New Mexico State University College of Education

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

College of Education di New Mexico State University ditubuhkan pada tahun 1956 dengan William B. O'Donnell berkhidmat sebagai dekan pertamanya.

Mempersiapkan guru telah menjadi sebahagian dari sejarah NMSU sejak tahun 1800-an, dengan program pendidikan menduduki rumah yang berlainan selama bertahun-tahun. Program pendidikan pertama kali ditempatkan di Sekolah Pertanian dan pada tahun 1929-1930, Jabatan Pendidikan yang berbeza telah dibuat. Pada tahun 1938, jurusan ini disahkan ke Sekolah Seni & Sains. Jabatan Pendidikan dan Psikologi memperoleh autonomi pentadbiran pada tahun 1956 apabila Jabatan Pendidikan dan Psikologi ditukar menjadi Sekolah Pendidikan Guru. Istilah ini, College of Teacher Education, digunakan ketika status Universiti diperoleh pada tahun 1957.

Pada tahun 1968, kolej ini berpindah ke rumahnya sekarang di O'Donnell Hall, dan pada tahun 2008, kolej ini meraikan pengubahsuaian besar dewan O'Donnell, yang memodenkan bangunan dan mewujudkan ruang tambahan untuk pelajar dan fakulti.

Kolej ini mempunyai lebih daripada 2,300 pelajar dan merupakan pengeluar utama guru, kaunselor, pengetua dan pemimpin pendidikan lain di New Mexico. Kolej ini mempunyai kira-kira 75 orang ahli fakulti berkhidmat biasa dan berkhidmat secara tetap dan biasanya menggunakan tambahan 20-30 anggota fakulti sambilan dan sementara. Program sarjana mempunyai kira-kira 1,500 pelajar dan program siswazah mempunyai kira-kira 750 pelajar setahun. Kolej Pendidikan mempunyai populasi pelajar dan fakulti yang pelbagai, kepelbagaian pelajar di peringkat sarjana lebih dari 50 peratus dan kepelbagaian fakulti tahun ini adalah pada 55 peratus dengan perwakilan Hispanik 30 peratus.

Kolej ini mempunyai lima jabatan yang merangkumi Kurikulum dan Instruksi, Psikologi Kaunseling dan Pendidikan, Kinesiologi dan Tarian, Gangguan Pendidikan Khas dan Komunikasi, dan Kepimpinan dan Pentadbiran Pendidikan. Program-program di kolej bermula dari peringkat sarjana muda hingga ijazah kedoktoran dan kolej ini biasanya merupakan pengeluar lulusan doktoral terbesar di New Mexico State University.

College of Education bekerjasama dengan daerah dan konsortium daerah melalui perkongsian, inisiatif yang dibiayai hibah, dan program jangkauan. Sebilangan besar program menyokong pengembangan profesional guru, dalam matematik dan sains, pentadbiran, kaunseling, dan kesihatan masyarakat. Beberapa inisiatif matematik dan sains kami memberi kesan langsung kepada prestasi pelajar. Baru-baru ini, Program Gangguan Komunikasi melalui Klinik Pidato dan Pendengaran Edgar Garrett baru-baru ini mula memberi perkhidmatan untuk penghidap Autisme

College of Education komited untuk menyediakan peluang pendidikan bagi mereka yang biasanya tidak mempunyai akses. Kolej ini juga didedikasikan untuk menyediakan peluang pendidikan yang sangat baik untuk pelajar tradisional dan bermitra dengan sekolah untuk meningkatkan pendidikan anak-anak New Mexico.

Lokasi

Las Cruces

Alamat
East University Avenue,1780
88003 Las Cruces, Mexico baru, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami