Pacific Lutheran University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

PLU bertujuan untuk mendidik para pelajar untuk menjalani penyelidikan, perkhidmatan, kepemimpinan dan kepedulian yang teliti - untuk orang lain, untuk komuniti mereka dan untuk Bumi.

Pacific Lutheran University sengaja menggabungkan seni liberal, kajian profesional dan penglibatan sivik di Pacific Northwest yang indah. Dengan program antarabangsa yang khas dan peluang penyelidikan pelajar-fakulti yang rapat, PLU membantu 3,100 pelajarnya dari semua agama dan latar belakang untuk mengetahui pekerjaan mereka melalui kerja kursus, bimbingan dan magang di perniagaan dan institusi Puget Sound-area kelas dunia.

Ditubuhkan pada tahun 1890 oleh pendatang dari Norwegia, PLU meneruskan tradisi khas pendidikan tinggi Lutheran melalui komitmennya untuk kemajuan pengetahuan, penyelidikan dan penyoalan yang teliti, persiapan warga negara dalam melayani dunia dan pembaharuannya yang berterusan. Terletak di kejiranan Parkland di Tacoma, Washington, PLU terletak di wilayah yang juga menawarkan banyak peluang untuk rekreasi luar, budaya dan sukan.

PERSEKITARAN PEMBELAJARAN YANG DITINGGALKAN DUNIA, TUJUAN

Untuk menyokong pelajar dan tenaga pengajar ketika mereka meneroka persoalan besar kehidupan dan terlibat dalam pekerjaan yang memuaskan dan bermakna, universiti ini menubuhkan Wild Hope Center for Vocation. Penjelajahan yang sangat diharapkan, pencarian untuk pekerjaan yang dilaksanakan oleh fakulti dan pelajar secara berterusan walaupun dalam menghadapi alam dunia di mana kita hidup.

Universiti Amerika pertama yang mempunyai kelas Study Away di semua tujuh benua secara serentak, PLU juga merupakan universiti swasta pertama di Pantai Barat yang menerima Anugerah Senator Paul Simon yang berprestij untuk Pengantarabangsaan Kampus. Penghormatan kepada Honor Roll Perkhidmatan Komuniti Pendidikan Tinggi Presiden Obama, PLU menganjurkan MediaLab pemenang Anugerah Emmy; sebuah detasemen pemenang Anugerah Tentera Darat ROTC; dan lebih daripada 100 kelab dan aktiviti, termasuk 19 pasukan atlet atlet dalam Persidangan Barat Laut NCAA Bahagian III.

Universiti ini secara konsisten berada di antara 20 teratas di US News & World Report Universiti Terbaik di Barat dan baru-baru ini dinobatkan keempat di Barat sebagai Kolej Terbaik untuk Veteran. Ia juga berada di kedudukan 4 peratus teratas universiti Master di seluruh negara oleh Washington Monthly College Guide. Universiti ini telah menghasilkan 100 orang Biasiswa Fulbright sejak tahun 1975.

PLU terkenal kerana komitmennya terhadap kepelbagaian, keadilan dan kesinambungan. Untuk rekodnya mengenai Kelestarian, universiti ini diiktiraf dengan Anugerah Emas dari Persatuan untuk Kemajuan Keberlanjutan dalam Pengajian Tinggi (AASHE). PLU mencari pelajar dari setiap latar belakang yang mungkin - semua agama, semua kaum, semua kumpulan sosioekonomi, semua orientasi seksual - dari seluruh dunia. Untuk tahun akademik 2018-19, 41 peratus pelajar tahun satu yang masuk adalah generasi pertama dalam keluarga mereka yang mengikuti kuliah; 45 peratus mengenal pasti diri sebagai pelajar warna; dan 34 peratus layak mendapat Pell Grant.

Dan selama lebih dari 40 tahun, PLU telah terkenal di peringkat antarabangsa kerana program Holocaust and Genocide Studies, yang kini merangkumi Kurt Mayer Endowed Chair in Holocaust Studies dan tahunan Powell-Heller Conference for Holocaust Education. Pada musim gugur 2014, PLU menjadi salah satu daripada hanya segelintir universiti di seluruh negara yang menawarkan pengajian di Holocaust dan Genocide minor.

Satu lagi keistimewaan PLU adalah Sekolah Seni dan Komunikasi yang diiktiraf secara nasional. Alumni baru-baru ini tampil dan dibuat di Broadway, di TV dan filem, serta di pentas dan dewan konsert di seluruh dunia, dan di organisasi berita dan media di seluruh negara. Karen Hille Phillips Center for the Performing Arts yang bernilai $ 20 juta baru-baru ini diubahsuai adalah pusat seni persembahan utama di wilayah South Puget Sound.

Universiti ini menawarkan 44 jurusan dan 54 di bawah umur, serta program siswazah dan profesional dalam pentadbiran perniagaan, penulisan kreatif, pendidikan, kewangan, analisis pemasaran, terapi perkahwinan dan keluarga, dan kejururawatan.

Lokasi

Tacoma

Alamat
Park Avenue South,12180
98447 Tacoma, Washington, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami