Montana Tech

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Siswazah dari Politeknik Universiti Montana telah menjadi institusi pilihan untuk pelajar.

Politeknik University of Montana mempunyai sejarah yang kuat dalam bidang kejuruteraan, sains semula jadi, dan teknologi. Ia mematuhi gabungan teori dan amalan untuk memenuhi keperluan masyarakat yang berubah-ubah, menggalakkan dan membangunkan rasa tanggungjawab, dan menyokong penggunaan sumber semula jadi lestari. Sekolah kami diasaskan pada tahun 1900 berdasarkan "Undang-undang Kongres" yang dahulunya dikenali sebagai Institut Pertambangan Montana, dan Montana juga ditubuhkan di bawah Akta.

Menghadap bandar Butte, Montana, bandar perlombongan ini pernah dikenali sebagai "bukit terkaya di dunia." Terdapat banyak tempat rekreasi berhampiran Politeknik Universiti Montana, seperti lawatan ke tapak bersejarah, memburu, memancing, mendaki, bermain ski, mata air panas, dan ekspedisi ke taman-taman besar dan rizab alam semula jadi. Walau bagaimanapun, kekuatan besar sekolah kami ialah kami adalah model pendidikan siswazah, yang mengkhusus dalam pembangunan sumber manusia dan penyelidikan saintifik, dan kami dapat menyediakan peluang praktikal untuk pelajar di kampus dan di banyak lokasi lapangan.

Tentukan kerjaya, kejayaan, kejayaan, dan meneruskan perjalanan anda ke kejayaan, sila menyertai Politeknik University of Montana

Program Siswazah Politeknik Universiti Montana

PhD dan Ph.D dalam Sains Bahan untuk Program Ijazah Disiplin - satu program antara disiplin yang dianjurkan bersama oleh Universiti Montana (Missura) dan Montana State University (Bozmann City). Kepakaran penyelidikan termasuk biomaterial, elektronik, photonics dan bahan magnetik (bahan EPM), bahan-bahan penyimpanan, penukaran dan pemuliharaan tenaga dan sintesis, pemprosesan dan pembuatan bahan. Projek ini meliputi pelbagai bidang ilmu sains dan kejuruteraan dan aplikasi yang luas dalam bidang kesihatan dan perubatan, nanoteknologi, tenaga, alam sekitar dan sumber semula jadi. Program Sarjana Sains / PhD Interdisipliner - Program pascasiswazah yang direka oleh semua pelajar dan pelajar untuk mencapai matlamat akademik, kreatif dan profesional mereka. Projek ini sesuai untuk pelajar siswazah dalam bidang kejuruteraan dan sains.

Program Sarjana Sains (MS)

Kejuruteraan Elektrik - Kursus ini menawarkan banyak peluang penyelidikan, seperti membangunkan sistem peralatan diagnostik bateri untuk NASA, meningkatkan kecekapan turbin angin melalui algoritma kawalan pitch, dan meningkatkan prestasi grid melalui skim kawalan inovatif untuk mencegah gangguan kuasa.

Kejuruteraan Alam Sekitar - Kursus ini memberi tumpuan kepada air, air sisa, pemulihan tanah dan bawah permukaan, pemulihan aliran, kejuruteraan pencemaran udara, analisis risiko kesihatan dan kemampanan alam sekitar. Jika anda memilih program tamat pengajian "tesis menulis", projek penyelidikan utama untuk dipilih adalah teknologi nanoteknologi, air baru dan teknologi rawatan air buangan, pensampelan biologi, kesan pencemaran, kualiti udara dan pencetakan. Kursus ini juga menawarkan pelan tamat pengajian yang tidak menulis tesis.

Kejuruteraan Am - Kursus utama termasuk: "Kejuruteraan Awam" - Pemprosesan Struktur, Rawatan Geoteknik dan Rawatan Tanah / Sisa; "Kejuruteraan Mekanikal" - Kuasa dan Peralatan Mekanikal, Penyelidikan Tenaga, Pengilangan Automatik dan Nanoteknologi; Kejuruteraan Welding - kimpalan automatik, reka bentuk kimpalan dan ujian tidak merosakkan.

Sains Bumi - Kursus utama termasuk: Geokimia - Mineral termodinamik, penghijrahan spesies yang terkontaminasi dalam tanah dan air, dan loji tanah / penyetoran deposit biogeokimia. Kejuruteraan Geologi / Geologi - Kestabilan Cerun, Simulasi Berangka dan Kejuruteraan Gempa Bumi. Kejuruteraan Geofizik - Penyelidikan Paleoklimat dan Cryosphere, Eksplorasi Petroleum dan Tambang, Rangkaian Neural, Penyerakan Data, Refleksi Gelombang Seismik, Sensasi Jauh, Penilaian Sumber Air, Geofizik Cetus, Geologi Struktur, dan Seismologi Sumber Radioaktif Pembelajaran. Hidrologi / Hidrologi: Masalah kualiti air dan bekalan air, termasuk sumber air permukaan dan air bawah tanah.

Sijil Teknologi Pembaikan Eko - Program multidisiplin yang memerlukan 17-18 kredit menyediakan pelajar dengan kepakaran dan pengalaman praktikal yang diperlukan untuk memperbaiki ekosistem semulajadi dan landskap yang rosak. Pelajar akan belajar bagaimana untuk mengelakkan reka bentuk perindustrian bagi kerosakan ekosistem jangka panjang, mengambil bahagian dalam pemulihan amalan-amalan bentuk tanah yang rosak, dan akrab dengan pembinaan, pemantauan dan penyelenggaraan tumbuh-tumbuhan semulajadi.

Kebersihan Industri - Kursus ini memberi tumpuan kepada bahaya tempat kerja dalam bidang kimia, biologi, fizik dan ergonomik. Pelajar boleh bekerjasama dengan kumpulan pakar multidisiplin untuk membina soalan atau projek yang memerlukan kepakaran multidisiplin. Pelajar siswazah akan memperoleh kemahiran dalam meramalkan, mengenalpasti, menilai, mengawal dan menghalang isu keselamatan dan kesihatan pekerjaan. Keperluan menulis esei untuk kursus ini adalah berdasarkan kaji selidik penyelidikan.

Kejuruteraan Pemprosesan Metalurgi dan Mineral - Kursus utama termasuk: Metalurgi Peleburan - Pemprosesan Mineral, Hydrometallurgy, Pyrometallurgy, Kitar Semula dan Masalah Alam Sekitar, seperti kitar semula sisa dan pelupusan sisa. Metalurgi Fizikal - Perhiasan / Tuangan, Paterniti, Bahan Biomaterial, Bahan Aeroangkasa, Keluli dan Kimpalan. Kejuruteraan Bahan - Komposit, Seramik, Intermetallik, Kristal Tunggal, Kaca, dan Semen / Konkrit.

Kejuruteraan Perlombongan - Pelajar siswazah boleh merekabentuk, membina dan menguruskan keluli terbuka, lombong bawah tanah dan kuari. Untuk pengajaran kursus ini, pusat pendidikan tambang bawah tanah baru sedang dibina di sekolah. Pusat ini membolehkan pelajar melakukan penyelidikan dalam penggerudian, letupan, peralatan, mekanik batu, pengudaraan, peralatan dan automasi.

Kejuruteraan Petroleum - Ijazah dalam bidang ini diperlukan untuk melengkapkan penyelidikan atau amalan projek. Dalam kursus ini, pelajar dikehendaki menerbitkan kertas atau laporan berdasarkan penyelidikan asal. Kursus ini memberi tumpuan kepada meningkatkan proses pemulihan minyak, dengan penekanan khusus pada kaedah pengadunan dan terma termal yang terpakai kepada takungan Rocky Mountain. Satu lagi fokus penyelidikan ialah pengacuan hidraulik dan propuan yang menstimulasi, yang penting untuk pembangunan takungan tradisional.

Kursus dalam talian

Sijil Maklumat Penjagaan Kesihatan - Sijil ini memerlukan 15 kredit untuk disiapkan dalam tempoh dua semester. Ia menggabungkan teknologi maklumat dan penjagaan kesihatan untuk memenuhi industri yang berkembang dalam rekod kesihatan elektronik, pertukaran maklumat kesihatan dan peralatan IT penjagaan kesihatan yang lain. Sijil ini menyediakan kemahiran pengurusan dan kepimpinan kepada profesional dalam bidang ini.

Sarjana Pendidikan Jarak Jauh Perindustrian - Profesional on-the-job boleh mendapat ijazah lepasan ini tanpa meninggalkan jawatan mereka. Kursus non-tesis yang berasaskan e-learning termasuk bukan sahaja alat pengukur IH tradisional tetapi juga laporan IH berasaskan penyelidikan. Kursus dalam talian ini mempunyai pautan ke kampus - selesaikan persampelan dan penilaian bahaya kesihatan di makmal kami.

Sarjana Pengurusan Kejuruteraan Projek - kursus bukan disertasi berdasarkan e-pembelajaran yang membantu jurutera dalam perkhidmatan maju ke pengurusan. Kursus ini memerlukan 30 kredit, termasuk tiga bahagian: Aplikasi Kejuruteraan Terperinci, Kejuruteraan Perindustrian dan Pengurusan, dan Pengurusan Korporat dan Organisasi. Ambil kelas setiap minggu dan berikan kuliah, soalan dan perbincangan dalam kelas maya.

Bantuan Kewangan: Universiti Polytechnic Universiti menyediakan biasiswa pendidikan siswazah dan fellowships untuk pelajar siswazah dan yuran pengajian, yang menjadikannya sangat berdaya saing. Beasiswa termasuk Beasiswa Ron dan Jesse Little dan Sloan Scholarship Local Sloan. Warganegara AS dan penduduk tetap juga layak mendapat bantuan kewangan persekutuan (dalam bentuk pinjaman).

Lokasi

Butte

Montana Tech

Alamat
1300 W. Park Street
MT 59701 Butte, Montana, Amerika Syarikat
Telefon
+1 406 496 4304

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami