Rivier University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Rivier University

Dapatkan ijazah anda di salah satu kawasan terbaik di Amerika. Rivier University dengan bangga menyediakan tradisi kecemerlangan akademik yang berakar umbi dalam Katolik selama lebih dari 80 tahun.

Bandaraya kecil kami di Nashua, New Hampshire mempunyai komuniti antarabangsa yang bertenaga dan dipilih sebagai "Tempat Terbaik untuk Langsung" oleh Majalah Wang. Rivier terletak dalam jarak memandu yang mudah ke bandar-bandar utama Amerika Utara seperti Boston, New York, dan Montreal.

Kampus 68-ekar kami adalah rumah kepada 2,600 pelajar yang mengikuti program-program di semua peringkat pengajian, termasuk Sains Komputer, Psikologi, Perniagaan, dan Seni Liberal. Universiti menawarkan yuran pengajian yang berpatutan dan biasiswa merit untuk pelajar antarabangsa.

Biasiswa Antarabangsa

Biasiswa sarjana merit yang berpendapatan sehingga $ 51,000 ditawarkan kepada pelajar yang layak.

Lokasi
Kampus kami terletak hanya 45 minit dari bandar Boston yang terkenal di dunia, ekonomi ke-6 terbesar di Amerika Syarikat yang menawarkan peluang hebat untuk pelajar antarabangsa untuk mengejar CPT dan OPT dengan majikan utama.


Kualiti Pengajaran
Dengan nisbah pelajar-fakulti 15: 1, universiti menawarkan setiap pelajar pengalaman pembelajaran individu dalam komuniti yang ramah


Pilih Program
BS dalam Perniagaan; BS dalam Bioteknologi; BS dalam Kewangan; BS dalam Pendidikan Matematik; BS dalam Kejururawatan; NS dalam Psikologi; BS dalam Kesihatan Awam


MS dalam Pengurusan Teknologi Maklumat; MBA; MS dalam Sistem Maklumat Komputer; MS dalam Sains Komputer

Syarat Kemasukan
Sarjana Muda: 5.5 IELTS (atau setaraf) dan Diploma Sekolah Tinggi dengan IPK minimum 3.0
Siswazah: 5.5 IELTS (atau setaraf) dan 3.0 IPTA dari universiti yang diiktiraf.


Mula Tarikh
Januari dan Ogos (sarjana)
Januari, Mei dan Ogos (siswazah)

Lokasi

Nashua

Alamat
420 South Main Street
Nashua, NH 03060

Nashua, New Hampshire, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami