Baca keterangan rasmi

Visi

Universiti Oakland memenuhi peranan tersendiri di kalangan universiti awam Michigan dengan terus meningkatkan persekitaran intelektual dan etika yang menyediakan pelajar untuk memimpin dan berkhidmat di masyarakat tempatan dan dunia.

Strategi

  • Oakland University akan menyediakan pendidikan berkualiti tinggi dan cabaran yang menawarkan pelajar pelbagai kombinasi seni liberal, pendidikan profesional, dan pengalaman sosial dan budaya.
  • Oakland University akan mewujudkan program pendidikan umum yang berwawasan yang menyediakan semua graduan sarjana Oakland dengan asas intelektual dan kebudayaan untuk kewarganegaraan produktif dan kehidupan peribadi yang memuaskan di dunia abad ke-21.
  • Komitmen Oakland University terhadap pendidikan sarjana berkualiti tinggi akan ditunjukkan oleh peratusan kelas yang tinggi yang diajar oleh fakulti sepenuh masa.
  • Majoriti kelas yang diambil oleh mahasiswa Oakland akan mempunyai saiz yang memaksimumkan peluang untuk interaksi pelajar-fakulti.
  • Setiap sarjana Oakland akan berpeluang bekerja dengan mentor fakulti dalam penyelidikan atau usaha kreatif lain.
  • Oakland University akan menawarkan pelbagai tuan dan program kedoktoran profesional yang mengukuhkan program sarjana muda dan memenuhi tuntutan pasaran masyarakat kita.
  • Oakland University akan menawarkan sejumlah Ph.D. program memberi tumpuan kepada bidang kepekatan kepakaran fakulti dan keperluan kritikal kepada negara, rantau, dan negara.
  • Pertumbuhan masa depan dalam enrolmen akan berterusan ke arah sasaran 20,000 pelajar yang dipadankan dengan pertumbuhan di fakulti, kakitangan, kampus dan perkhidmatan pelajar dan peningkatan teknologi.
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Oakland University School of Business Administration

MAcc direka untuk pelajar yang berminat dalam kerjaya dalam perakaunan awam, korporat dan bukan perniagaan ... [+]

Sarjana Perakaunan Master of Accounting (MAcc) ditawarkan di Jabatan Perakaunan dan Kewangan di dalam Sekolah Pentadbiran Perniagaan. MAcc direka untuk pelajar yang berminat dalam kerjaya dalam perakaunan awam, korporat dan bukan perniagaan. Ijazah ini akan membantu profesional perakaunan dalam persekitaran korporat dinamik. Profesional dalam bidang dikehendaki menjadi komunikator berkesan, mengekalkan tahap kepakaran yang tinggi dan menanggung tanggungjawab etika, sambil menyediakan maklumat kewangan, analisis persekitaran ekonomi dan masukan dalam aktiviti membuat keputusan.Pengkhususan Pelajar yang memenuhi keperluan boleh menerima MAcc, tetapi program ini membolehkan pengkhususan dalam bidang teknikal yang berbeza. Pada masa ini, tiga pilihan trek khusus ditawarkan dalam program ini. Track Perakaunan Awam menyediakan pelajar untuk masuk ke dalam perakaunan awam. Ia termasuk latihan dalam perakaunan dan pengauditan kewangan dengan penekanan analitik dan profesional, dan membantu membangunkan kemahiran dan keupayaan pelajar untuk kemajuan pesat dalam pilihan kerjaya pengurusan kewangan dan perakaunan awam. Pilihan ini memerlukan kursus dalam Perakaunan Kewangan Lanjutan, Pengauditan, Cukai Pendapatan Persekutuan, Cukai Pendapatan Persekutuan II, Pengauditan Lanjutan, dan dua kursus bukan perakaunan: Analisis Pelaburan dan Sistem Maklumat Perusahaan. Track Perakaunan Pengurusan menawarkan persiapan dalam perancangan dan kawalan untuk kerjaya dalam pengawal perakaunan pengurusan. Lintasan ini memerlukan kursus perakaunan termasuk Perakaunan Antarabangsa, Kos Lanjutan dan Perakaunan Pengurusan, Perakaunan dan Kawalan Bukan Perniagaan, Pengurusan Kos, dan dua kursus bukan perakaunan: Pengurusan Operasi dan Pengurusan Pangkalan Data. * Pilihan Track Perakaunan Sistem menyediakan kepakaran dalam reka bentuk dan pengurusan sistem kawalan maklumat dengan penekanan kepada amalan perakaunan. Pilihan ini menyediakan peluang profesional dengan syarikat besar dan firma perundingan. Urutan kursus meliputi... [-]

Amerika Syarikat Rochester
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

Oakland University School of Business Administration

Memberikan latar belakang teknikal dan pengurusan yang kukuh untuk mereka yang berminat untuk menggunakan teknologi maklumat (IT) bagi kelebihan daya saing ... [+]

Sarjana Sains Pengurusan Teknologi Maklumat Sarjana Sains Pengurusan Teknologi Maklumat (MSITM) memberikan latar belakang teknikal dan pengurusan yang kukuh untuk mereka yang berminat untuk menggunakan teknologi maklumat (IT) bagi kelebihan daya saing. Ia menyediakan profesional perniagaan dengan pengetahuan yang mereka perlukan untuk menguruskan teknologi maklumat dengan berkesan bagi menyokong matlamat perniagaan mereka. Ia memberikan sistem maklumat (IS) profesional pengetahuan mengenai teknologi terkini dan penggunaannya dalam pembangunan aplikasi. Program ini ditawarkan oleh sistem maklumat pengurusan (MIS) kumpulan dalam jabatan yang DIS Keputusan dan Sains Maklumat. Fakulti ini mempunyai pengajaran dan kepentingan penyelidikan di banyak kawasan sekitar yang program ini dikonfigurasikan, seperti e-dagang, strategi, sokongan keputusan, dan pemandangan proses pembangunan IS. Program MITM dibangunkan untuk memenuhi pengguna yang berubah-ubah dan IS keperluan dalam industri - membuat pengguna lebih mahir IT dan sistem pemaju lebih tertumpu kepada isu-isu perniagaan. Untuk tujuan ini, program ini dirangka berdasarkan lima komponen utama (diterangkan di bawah). Dua yang pertama (pengurusan dan IS teras) menyediakan pelajar dengan pengurusan dan IS asas-asas, pertengahan dua (Asas IT dan Elektif) menyediakan peranan IT dalam menyokong pembangunan sistem umum dan khusus (atau fokus), dan komponen terakhir memberi peluang untuk mensintesis konsep-konsep ini melalui kes atau projek.... [-]

Amerika Syarikat Rochester
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu