Polytechnic University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Polytechnic University


Polytechnic University , yang ditubuhkan pada tahun 1854 di Brooklyn, New York, adalah sumber utama di metropolitan dalam pendidikan sains, teknologi, penyelidikan, dan pengurusan. Sebagai tambahan kepada kampus utama di MetroTech Centre di Brooklyn, Politeknik menawarkan program-program di tapak-tapak di seluruh rantau ini, termasuk Long Island, Manhattan, dan Westchester. Di samping itu, Universiti menawarkan beberapa program di Israel.

Darjah

Politeknik menganugerahkan Ijazah Sarjana Muda Sains, Sarjana Sains, Sarjana Kejuruteraan dan Doktor Falsafah dalam pelbagai program.


Kampus MetroTech Polytechnic terletak di Downtown Brooklyn, New York. Universiti ini juga mempunyai pusat pengajian siswazah di Long Island, Westchester, dan Manhattan.

Sumber

Menaik taraf $ 130 juta ke kampus MetroTech tercermin dalam bangunan akademik yang baru dibina, dewan kediaman moden, kemudahan sukan baru, makmal baru, dan infrastruktur pengkomputeran terkini.

Rangkaian wayarles boleh didapati di kampus, membolehkan pelajar menyambung ke rangkaian Universiti dan Internet dari mana-mana sahaja. Makmal komputer baru mempunyai stesen kerja mewah untuk penyelidikan, pemodelan 3D, dan simulasi dinamik. Perpustakaan dan Sains Bern Bernner menawarkan pendidikan tanpa had. Ia mempunyai lebih daripada 190,000 tajuk; 200,000 jilid; pelbagai siri; pangkalan data dalam talian; Alat pembelajaran CD-ROM; dan sumber multimedia.

Perpustakaan ini juga merupakan ahli Pusat Perpustakaan Komputer Online, yang memiliki pangkalan data antarabangsa dengan lebih dari 4,000 perpustakaan yang berpartisipasi. Beberapa pusat penyelidikan menyediakan alat dan teknologi terbaru untuk penyelidikan dan kajian dalam pelbagai bidang, termasuk telekomunikasi, superkomputer, tanpa wayar, polimer, biokatalisis, dan lain-lain.

Pelajar


Lebih daripada 3,000 pelajar, kira-kira separuh daripadanya adalah mahasiswa, dari 30 buah negara dan 50 negara asing. Selama dua tahun berturut-turut, Politeknik telah disenaraikan di antara sepuluh kampus yang paling pelbagai di negara ini. Lebih daripada 95 peratus pelajar sepenuh masa Polytechnic menerima bantuan kewangan.

Lokasi

New York

Alamat
Six MetroTech Center,
11201 New York, New York, Amerika Syarikat

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: