Peter F. Drucker and Masatoshi Ito Graduate School of Management, Claremont Graduate University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa Drucker?

Apa yang membuat satu sekolah berbeza dari yang berikutnya? Kami percaya ia adalah falsafah dan orang-orang yang akhirnya akan menentukan pengalaman siswazah anda. Dan falsafah kami didasarkan pada pengurusan manusia sebagai usaha manusia, sebagai seni liberal. Orang yang anda jumpai di Sekolah Drucker mencerminkan falsafah ini-dari kakitangan kepada fakulti, kepada rakan-rakan anda-dalam setiap interaksi. Anda akan dihormati, dipuji untuk keperibadian anda, dan dipeluk oleh sinergi kolektif komuniti akademik kami.

Di sini anda akan mendapati jangkaan yang tinggi dan program yang mencabar, tetapi juga kata-kata galakan dan panduan pakar. Anda akan menemui profesor yang menerbitkan buku utama dalam bidang mereka yang ingin terlibat dalam perbincangan yang meriah mengenai isu-isu yang paling mendesak hari ini. Anda akan mendapati gaya pengurusan yang menghargai penanaman potensi manusia sebagai sumber paling berharga syarikat. Anda akan mendapati sebuah sekolah yang bersifat global, pelbagai, dan kaya dengan sumber-sumber sementara cukup intim dan fleksibel untuk anda meneroka jalan yang sesuai untuk anda.

Di sini di Sekolah Drucker, anda akan mendapati sesuatu yang berbeza. Tetapi jangan ambil perkataan kami-perhatikan perbezaannya secara langsung dan temukan kemungkinan masa depan anda di Sekolah Drucker.

Tujuan kami


Kami membuat perbezaan dalam kehidupan mereka yang kami belajar dan institusi yang kami berkhidmat.

Misi kita


Kami mencapai matlamat kami dengan membangun dan memperkayakan kehidupan profesional para pelajar kami:

  • Meningkatkan keupayaan mereka untuk berfikir secara rapi dan beretika mengenai isu-isu rumit, samar-samar, untuk membuat keputusan strategik yang baik, dan untuk memimpin dan memberi inspirasi kepada orang lain untuk mencapai tujuan bersama
  • Menyediakan pengalaman belajar yang praktikal dan praktikal, namun mencerminkan
  • Menanamkan rasa ingin tahu intelektual dan kemahiran belajar yang akan mengekalkan pencarian sepanjang hayat untuk memahami dan keterbukaan kepada inovasi dan perubahan

Lokasi

Claremont

Alamat
150 E. 10th St,
91711 Claremont, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami