Baca keterangan rasmi

Misi kita

Pacifica Graduate Institute adalah sekolah tuisyen yang diiktiraf menawarkan kursus sarjana dan doktoral yang dirangka dalam tradisi psikologi mendalam. Institut ini telah mewujudkan satu persekitaran pendidikan yang memberi penghormatan kepada kepelbagaian budaya dan perbezaan individu, dan masyarakat akademik yang memupuk semangat siasatan bebas dan terbuka. Pelajar mempunyai akses kepada pelbagai sumber pendidikan yang mengagumkan di dua kampus Pacifica, yang kedua-duanya terletak di antara kaki bukit pantai dan Lautan Pasifik, beberapa batu di selatan Santa Barbara, California. "Pacifica adalah Misi dengan Institut. Misi, "anima mundi collende gratia," (mengurus jiwa dan dunia) telah mengilhami tuan rumah orang lain yang jauh dan jauh-mereka yang kini membawa api penglihatan itu sendiri. Keamatan panggilan itu adalah impuls benih yang dibawa dalam mimpi ramai. Apabila ditanam, percikan jiwa ini, yang berakar dalam kehadiran animasi jiwa yang mendalam, membuka kepada pemenuhan peribadi dan planet yang lebih adil dan subur. Dalam dunia yang semakin kompleks, biasiswa dan perkhidmatan fakulti, kakitangan, alumni, dan pelajar Pacifica menawarkan kecerdasan yang berpusatkan jiwa kepada apa yang diminta oleh kami sekarang. "
- Stephen Aizenstat, Ph.D., Canselor, Pengasas Presiden.

Kenyataan Misi Pacifica Graduate Institute

Misi Pacifica Graduate Institute adalah untuk memupuk pembelajaran dan penyelidikan kreatif dalam bidang psikologi dan kajian mitologi, dibingkai dalam tradisi psikologi kedalaman.

Dengan mewujudkan persekitaran pendidikan dengan semangat siasatan bebas dan terbuka, selaras dengan nilai kebebasan akademik yang diiktiraf, Pacifica didedikasikan untuk memupuk dan menuai karunia imaginasi manusia. Oleh itu, pandangan-pandangan ini boleh mempengaruhi kebimbangan peribadi, kebudayaan, dan planet di zaman kita, dedikasi ini terkandung dalam moto: animae mundi colendae gratia - demi menjaga jiwa di dunia.

Asal usul

Pacifica mengesan banyak idea utamanya kepada warisan pengetas purba, dramatis, dan ahli falsafah dari semua negara yang mencatatkan pemikiran imaginasi. Warisan lelaki dan wanita awal ini telah berkembang dalam pelbagai konteks budaya termasuk penerokaan sistematik yang tidak sedarkan diri oleh Freud, Jung, dan ahli teori psikologi abad ini. Konsep-konsep psikologi mendalam yang dihasilkan dari perkembangan yang panjang ini dan merupakan teras orientasi Pacifica. Idea ini - seperti kepentingan simbol dan metafora dalam imej peribadi dan budaya atau pengiktirafan interaksi dinamik di antara alam semula jadi dan dunia jiwa manusia - diartikulasikan dalam semua program Institut. Pelajar dan fakulti Pacifica menyumbang lagi kepada pengetahuan yang kaya ini melalui kerumitan imaginasi manusia. Memperluas konsep psikologi dan kajian mitologi di luar peribadi, di luar bilik perundingan, dan di luar kelas, kita melihat kehidupan psikologi sebagai perkembangan evolusi dalam alam, hidup dalam semua fenomena dan sistem dunia kita. Dalam mengkaji dan bekerja dengan pertukaran multidimensi ini, kami memudahkan sumbangan kepada kebimbangan kontemporari dunia kita melalui dialog antara jiwa individu, mitologi budaya, imaginasi manusia kolektif, dan planet hidup.

Nilai Teras / Idea

Selama bertahun-tahun, Pacifica telah mengembangkan satu set Nilai Teras / Idea yang membimbing kehidupan institusi, pengembangan kurikulum, dan amalan penilaian.

Logos: Idea bahawa kecemerlangan akademik adalah penting kepada apa yang memberitahu kurikulum, penyelidikan, dan biasiswa kami - ditunjukkan dengan perhatian yang mencerminkan pengetahuan baru yang beristirahat dengan selamat pada tradisi masa lalu yang memaklumkan perkembangan seluruh orang (akal, impian, intuisi , gejala, perasaan, imaginasi dan cara mengetahui lain) berhubung dengan dunia sosial yang lebih besar.

Eros: Kepentingan komunikasi terbuka, hubungan hormat, penjagaan, dan perhatian tulus untuk masyarakat yang pelbagai termasuk cinta untuk belajar sebagai matlamat mulia semangat manusia.

Kesedaran: kesedaran tentang Pacifica sebagai "komuniti psikologi" dengan sambungan kepada jiwa yang mendalam - perhatian yang diberikan perhatian kepada introspeksi peribadi dan komuniti, penjagaan sedar bayang kesedaran, dan menghormati pemikiran matahari (alasan) dan bulan refleksi (mimpi dan imaginasi).

Integriti: perlunya sikap yang adil dan berpusatkan jiwa yang berakar dalam "tradisi kebijaksanaan," dan komited untuk memupuk kehadiran yang jujur ​​dan penyayang di kalangan kita, pelajar kita, dan dunia di sekeliling kita.

Perkhidmatan: kepada diri kita sebagai manusia yang unik, kepada orang lain di dalam komuniti Pacifica dan juga kepada orang-orang yang terlibat di dunia melalui contoh, ceramah, kuliah, bengkel, menulis, mengajar; keupayaan untuk melihat melalui bentuk budaya; seni penyelenggaraan penjelmaan dan yang tidak dapat dilihat; dan perkhidmatan berterusan kami ke bidang Psikologi Kedalaman, Kajian Mitologi, dan Kemanusiaan.

Pengawalan: Penjagaan jiwa dunia seperti yang dinyatakan dalam motto Pacifica, "animae mundi colendae gratia," menjadi mampan di semua peringkat - dari cara kita secara aktif hadir dalam penyelidikan imaginasi kehadiran kita di masyarakat bumi yang lebih besar - dari beban kerja ke penggunaan tanah , dari cara kami menjalankan perniagaan kepada model kami menjalankan perniagaan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

Pacifica Graduate Institute

Didedikasikan untuk menawarkan pelajar latihan komprehensif berasaskan yang unik dan dibuktikan dalam seni perkahwinan, keluarga, dan individu psikoterapi dan kaunseling ... [+]

MA dalam Kaunseling Psikologi

Kelas bermula pada bulan September

Didedikasikan untuk menawarkan pelajar latihan komprehensif berasaskan yang unik dan dibuktikan dalam seni perkahwinan, keluarga, dan individu psikoterapi dan kaunseling klinikal profesional dengan penghargaan untuk dimensi sistemik dan berukur jiwa.

Program Psikologi Kaunseling Kami yang Unik

Mengenai Kaunseling Psikologi

Selama lebih dari tiga dekad, Program MA Pacifica dalam Psikologi Kaunseling telah menawarkan latihan dan penekanan yang tersendiri dan komprehensif dalam seni, sains, dan praktik perkahwinan dan terapi keluarga, kaunseling klinik profesional, dan psikologi mendalam. Sebagai persediaan untuk lesen dalam Terapi Perkahwinan dan Keluarga dan Kaunseling Klinikal Profesional, program akademik yang ketat ini menekankan pemahaman teori dan latihan pengalaman dalam kemahiran klinikal. Pelajar Pacifica mempunyai kadar lulus cemerlang pada peperiksaan California LMFT. The California Behavioral Sciences melaporkan bahawa 94% daripada graduan Pacifica yang mengambil peperiksaan bertulis MFT dari 1/1 / 2016-12 / 31/2016 lulus peperiksaan, yang lebih tinggi daripada purata negeri sebanyak 75% untuk tempoh masa itu .... [-]

Amerika Syarikat Carpinteria Santa Barbara
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Pacifica Graduate Institute

Dengan mengenali persamaan dan benang yang mendasari dalam mitos dan tradisi dunia, kita lebih memahami pemahaman manusia, sambil memberi penghormatan kepada cara hidup m ... [+]

MA dalam Pengajian Mitologi

Kelas bermula pada awal September

Dengan mengenali persamaan dan benang yang mendasari dalam mitos dan tradisi dunia, kita lebih memahami pemahaman manusia, sambil memberi penghormatan kepada cara hidup manusia dan membuat makna pengalaman mereka.

Program Pengajaran Mitologi di PacificaMA / Ph.D. dalam Pengajian Mitologi dengan Penekanan dalam Psikologi Kedalaman

Asas Pengajaran Mitologi di Pacifica adalah bacaan awal teks-teks utama dari pelbagai tradisi budaya dan agama. Kursus ini menggalakkan biasiswa interdisipliner, memberikan perhatian khusus kepada mitos, ikonografi, simbol, kepercayaan agama, dan amalan ritual. Pendekatan sejarah dan kontemporari untuk kajian mitos juga dikaji dengan teliti.... [-]

Amerika Syarikat Carpinteria Santa Barbara
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Pacifica Graduate Institute

Untuk mengkaji komuniti dan ekopsychologi dalam terang pembebasan dan psikologi pribumi, kami melakukan kajian mendalam dan mengatasi kesan buruk dari ketidakadilan, kega ... [+]

MA dalam Psikologi KedalamanKomuniti, Pembebasan,

Kelas bermula pada awal bulan Oktober

Untuk mengkaji komuniti dan ekopsychologi dalam terang pembebasan dan psikologi pribumi, kami melakukan kajian mendalam dan mengatasi kesan buruk dari ketidakadilan, keganasan, dan eksploitasi terhadap kesejahteraan psikologi, komunal, dan ekologi.

Komuniti, PembebasanMengenai

Pengkhususan program ijazah ini merupakan inisiatif yang berani untuk menjalin pendekatan transdisipliner dan transformatif kepada cabaran peribadi, masyarakat, budaya, dan ekologi yang kritikal pada zaman kita. Mendapati ini memerlukan penglibatan radikal dalam psikologi semula jadi sebagai kuasa yang berpotensi membebaskan dan memulihkan dalam masyarakat, yang terlibat dalam inisiatif untuk mempromosikan keadilan sosial, ekonomi, dan alam sekitar, pembangunan keamanan, dan kemampanan ekologi. Pengkhususan ini komited untuk membina semula hubungan budaya dan ekologi yang terfragmentasi, dan mewujudkan bersama demokratik, berdialog, gembira, berkekalan, dan tanpa kekejaman.... [-]

Amerika Syarikat Carpinteria Santa Barbara USA Online
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu