NYU | Tisch

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai

Tiada sekolah lain yang wujud di dunia seperti Tisch School of the Arts.

Apabila Sekolah Seni telah diasaskan di NYU pada tahun 1965, ia digelar sebagai pengembaraan yang berani - untuk menjadi sebuah sekolah yang tidak seperti yang lain. Kami menghadapi cabaran itu, dan apa yang telah muncul sejak 50 tahun yang lalu adalah pusat utama negara untuk mengkaji seni persembahan, sinematik dan muncul media.

Sekolah

Kelebihan kami di seluruh jabatan adalah unik dan terkenal di dunia. Anda boleh mendapatkan BA, BFA, MA, MFA, MPS atau PhD dalam pelbagai bidang yang unik digabungkan dalam satu sekolah. Seniman dan ulama datang dari seluruh dunia untuk mempelajari akting, tarian, reka bentuk, persembahan, filem, animasi, penulisan untuk teater muzikal, panggung, skrin

Pelajar

Kami mencari dan meraikan semua jenis suara unik yang berasal dari 48 negara dan 39 negara. Pelajar kami menjalani proses kemasukan yang paling ketat di mana-mana sekolah di NYU. Kami mengambil banyak masa untuk memutuskan siapa yang kami jemput ke sekolah. Fakulti kami mencurahkan sejarah akademik, esei, portfolio, menulis sampel, imej, dan persembahan untuk mengenal pasti orang yang paling menarik yang mempunyai keinginan untuk mencipta, mencipta, mencuba, menghasilkan, menulis, kod, filem, dan menganalisis, untuk melaksanakan dan UNTUK MELAKUKAN

Sebaik sahaja anda di sini, anda akan bertemu dengan orang lain seperti anda - orang yang mempunyai rasa ingin tahu yang mendalam tentang diri mereka dan dunia di sekeliling mereka. Mereka akan menjadi rakan dan kolaborator anda untuk hidup. Anda akan menggali mendalam dalam disiplin anda, tetapi anda juga akan mendapat pendidikan seni liberal yang luas dalam universiti global penyelidikan yang hebat. Ini akan menyediakan anda untuk apa sahaja yang anda mahu lakukan dalam perjalanan anda untuk hidup. Anda akan mencipta, ANDA.

Fakulti

Fakulti kami adalah seniman dan ulama profesional yang terkenal, yang telah melakukan kerjaya mereka untuk menyediakan latihan tangan. Ini menjamin pendidikan anda akan sentiasa relevan dengan bidang anda. Anda akan mendapati bahawa mereka memahami apa yang anda perlu ketahui kerana mereka melakukannya sendiri. Mereka berkongsi keghairahan anda, dan mereka akan memandu anda menjadi tuan disiplin anda. Mereka juga akan mengikuti kerjaya anda dan menjadi sumber anda dalam rangkaian Tisch di seluruh dunia untuk tahun yang akan datang.

Bandar New York

Pangkalan bas kami adalah New York City, dan apa yang bandar besar! Bandar ini akan menjadi set untuk filem atau gambar pertama anda. Anda akan melatih di salah satu studio pelakon profesional di pusat bandar. Bunyi jalan-jalan akan memberi inspirasi kepada muzik anda. Anda akan bergerak melintasi jambatan untuk menghadiri kelas di Pusat Permainan di Brooklyn. Anda boleh bekerja di organisasi terbaik di negara ini. Dan kehidupan budaya yang tidak dapat dilalui di New York akan menambah pendidikan anda dengan cara yang tidak dapat ditandingi. Dari jalan-jalan ke taman-taman, ke institusi bertaraf dunia di sini, seluruh kota besar ini adalah kampus kolej anda.

Washington Square

Kami mempunyai keistimewaan tersendiri untuk menjadi sebahagian daripada NYU - universiti global yang pelbagai ini berkembang maju di bandar-bandar besar. Anda boleh menyertai kelab, menjadi atlet, dan mengambil kursus yang melengkapi dan meluaskan minat anda.

Anda juga boleh belajar tentang budaya di sekitar universiti rangkaian global. Anda perlu belajar di kampus NYU lain di Abu Dhabi, Shanghai atau di pusat akademik global yang lain di Accra, Berlin, Buenos Aires, Florence, London, Madrid, Paris, Prague, Sydney, Tel Aviv dan Washington DC


Alumni kami

Terdapat satu lagi rangkaian anda akan menjadi sebahagian daripada - rangkaian alumni Tisch kami. Mereka akan menjadi sebahagian penting dalam kehidupan profesional anda. Berita gembira adalah bahawa mereka berada di mana-mana, dan mereka melakukan segala-galanya. Terdapat lebih daripada 25,000 alumni Tisch yang lain bekerja dengan gigih dalam seni dan profesi yang berkaitan. Dalam banyak cara, mereka mempengaruhi dunia di sekeliling mereka. Bukan rahsia lagi bahawa sesetengah orang telah mendapat kemasyhuran yang hebat, dan terdapat banyak kisah kejayaan dalam cara alumni kami menyegarkan dan mengubah komuniti di seluruh dunia.

Sepanjang 50 tahun akan datang, alumni dan fakulti Tisch akan terus menjadi kuasa kreatif utama untuk inovasi. Di dunia yang memerlukan kurang pemusnahan dan penciptaan lebih banyak, Tisch berada di mana masa depan yang cerah bermula. Kami harap anda akan menyertai kami!


Halaman kemasukan graduan Tisch

Lokasi

New York

NYU | Tisch