New Mexico State University College of Health and Social Services

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

NMSU membuat program ijazah pertama dalam kesejahteraan sosial pada tahun 1970 melalui Pejabat Pendidikan Berterusan dan kemudian melancarkan program kejururawatan selama dua tahun pada tahun 1972 setelah kajian selama setahun mendapat sokongan luas untuk memiliki kurikulum kejururawatan di NMSU.

Pada tahun 1979, New Mexico State University secara rasmi menubuhkan College of Health and Social Services (CHSS), kediaman berpusat Universiti untuk satu-satunya program yang diiktiraf di selatan New Mexico untuk pelajar kejururawatan, pekerjaan sosial, dan kesihatan awam. Lowery Davis berkhidmat sebagai dekan pertama Kolej.

Dalam beberapa dekad sejak penubuhannya, CHSS telah mengalami pertumbuhan kemasukan pelajar yang stabil dan kini mempunyai lebih dari 1000 pelajar sarjana dan 300 pelajar siswazah. CHSS adalah pengeluar profesional penjagaan kesihatan, pekerja sosial, dan profesional kesihatan awam di New Mexico melalui empat program sarjana muda, tiga program ijazah sarjana, dan satu Ph.D. program. Badan pelajar dan populasi fakulti adalah pelbagai, dan program siswazah dalam talian CHSS mempunyai pelajar di seluruh negara.

Setiap sekolah dalam CHSS- Sekolah Kejururawatan, Sekolah Kerja Sosial, dan Jabatan Sains Kesihatan Awam - bekerjasama dengan masyarakat dan menghasilkan penyelidikan peringkat tinggi.

Sejak didirikan, CHSS telah mengabdikan dirinya untuk memenuhi misinya untuk melayani kebutuhan penduduk New Mexico yang beragam melalui pendidikan, penyelidikan, dan layanan di bidang kesehatan dan kesejahteraan sosial.

Lokasi

Las Cruces

Alamat
International Mall,1335
88003 Las Cruces, Mexico baru, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami