Baca keterangan rasmi

SCHOLARSHIPS UNTUK PELAJAR ANTARABANGSA.

Moravian College menawarkan Anugerah Merit Pelajar Antarabangsa berdasarkan pencapaian akademik: gred, kekuatan program akademik anda, skor TOEFL atau IELTS anda, dan skor SAT anda jika diserahkan.
Sila hubungi Pengarah Eksekutif Enrollment Antarabangsa melalui borang pertanyaan di halaman ini untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Anugerah Merit Pelajar Antarabangsa.

KAMI DILAKUKAN PADA IDEA REVOLUTIONARY.

Pelajaran itu perlu membuka mata, lumba jantung, permainan yang berubah-ubah dan - yang paling penting - menyeronokkan. Apabila John Amos Comenius, seorang uskup Moravian, datang dengan teori kecil itu sepanjang perjalanannya pada tahun 1600-an, dia mungkin tidak mengharapkan mempunyai kesan besar. Ternyata, kami masih bersetuju dengan falsafahnya. Dan kami percaya pelajar kami, seperti Comenius, boleh menjadi revolusioner sedikit. Mereka juga boleh mengubah sesuatu yang kelihatan kecil menjadi sesuatu yang menakjubkan, tidak dapat dibayangkan, dan lebih besar daripada diri mereka sendiri.

Selamat datang ke peluang kecil anda - kami tahu anda sudah bersedia untuk menjadikannya perubahan besar. Berusaha untuk mendapatkannya. Jadilah revolusioner sedikit.

SEJARAH COLLEGE

Moravian mengesan asalnya kepada sekolah perempuan yang diasaskan pada Mei 1742 oleh Countess berusia enam belas tahun Benigna von Zinzendorf. Countess muda itu, dalam lawatan lapan belas bulan ke penempatan Moravian di Dunia Baru dengan bapanya, Count Nicholas von Zinzendorf, mengikuti tradisi Moravian yang sudah tua di zamannya.

Asal-usul denominasi Moravian kembali kepada martir Protestan Bohemian John Hus, yang meninggal dunia pada tahun 1415. Pada tahun 1457 denominasi itu secara rasmi diorganisasikan di bawah nama Unitas Fratrum, "Kesatuan Sihir". The Brethren (kemudian dipanggil Moravians di Dunia Baru) memberikan kepada dunia pendidik perintis John Amos Comenius (1592-1670), yang merupakan salah seorang uskup mereka.

Dipanggil "bapa pendidikan moden" untuk prinsip pendidikan revolusionernya, Comenius adalah seorang lelaki yang memikirkan tentang pendidikan dalam istilah agama. Dia melihat pendidikan sebagai instrumen keselamatan (kerana jiwa itu harus dilatih untuk mencari kebenaran dan mengenalinya ketika ditemukan). Memandangkan orang Moravia menganggap setiap jiwa manusia sebagai calon yang berpotensi untuk keselamatan, setiap manusia terpaksa berpendidikan. Comenius menulis pada tahun 1632 bahawa "tidak anak-anak orang kaya atau yang berkuasa hanya, tetapi semua sama, lelaki dan perempuan, baik yang mulia dan tidak sopan, kaya dan miskin, di semua bandar dan bandar, kampung dan dusun, harus dihantar ke sekolah. " Oleh itu, orang Moravia menganggap sekolah menengah pentingnya hanya kepada gereja-gereja.

Berikutan tempoh penganiayaan yang sengit, di mana gereja yang bergelut itu diancam kepupusan, Saudara-saudara pada tahun 1722 telah diberikan suaka di ladang Saxony seorang bangsawan Lutheran yang berfikiran ekumenikal, Count Nicholas von Zinzendorf, yang menjadi pemimpin mereka serta penyokong mereka . Pada 1732 peneroka dari Jerman dan Moravia (kini sebahagian daripada Republik Czech) datang ke Dunia Baru. Pada Malam Krismas 1741 mereka menubuhkan komuniti Betlehem di tempat yang kemudiannya menjadi padang gurun, enam puluh batu di utara Philadelphia. Count Nicholas dan anak perempuannya ada di sana untuk majlis itu.

Sekolah Benigna von Zinzendorf adalah sekolah menengah pertama di Amerika. Ia mendapat reputasi yang sangat baik bahawa George Washington, semasa penggal kedua sebagai presiden Amerika Syarikat, secara peribadi mengajukan kepala sekolah untuk pengakuan dua kepunyaannya. Seminari Wanita Bethlehem, ketika sekolah itu diketahui, disewa untuk memberikan ijazah sarjana muda pada tahun 1863, dan pada tahun 1913 menjadi Seminari dan Kolej Perempuan untuk Moravian.

Sebuah sekolah lelaki telah ditubuhkan di Bethlehem pada bulan Julai 1742 dan satu lagi di Nazareth berhampiran pada tahun 1743. Sekolah-sekolah ini bergabung pada tahun 1759 untuk membentuk Nazareth Hall, sebuah institusi yang terselamat sehingga tahun 1929. Pada tahun 1807 sebuah sekolah menengah dan teologi teologi ditubuhkan sebagai perpanjangan Dewan Nazareth. Institusi itu, Moravian College dan Seminari Teologi, dipindahkan ke Bethlehem pada tahun 1858 dan disewa untuk memberikan ijazah sarjana muda pada tahun 1863, tahun yang sama dengan kolej wanita.

Pada tahun 1954, selepas dua abad perkembangan dan pertumbuhan yang berasingan, institusi wanita dan lelaki digabungkan untuk membentuk satu kolej kolej tunggal. Seminari Teologi Moravian mengekalkan identiti yang berkait rapat tetapi akademik yang tersendiri sebagai sekolah teologi tamat pengajian. Akibat penggabungan itu, Moravian College menjadi institusi pengajian tinggi perguruan pertama di Lembah Lehigh.

Program diajar dalam:
English

Promotional video

Alamat
Main Street,1200
18018 Bethlehem, Pennsylvania, Amerika Syarikat