Nova Southeastern University, College of Computing and Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

144519_Picture2.pngKolej Pengkomputeran dan Kejuruteraan NSU menyokong pengkhususan khusus dan menikmati reputasi nasional yang luar biasa

Selamat datang ke Kolej Pengkomputeran dan Kejuruteraan (CCE) di Nova Southeastern University. Sejak revolusi perindustrian, jurutera dan saintis telah berada di barisan hadapan inovasi dan perubahan di dunia. Hari ini, kita menghadapi dunia yang dinamik dan mencabar yang memerlukan penyelesaian segera untuk mengimbangi keperluan manusia dan kebimbangan semula jadi. Permintaan untuk pemimpin pemecahan masalah dengan kejuruteraan dan kemahiran pengkomputeran tidak pernah lebih besar. Daya utama inovasi pendidikan, Kolej Pengkomputeran dan Kejuruteraan menyediakan program pendidikan yang berbeza untuk menyediakan pelajar untuk peranan kepimpinan dalam teknologi maklumat. Kekuatan kolej ini termasuk fakulti yang dibezakan, kurikulum canggih, dan format berasaskan dalam talian dan kampus yang fleksibel untuk program sarjana, tuan, dan kedoktorannya.

Di CCE, kami mendidik jurutera dan profesional komputasi hari ini menjadi pemimpin pemecah masalah esok melalui kurikulum inovatif dan aktiviti penyelidikan. Fakulti cemerlang kami melibatkan pelajar dalam persekitaran pembelajaran yang unik dan interaktif yang memudahkan kecemerlangan akademik dan menyediakan pelajar kami untuk kerjaya masa depan mereka ketika mereka memperoleh BS, MS, atau Ph.D. ijazah. Semua program membolehkan profesional yang bekerja untuk memperoleh MS, atau Ph.D. tanpa mengganggu kerjaya mereka. Syarikat-syarikat mencari sumber bakat baru mencari di kolej kami kerana komitmen kami kepada pelajar dan program berkualiti.

NSU Campus

Sejarah kita

Pada tahun 1964 Nova University of Advanced Technology disewa sebagai institusi siswazah dalam bidang fizikal dan sosial. Nova Southeastern University terletak di tanah yang dahulunya Foreman Field, bidang latihan untuk penyelamat tentera laut semasa WWII yang terletak di Davie, Florida. Pada tahun 1961, Presiden John F. Kennedy menetapkan apa yang kini menjadi kampus 300 hektar untuk kegunaan pendidikan sahaja.

Bermula pada tahun 1975 dengan penciptaan program sains komputer siswazah di bawah arahan Dr. Edward Simco, sekolah ini telah menjadi perintis dalam pengkomputeran penyelidikan dan pendidikan. Dengan komputer tujuan umum yang pertama, VAX 11/780, sekolah mula menawarkan program dalam talian pada tahun 1983 dan mencipta kelas elektronik pertama pada tahun 1985.

Pada tahun 1981 Drs. John Scigliano dan Abraham Fischler bercakap mengenai prospek memulakan Doktor dalam Sains Maklumat kepada profesional sains perpustakaan maklumat yang menggunakan telekomunikasi sebagai medium penghantaran utama.

Pusat Pembelajaran Berasaskan Komputer (CBL) dibentuk pada tahun 1983 untuk membina mekanisme penghantaran baru untuk pembelajaran komunikasi komputer-mediasi untuk pembelajaran "dalam talian". Doktor dalam Sains Maklumat (DAIS) bermula.

Sekolah ini mewujudkan bilik darjah elektronik pertama (ECR) pada tahun 1985 dengan program Sarjana Sains dalam Program Pembelajaran Berasaskan Komputer dalam talian. Program ini mempunyai lapan kursus teras dan tujuh spesialisasi pengajian, termasuk latihan dan pembelajaran (MSTL), pengurusan sumber maklumat (MIRM), dan sistem maklumat (MIS).

Pada tahun 1989 Pusat Pembelajaran Berasaskan Komputer (CBL) dan Pusat Sains Komputer (CCS) bergabung untuk membentuk Pusat Sains Komputer dan Maklumat (CCIS). Sekolah baru kini menyokong bidang pengkhususan dalam sains komputer, sistem maklumat komputer, sistem maklumat, sains maklumat, dan teknologi pengkomputeran dalam pendidikan. Dr. Edward Lieblein, dekan sekolah dari tahun 1993 hingga 2009.

Fakta pantas

  1. Kolej Pengkomputeran dan Kejuruteraan menyediakan pemimpin untuk menghadapi cabaran abad ke-21.
  2. Pakar bekerja menghargai format yang fleksibel untuk melengkapkan program gelar tanpa gangguan kerjaya.
  3. NSU berkhidmat untuk negara sebagai Pusat Kecemerlangan Akademik Nasional dalam Jaminan Maklumat & Pendidikan Pertahanan Siber. NUU menawarkan ijazah sarjana muda Kejuruteraan pertama di Florida.
  4. Sejak tahun 1975, NSU telah menjadi perintis serantau pengkomputeran dan pendidikan pengkomputeran.
  5. Penyelidikan fakulti yang terkenal dan mengajar pelbagai sistem dan teknologi yang baru muncul.
  6. Kurikulum yang dikemas kini menjadikan program sarjana dan lepasan kami benar-benar semasa.
  7. Kolej ini dalam talian pada tahun 1983 dan mencipta kelas elektronik pertama pada tahun 1985.
  8. Konsentrasi dalam program siswazah kami meliputi bidang keperluan mendesak, seperti keselamatan siber, kejuruteraan perisian, dan sains data.
  9. Alumni bekerja di organisasi Fortune 500, pelbagai agensi persekutuan dan kerajaan, dan universiti di seluruh dunia.

Alumni

Lebih 4,500 pelajar telah lulus dari Kolej Pengkomputeran dan Kejuruteraan. Alumni adalah bahagian yang sangat istimewa dalam komuniti Kolej Komputasi dan Kejuruteraan dan kami bangga dengan mereka semua; graduan kita telah mencapai kejayaan dalam industri, pendidikan tinggi, dan kerajaan.

Graduan kami bekerja di organisasi utama seperti Boeing, IBM, Apple, Microsoft, Google, dan pelbagai agensi kerajaan Amerika Syarikat, serta di kolej dan universiti di seluruh dunia dalam fakulti dan jawatan pentadbiran.

Persatuan Alumni NSU dan Kolej Pengkomputeran dan Kejuruteraan menawarkan pelbagai acara alumni sepanjang tahun di Florida Selatan dan di seluruh negara. Sertai bekas rakan sekelas untuk menyambung semula, rangkaian, bersosial, belajar, dan bersenang-senang. Kami menggalakkan anda kerap menyemak peti mel anda, e-mel, dan laman web Persatuan Alumni untuk mengetahui tentang acara akan datang di kawasan anda.

Lokasi

Fort Lauderdale

Alamat
3301 College Avenue
33314 Fort Lauderdale, Florida, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami