Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Wiess Sekolah Sains Semula Jadi sentiasa diwakili sempadan baru untuk Universiti Rice. akar tarikh untuk tahun 1912, tahun kelahiran Institut Rice. Malah, semua empat jabatan Institut pengasas - biologi, kimia, matematik dan fizik - masih sebahagian daripada Sekolah Wiess. senama Wiess sekolah, Harry Carothers Wiess, adalah seorang pemegang amanah Rice, Houston dermawan, dan ahli perniagaan yang juga sedar akan kepentingan sains kedua-duanya Rice dan kejayaan Houston.

Hari ini, Sekolah Wiess masih merintis sempadan pendidikan dengan menggabungkan penyelidikan lebih banyak kelas dan pelajar sarjana muda ke dalam makmal penyelidikan. Dalam kebanyakan makmal Rice hari ini, mahasiswa boleh didapati berganding bahu dengan fakulti, pelajar siswazah dan penyelidik postdoctoral untuk memajukan sempadan pemahaman manusia dalam bidang astronomi, biokimia, biologi sel, kimia, sains bumi, ekologi, biologi evolusi, matematik dan fizik.

pexels-photo-248.152

The Wiess Pengajian Sains Asli terdiri daripada enam jabatan:

  • biosains
  • kimia
  • Sains Bumi
  • kinesiology
  • MATEMATIK
  • Physics & Astronomy

Sains semula jadi fakulti mengambil bahagian dalam beberapa institusi disiplin dan pusat termasuk Institut Biosains dan Biokejuruteraan, Richard E. Smalley Institut Nanoscale Sains dan Teknologi, Institut Quantum Rice, Pusat Keck WM untuk disiplin Bioscience Training, Gulf Coast Consortia, dan Rice Space Institute . perkongsian penyelidikan merangkumi institusi tempatan termasuk Baylor College of Medicine, MD Pusat Kanser Anderson, NASA, Universiti Pusat Sains Texas Health, University of Texas Medical Branch, dan University of Houston, ditambah asas, muzium, industri, dan universiti dan syarikat-syarikat lain seluruh dunia.

Penyelidikan Nobel Laurates Robert Curl dan Richard Smalley diumumkan disiplin baru nanosains dan teknologi yang membawa bersama pelbagai bidang seluruh sains dan kejuruteraan. Di samping menyediakan asas nano penyelidikan, Sekolah juga baru-baru diambil tiga saintis terkenal, semua ahli-ahli National Academy of Sciences. makmal penyelidikan dalam kanser, fizik dan kimia akan bekerjasama dengan pakar kanser di Pusat Perubatan Texas mengaplikasikan konsep baru dari fizik untuk penyelidikan dan rawatan kanser. Ahli-ahli fakulti kami telah menerima anugerah berprestij seperti: Packard Fellowships, Beckman Foundation Fellowships, Anugerah KERJAYA NSF untuk fakulti junior, Feynman Hadiah, anugerah Norman Hackerman dalam Kimia, Anugerah Spilhaus Athelstan untuk Peningkatan Kefahaman Awam Bumi dan Sains Angkasa, dan Pingat Kebajikan Masyarakat dari National Academy of Science.

Sekolah ini menawarkan banyak peluang penyelidikan kepada mahasiswa, dan banyak menerbitkan karya dalam jurnal atas. A kecil contoh penyelidikan yang dijalankan menunjukkan julat luas kemungkinan: tumbuhan eksotik dan pencerobohan haiwan ke dalam ekosistem Texas, dinamik evolusi gen dan genom dalam populasi dan spesies, kesan kimia garam pada pembekuan tanah Marikh tepu, neurogenesis dalam Penyakit Alzheimer, dan bangunan laser untuk menyejukkan atom juta daripada satu tingkatan kelebihan daripada sifar mutlak, untuk menamakan beberapa.

Ruang yang menyokong Sains Semula Jadi adalah amat berbeza dalam peralatan state-of-the-art yang diberikan kepada program penyelidikan prasiswazah dan siswazah. Sekolah juga menyokong program sains sarjana profesional dalam beberapa bidang.

Lokasi

Houston

Dean of Wiess School of Natural Sciences

Alamat
Rice University
Wiess School of Natural Sciences
MS-102
P.O. Box 1892

77005 Houston, Texas, Amerika Syarikat

Houston

Alamat
6100 Main St.
E100 George R. Brown Hall

77005-1827 Houston, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami