjana muda Rowan University dibina dalam seni liberal, memberi tumpuan kepada amalan perniagaan yang cemerlang, dan menawarkan peluang kepada pelajar untuk pembelajaran berasaskan pengalaman.
  • Program perniagaan siswazah Rowan University menyediakan pendidikan perniagaan siswazah kontemporari kepada para profesional dari pelbagai bidang dan latar belakang akademik dan menonjolkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk kemajuan kerjaya.
  • Dengan kerjasama Pusat Inovasi dan Keusahawanan, Rohrer College of Business menggalakkan keusahawanan di seluruh universiti dan komuniti serantau.

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Rowan University College of Business

MBA adalah ijazah profesional pilihan untuk kerjaya dalam perniagaan dan industri, agensi kerajaan atau institusi bukan keuntungan. ... [+]

MBA adalah ijazah profesional pilihan untuk kerjaya dalam perniagaan dan industri, agensi kerajaan atau institusi bukan keuntungan. Ia menggabungkan kajian yang ketat tentang disiplin perniagaan dengan orientasi pengalaman dan sangat sesuai untuk profesional yang bekerja. Calon pelajar tanpa kursus asas sarjana yang diperlukan boleh mendaftar sebagai pelajar Pra MBA semasa menamatkan kursus asas sarjana yang diperlukan. Keperluan Kursus Asas (Tertakluk kepada kelulusan oleh pengarah program) Keperluan Pra-MBA: Pelajar mesti mengemukakan bukti untuk mengikuti kursus kolej ijazah yang setara dengan kursus Rowan yang disenaraikan di bawah: Asas Perakaunan (Setaraf dengan Kewangan & Pengurusan Perakaunan) Prinsip Ekonomi: Perspektif Global (Bersamaan dengan Macroeconomics dan Microeconomics) Teknik & Aplikasi Kalkulus (atau setara) Statistik I (atau yang setaraf) Prinsip Pemasaran Pengurusan Operasi Prinsip Kewangan Keperluan Kursus untuk Program MBA KURSUS YANG DIPERLUKAN 27 SH (semua kursus adalah 3 SH kecuali dinyatakan sebaliknya.) 0501.518 Kemahiran Pengurusan Integratif 0503.500 Perakaunan Pengurusan 0504.500 Pengurusan Kewangan 0506.500 Tingkah Laku dan Teori Organisasi 0507.500 Peralatan Keputusan Pengurusan 0506.502 Perniagaan dan Masyarakat Antarabangsa Pengurusan Pemasaran 0509.500 0702.500 Isu dalam Sistem Maklumat Pengurusan 0501.521 Seminar MBA Integratif PILIHAN PERNIAGAAN 9 SH Kursus elektif membenarkan pelajar MBA menyesuaikan program dengan keperluan khas untuk pembangunan kerjaya. Kursus elektif ini boleh difokuskan dalam bidang seperti Perakaunan, Kewangan, Pengurusan, Pemasaran atau MIS. Pengkhususan pilihan ditawarkan dalam Perakaunan, Kewangan dan Pengurusan. Pelajar juga dibenarkan mengambil kursus elektif yang berkaitan dengan program lulusan Rowan yang lain, seperti ekonomi, kejuruteraan, perhubungan awam, dan pentadbiran sekolah. Pilihan di luar program MBA Rowan mesti mempunyai kelulusan pengarah program MBA. Kursus elektif... [-]

Amerika Syarikat Glassboro
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu