Montana State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Montana State University , institusi pemberian tanah negeri, mendidik pelajar, mencipta pengetahuan dan seni, dan melayani komuniti dengan mengintegrasikan pembelajaran, penemuan dan pertunangan.

MSU Vision

Montana State University adalah luar biasa sebagai persekitarannya. Dicipta sebagai institusi pemberian tanah, ia merupakan komuniti pelajar, fakulti dan kakitangan yang ramah dan penuh petualangan yang dibezakan dengan komitmennya untuk menangani cabaran terbesar di dunia. Universiti ini memberi tenaga kepada individu untuk mencari dan mengejar aspirasi mereka. Ia memberi inspirasi kepada orang ramai untuk melibatkan diri dengan universiti untuk meningkatkan prospek manusia melalui kecemerlangan pendidikan, penyelidikan, kreativiti dan tanggungjawab sivik.

Kecemerlangan akademik

MSU menyediakan pelajar untuk lepasan yang dilengkapi untuk kerjaya dan pendidikan lanjut. Pelajar rendah MSU kepada nisbah fakulti bermakna profesor yang boleh diakses dan peluang pembelajaran secara langsung. Bekerja di samping mentor fakulti bertaraf dunia, para pelajar menemui ilmu baru yang membantu meningkatkan kualiti hidup di seluruh dunia. Persekitaran pembelajaran yang menyokong dan kolaboratif ini membantu para pelajar berjaya bersaing untuk mendapatkan biasiswa dan anugerah nasional dan antarabangsa. Pada tahun lalu sahaja, pelajar MSU telah menerima anugerah berprestij termasuk:

  • Beasiswa Goldwater (matematik, sains
  • Beasiswa Rhodes (untuk belajar di Universiti Oxford)
  • Beasiswa Marshall (grad sekolah di United Kingdom)
  • Biasiswa Udall (untuk meneruskan kerjaya dalam alam sekitar)
  • Fellow Newman Civic (kepimpinan awam)

Montana State University berada dalam kelasnya sendiri. MSU adalah antara 3% kolej dan universiti untuk perbelanjaan penyelidikan dan juga diklasifikasikan oleh Yayasan Carnegie sebagai institusi yang mempunyai profil sarjana tinggi. Ini bermakna bahawa siswazah di MSU mendapat peluang penyelidikan yang biasanya dikhaskan untuk pelajar siswazah di sekolah lain. Selain itu, lokasi MSU di persimpangan antara Taman Negara Yellowstone dan beberapa ski terbesar di Amerika menawarkan pelajar kelas, makmal dan taman permainan tidak seperti mana-mana di dunia.

Universiti Penyelidikan Teratas

MSU diiktiraf secara nasional kerana terkenal dalam penyelidikan di kalangan universiti penyelidikan awam terkemuka. MSU adalah antara 3 peratus tertinggi kolej dan universiti di negara ini untuk perbelanjaan penyelidikan. Oleh kerana profil sarjana yang tinggi, pelajar siswazah MSU mendapat peluang untuk melakukan penyelidikan kepentingan nasional dalam pelbagai topik, peluang yang biasanya akan dikhaskan untuk pelajar siswazah di universiti lain. Itulah satu sebab mengapa MSU adalah pemimpin nasional dalam menghasilkan pemenang Beasiswa Goldwater, anugerah utama negara untuk mahasiswa dalam bidang matematik dan sains.

Perbelanjaan penyelidikan di MSU biasanya melebihi $ 100 juta setiap tahun dan jabatan penyelidikan teratas termasuk imunologi, kimia dan biokimia, pengangkutan, fizik, dan sumber-sumber tanah dan sains alam sekitar; sementara banyak pembiayaan penyelidikan dari Institut Kesihatan Nasional, Jabatan Tenaga, Pertahanan dan Pertanian, dan sumber swasta.

MSU adalah universiti penyelidikan terbesar di Montana dan entiti penyelidikan dan pembangunan yang terbesar di negeri ini, yang menerangkan kepada banyak peluang bagi pelajar untuk menjalankan penyelidikan dan projek kreatif yang bermakna serta kemakmuran ekonomi untuk kawasan tersebut. Penyelidikan MSU telah membawa kepada penemuan penting yang mengubah dunia. MSU memegang lebih daripada 250 lesen teknologi aktif. Di samping itu, 91 paten dan 36 jenis varieti tumbuhan telah dikeluarkan untuk penemuan MSU dengan banyak lagi yang belum selesai.

Penglibatan dan jangkauan

Pelajar, profesor dan kakitangan di MSU bekerjasama dengan rakan kongsi komuniti untuk bertukar dan menggunakan pengetahuan dan sumber yang memperbaiki dunia. MSU baru-baru ini telah memperoleh The Carnegie Foundation untuk pengkelasan penglibatan Teaching. Penunjukan ini mengiktiraf komitmen untuk mengajar yang menggalakkan perkhidmatan sukarela dalam komuniti dan menyebarkan pengetahuan yang memberi manfaat kepada orang ramai. Di samping itu, melalui kursus, kelab dan acara yang dianjurkan, para pelajar mengambil bahagian dalam banyak projek-projek pembelajaran tempatan, kebangsaan dan antarabangsa yang membolehkan mereka menerapkan pendidikan sambil menguatkan masyarakat.

Penglibatan Komuniti

Berikutan proses aplikasi dan penilaian yang ketat, MSU telah dianugerahkan Carnegie Foundation untuk penambahbaikan penglibatan komuniti Kemajuan Pengajaran. Penamaan ini mengiktiraf komitmen MSU untuk mengajar yang menggalakkan perkhidmatan sukarela dalam masyarakat dan menyebarkan pengetahuan yang memberi manfaat kepada orang ramai. Projek-projek perkhidmatan dan jangkauan tertanam dalam kursus MSU, penyelidikan dan aktiviti kurikulum untuk meningkatkan pembelajaran dan meningkatkan kehidupan di seluruh dunia.

Akreditasi

MSU mengekalkan dan melebihi pelbagai keperluan akreditasi yang direka untuk memastikan standard pendidikan berkualiti tinggi. MSU diakreditasi oleh Suruhanjaya dan Kolej Universiti Northwest. Semasa pentauliahan yang paling baru-baru ini, MSU telah dipuji untuk "tahap produktiviti dan keberkesanan yang sangat tinggi." Sebagai tambahan kepada akreditasi nasional, banyak kolej, jabatan dan program MSU juga mengekalkan kelayakan akreditasi yang ketat melalui agensi khusus disiplin.

Lokasi

Bozeman

Alamat
Montana State University
P.O. Box 172220

59717-2220 Bozeman, Montana, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami