Rice University School of Architecture

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kenapa Nasi

Kami adalah program ijazah profesional terkecil yang terletak di universiti penyelidikan terkemuka, yang membolehkan perhatian individu dengan luasnya pengajian yang ditawarkan oleh universiti besar.

Terletak di kota keempat terbesar di negara ini, Rice University adalah institusi penyelidikan terkemuka yang komited untuk memupuk persekitaran intelektual yang kuat untuk generasi pemimpin dan pemikir seterusnya. Nisbah pelajar-ke-fakulti Rice Architecture yang kecil, mendorong kepada komuniti yang rapat yang memberi komuniti dekat kepada pelajar dan siswazah dengan arahan yang bernas, terutama dalam suasana studio.

Kedudukan sekolah dalam universiti peringkat tinggi membolehkan kita menarik secara meluas dari disiplin lain untuk menjalin wilayah baru dengan amalan spekulatif, seperti yang ditunjukkan oleh peranan kepemimpinan fakulti kita dengan kajian lingkungan sekitar Rice dalam bidang interdisipliner; kursus tersenarai kami dengan sekolah dan jabatan lain, terutamanya kemanusiaan, perniagaan, dan kejuruteraan; dan kerjasama kami dengan kumpulan seni yang lain di kampus dan di bandar.

Lokasi

Houston

Alamat
Loop Road
77005 Houston, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami