Baca keterangan rasmi

Sekolah Siswazah dari Politeknik Universiti Montana telah menjadi institusi pilihan untuk pelajar.

Politeknik University of Montana mempunyai sejarah yang kuat dalam bidang kejuruteraan, sains semula jadi, dan teknologi. Ia mematuhi gabungan teori dan amalan untuk memenuhi keperluan masyarakat yang berubah-ubah, menggalakkan dan membangunkan rasa tanggungjawab, dan menyokong penggunaan sumber semula jadi lestari. Sekolah kami diasaskan pada tahun 1900 berdasarkan "Undang-undang Kongres" yang dahulunya dikenali sebagai Institut Pertambangan Montana, dan Montana juga ditubuhkan di bawah Akta.

Menghadap bandar Butte, Montana, bandar perlombongan ini pernah dikenali sebagai "bukit terkaya di dunia." Terdapat banyak tempat rekreasi berhampiran Politeknik Universiti Montana, seperti lawatan ke tapak bersejarah, memburu, memancing, mendaki, bermain ski, mata air panas, dan ekspedisi ke taman-taman besar dan rizab alam semula jadi. Walau bagaimanapun, kekuatan besar sekolah kami ialah kami adalah model pendidikan siswazah, yang mengkhusus dalam pembangunan sumber manusia dan penyelidikan saintifik, dan kami dapat menyediakan peluang praktikal untuk pelajar di kampus dan di banyak lokasi lapangan.

Tentukan kerjaya, kejayaan, kejayaan, dan meneruskan perjalanan anda ke kejayaan, sila menyertai Politeknik University of Montana

Program Siswazah Politeknik Universiti Montana

PhD dan Ph.D dalam Sains Bahan untuk Program Ijazah Disiplin - satu program antara disiplin yang dianjurkan bersama oleh Universiti Montana (Missura) dan Montana State University (Bozmann City). Kepakaran penyelidikan termasuk biomaterial, elektronik, photonics dan bahan magnetik (bahan EPM), bahan-bahan penyimpanan, penukaran dan pemuliharaan tenaga dan sintesis, pemprosesan dan pembuatan bahan. Projek ini meliputi pelbagai bidang ilmu sains dan kejuruteraan dan aplikasi yang luas dalam bidang kesihatan dan perubatan, nanoteknologi, tenaga, alam sekitar dan sumber semula jadi. Program Sarjana Sains / PhD Interdisipliner - Program pascasiswazah yang direka oleh semua pelajar dan pelajar untuk mencapai matlamat akademik, kreatif dan profesional mereka. Projek ini sesuai untuk pelajar siswazah dalam bidang kejuruteraan dan sains.

Program Sarjana Sains (MS)

Kejuruteraan Elektrik - Kursus ini menawarkan banyak peluang penyelidikan, seperti membangunkan sistem peralatan diagnostik bateri untuk NASA, meningkatkan kecekapan turbin angin melalui algoritma kawalan pitch, dan meningkatkan prestasi grid melalui skim kawalan inovatif untuk mencegah gangguan kuasa.

Kejuruteraan Alam Sekitar - Kursus ini memberi tumpuan kepada air, air sisa, pemulihan tanah dan bawah permukaan, pemulihan aliran, kejuruteraan pencemaran udara, analisis risiko kesihatan dan kemampanan alam sekitar. Jika anda memilih program tamat pengajian "tesis menulis", projek penyelidikan utama untuk dipilih adalah teknologi nanoteknologi, air baru dan teknologi rawatan air buangan, pensampelan biologi, kesan pencemaran, kualiti udara dan pencetakan. Kursus ini juga menawarkan pelan tamat pengajian yang tidak menulis tesis.

Kejuruteraan Am - Kursus utama termasuk: "Kejuruteraan Awam" - Pemprosesan Struktur, Rawatan Geoteknik dan Rawatan Tanah / Sisa; "Kejuruteraan Mekanikal" - Kuasa dan Peralatan Mekanikal, Penyelidikan Tenaga, Pengilangan Automatik dan Nanoteknologi; Kejuruteraan Welding - kimpalan automatik, reka bentuk kimpalan dan ujian tidak merosakkan.

Sains Bumi - Kursus utama termasuk: Geokimia - Mineral termodinamik, penghijrahan spesies yang terkontaminasi dalam tanah dan air, dan loji tanah / penyetoran deposit biogeokimia. Kejuruteraan Geologi / Geologi - Kestabilan Cerun, Simulasi Berangka dan Kejuruteraan Gempa Bumi. Kejuruteraan Geofizik - Penyelidikan Paleoklimat dan Cryosphere, Eksplorasi Petroleum dan Tambang, Rangkaian Neural, Penyerakan Data, Refleksi Gelombang Seismik, Sensasi Jauh, Penilaian Sumber Air, Geofizik Cetus, Geologi Struktur, dan Seismologi Sumber Radioaktif Pembelajaran. Hidrologi / Hidrologi: Masalah kualiti air dan bekalan air, termasuk sumber air permukaan dan air bawah tanah.

Sijil Teknologi Pembaikan Eko - Program multidisiplin yang memerlukan 17-18 kredit menyediakan pelajar dengan kepakaran dan pengalaman praktikal yang diperlukan untuk memperbaiki ekosistem semulajadi dan landskap yang rosak. Pelajar akan belajar bagaimana untuk mengelakkan reka bentuk perindustrian bagi kerosakan ekosistem jangka panjang, mengambil bahagian dalam pemulihan amalan-amalan bentuk tanah yang rosak, dan akrab dengan pembinaan, pemantauan dan penyelenggaraan tumbuh-tumbuhan semulajadi.

Kebersihan Industri - Kursus ini memberi tumpuan kepada bahaya tempat kerja dalam bidang kimia, biologi, fizik dan ergonomik. Pelajar boleh bekerjasama dengan kumpulan pakar multidisiplin untuk membina soalan atau projek yang memerlukan kepakaran multidisiplin. Pelajar siswazah akan memperoleh kemahiran dalam meramalkan, mengenalpasti, menilai, mengawal dan menghalang isu keselamatan dan kesihatan pekerjaan. Keperluan menulis esei untuk kursus ini adalah berdasarkan kaji selidik penyelidikan.

Kejuruteraan Pemprosesan Metalurgi dan Mineral - Kursus utama termasuk: Metalurgi Peleburan - Pemprosesan Mineral, Hydrometallurgy, Pyrometallurgy, Kitar Semula dan Masalah Alam Sekitar, seperti kitar semula sisa dan pelupusan sisa. Metalurgi Fizikal - Perhiasan / Tuangan, Paterniti, Bahan Biomaterial, Bahan Aeroangkasa, Keluli dan Kimpalan. Kejuruteraan Bahan - Komposit, Seramik, Intermetallik, Kristal Tunggal, Kaca, dan Semen / Konkrit.

Kejuruteraan Perlombongan - Pelajar siswazah boleh merekabentuk, membina dan menguruskan keluli terbuka, lombong bawah tanah dan kuari. Untuk pengajaran kursus ini, pusat pendidikan tambang bawah tanah baru sedang dibina di sekolah. Pusat ini membolehkan pelajar melakukan penyelidikan dalam penggerudian, letupan, peralatan, mekanik batu, pengudaraan, peralatan dan automasi.

Kejuruteraan Petroleum - Ijazah dalam bidang ini diperlukan untuk melengkapkan penyelidikan atau amalan projek. Dalam kursus ini, pelajar dikehendaki menerbitkan kertas atau laporan berdasarkan penyelidikan asal. Kursus ini memberi tumpuan kepada meningkatkan proses pemulihan minyak, dengan penekanan khusus pada kaedah pengadunan dan terma termal yang terpakai kepada takungan Rocky Mountain. Satu lagi fokus penyelidikan ialah pengacuan hidraulik dan propuan yang menstimulasi, yang penting untuk pembangunan takungan tradisional.

Kursus dalam talian

Sijil Maklumat Penjagaan Kesihatan - Sijil ini memerlukan 15 kredit untuk disiapkan dalam tempoh dua semester. Ia menggabungkan teknologi maklumat dan penjagaan kesihatan untuk memenuhi industri yang berkembang dalam rekod kesihatan elektronik, pertukaran maklumat kesihatan dan peralatan IT penjagaan kesihatan yang lain. Sijil ini menyediakan kemahiran pengurusan dan kepimpinan kepada profesional dalam bidang ini.

Sarjana Pendidikan Jarak Jauh Perindustrian - Profesional on-the-job boleh mendapat ijazah lepasan ini tanpa meninggalkan jawatan mereka. Kursus non-tesis yang berasaskan e-learning termasuk bukan sahaja alat pengukur IH tradisional tetapi juga laporan IH berasaskan penyelidikan. Kursus dalam talian ini mempunyai pautan ke kampus - selesaikan persampelan dan penilaian bahaya kesihatan di makmal kami.

Sarjana Pengurusan Kejuruteraan Projek - kursus bukan disertasi berdasarkan e-pembelajaran yang membantu jurutera dalam perkhidmatan maju ke pengurusan. Kursus ini memerlukan 30 kredit, termasuk tiga bahagian: Aplikasi Kejuruteraan Terperinci, Kejuruteraan Perindustrian dan Pengurusan, dan Pengurusan Korporat dan Organisasi. Ambil kelas setiap minggu dan berikan kuliah, soalan dan perbincangan dalam kelas maya.

Bantuan Kewangan: Universiti Polytechnic Universiti menyediakan biasiswa pendidikan siswazah dan fellowships untuk pelajar siswazah dan yuran pengajian, yang menjadikannya sangat berdaya saing. Beasiswa termasuk Beasiswa Ron dan Jesse Little dan Sloan Scholarship Local Sloan. Warganegara AS dan penduduk tetap juga layak mendapat bantuan kewangan persekutuan (dalam bentuk pinjaman).

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Montana Tech

Kejuruteraan Alam Sekitar - Kerja kursus menekankan air, air sisa, tanah dan sub-permukaan pemulihan, pemulihan sungai, kejuruteraan pencemaran udara, analisis risiko kes ... [+]

Sarjana Sains (MS) Kejuruteraan Alam Sekitar

Kejuruteraan alam sekitar - Kerja kursus menekankan air, air sisa, tanah dan sub-permukaan pemulihan, pemulihan sungai, kejuruteraan pencemaran udara, analisis risiko kesihatan dan kelestarian alam sekitar. Pelajar pilihan Tesis bekerja dalam projek penyelidikan yang melibatkan teknologi nano, air novel dan teknologi rawatan air sisa, bio persampelan, kesan pencemaran, kualiti udara, dan pemodelan. Satu pilihan yang bukan-tesis juga disediakan.

JABATAN TINJAUAN

Bidang antara disiplin yang berkembang pesat membolehkan pelajar melanjutkan kawasan yang mereka minat alam sekitar. Secara umumnya projek-projek penyelidikan di Montana Tech berkaitan dengan cabaran alam sekitar yang dihadapi oleh industri mineral. Walau bagaimanapun, hasil penyelidikan dan kerja kursus mempunyai aplikasi umum untuk penyelesaian masalah kejuruteraan alam sekitar di seluruh dunia.... [-]

Amerika Syarikat Butte
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Montana Tech

Terdapat 6 pilihan pengajian di bawah program Ijazah Sarjana Sains (MS) dalam program Geosains: Geologi (Dept. Kejuruteraan Geologi), Hidrogeologi (Dept. Kejuruteraan Geo ... [+]

Sarjana Sains (MS) dalam Geosains

Terdapat 6 pilihan pengajian di bawah program Ijazah Sarjana Sains (MS) dalam program Geosains: 1. Geokimia

Geokimia (Jabatan Kimia dan Geokimia) Geobiochemistry, interaksi air / rock / mikrob, termodinamik sistem semula jadi, coevolution geokimia dan kehidupan, termodinamik mineral, dan penghijrahan spesies pencemar dalam tanah dan air.

JABATAN TINJAUAN: Geokimia merupakan satu bidang antara disiplin kajian di mana ilmu kimia yang digunakan untuk menyelesaikan masalah sains bumi. Bidang kajian merangkumi spektrum penuh topik dari geobiochemistry, interaksi air / rock / mikrob, termodinamik sistem semula jadi, coevolution geokimia dan kehidupan, termodinamik mineral, dan penghijrahan spesies pencemar dalam tanah dan air.... [-]

Amerika Syarikat Butte
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Montana Tech

Program Sarjana Sains Interdisiplin (IMS) memerlukan para pelajar untuk bekerja dengan fakulti untuk merekabentuk kurikulum siswazah yang disesuaikan dengan objektif akad ... [+]

Program Sarjana Sains Interdisiplin (IMS) memerlukan para pelajar untuk bekerja dengan fakulti untuk merekabentuk kurikulum siswazah yang disesuaikan dengan objektif akademik, kreatif dan profesional mereka yang unik. Program ini disediakan untuk pelajar siswazah kejuruteraan dan sains. Program IMS menawarkan pilihan bukan tesis (37 kredit) dan pilihan tesis (31 kredit). Pilihan bukan tesis biasanya akan tersedia untuk hanya pelajar yang dapat mendokumenkan riwayat penerbitan dan persembahan tertulis dan lisan. IPK sarjana 3.0 diperlukan.

Pemohon untuk program IMS harus mengikuti arahan untuk memohon ke Sekolah Siswazah Montana Tech , menggunakan aplikasi IMS. Oleh kerana program ijazah yang luar biasa ini, IMS mempunyai beberapa syarat kemasukan dan syarat tambahan.... [-]

Amerika Syarikat Butte
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Montana Tech

Kebersihan Industri bertanggungjawab jangkaan, pengiktirafan, penilaian dan kawalan faktor tempat kerja alam sekitar yang boleh menjejaskan kesihatan, keselesaan atau pro ... [+]

Sarjana Sains (MS) dalam Kebersihan Industri

Kebersihan Industri bertanggungjawab jangkaan, pengiktirafan, penilaian dan kawalan faktor tempat kerja alam sekitar yang boleh menjejaskan kesihatan, keselesaan atau produktiviti pekerja. Kebersihan industri yang dianggap sebagai "sains"; Walau bagaimanapun, ia juga merupakan satu seni yang melibatkan pertimbangan, kreativiti, dan interaksi manusia. Kemahiran berkomunikasi amat penting.

Walaupun sesetengah pekerjaan yang boleh muncul lebih berbahaya daripada yang lain, jangka pendek yang berpotensi dan bahaya kesihatan jangka panjang berlaku dalam setiap profesion sama ada seseorang itu diambil bekerja di pejabat atau kimia tumbuhan. Kebersihan Industri memainkan peranan yang penting dalam memastikan tempat kerja adalah seperti yang bebas daripada bahaya yang mungkin dan pekerja-pekerja dan masyarakat umum dilindungi daripada ancaman kesihatan yang berpotensi. Lebih-lebih lagi, Kebersihan industri bekerjasama dengan pihak pengurusan untuk menjangka masalah yang boleh berlaku dan mengambil tindakan untuk menghalang mereka sebelum ia berlaku. Juga, pakar kebersihan industri memainkan peranan penting dalam membentuk dan melaksanakan dasar kerajaan mengenai kesihatan dan keselamatan pekerja.... [-]

Amerika Syarikat Butte
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Montana Tech

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Elektrik menyediakan peluang kerjaya yang luar biasa. Program Montana Tech menawarkan kursus siswazah dan penyelidikan dalam bidang tenag ... [+]

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Elektrik menyediakan peluang kerjaya yang luar biasa. Program Montana Tech menawarkan kursus siswazah dan penyelidikan dalam bidang tenaga elektrik dan kuasa, sistem automasi dan kawalan, pemprosesan isyarat, dan instrumentasi. Bidang penekanan lain mungkin disesuaikan dengan keperluan pelajar.

Fakulti Kejuruteraan Elektrik Montana Tech mempunyai rekod prestasi cemerlang dalam menarik projek-projek penyelidikan industri dan kerajaan yang dibiayai. Projek-projek ini memberi peluang kepada pelajar untuk menyelesaikan banyak masalah kejuruteraan kehidupan yang mencabar. Projek penyelidikan siswazah yang dibiayai baru-baru ini termasuk:

Pembangunan sistem peralatan diagnostik bateri untuk NASA untuk kenderaan hibrid dan elektrik generasi akan datang. Beberapa pelajar bekerja rapat dengan penyelidik dari Makmal Kebangsaan Idaho.... [-]

Amerika Syarikat Butte
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Montana Tech

Merancang, membina, dan mengurus lombong permukaan dan bawah tanah di seluruh dunia dengan ijazah dalam Kejuruteraan Perlombongan. Menerajui kerjaya dalam bidang Kejurute ... [+]

Adakah anda berminat dengan Industri Perlombongan dan mahu bekerja di seluruh dunia?

Merancang, membina, dan mengurus lombong permukaan dan bawah tanah di seluruh dunia dengan ijazah dalam Kejuruteraan Perlombongan. Menerajui kerjaya dalam bidang Kejuruteraan Perlombongan dan bersedia untuk memenuhi permintaan sumber alam semula jadi yang bertanggungjawab terhadap alam sekitar di seluruh dunia. Menerima latar belakang kejuruteraan komprehensif dengan latihan khusus dalam mekanik bahan-bahan geologi, letupan, pengendalian bahan, penilaian tambang, pengudaraan, pertimbangan alam sekitar, dan reka bentuk dan pengendalian lombong permukaan dan bawah tanah.

Jurutera perlombongan merancang, membina, dan menguruskan lombong permukaan dan bawah tanah dengan cara yang bertanggungjawab terhadap alam sekitar. Jurutera perlombongan mestilah mahir dalam perizinan, perancangan, pembangunan, operasi, penambakan dan penutupan lombong dan boleh memohon, dalam bidang, kemahiran teknikal yang diperlukan.... [-]

Amerika Syarikat Butte
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Montana Tech

Pemprosesan logam / Mineral Kejuruteraan berkaitan dengan semua aspek logam dan pemprosesan bukan logam dan pembuatan. Metalurgi dan Pemprosesan Mineral Kejuruteraan - Ke ... [+]

Sarjana Sains (MS) dalam Metalurgi dan Pemprosesan Mineral

Kejuruteraan Metalurgi dan Mineral Processing - Kepekatan termasuk: Metalurgi Ekstraktif - Pemprosesan mineral, hidrometalurgi, pyrometallurgy, aplikasi untuk kitar semula dan isu-isu alam sekitar seperti kitar semula dan rawatan sisa. Metalurgi Fizikal - Aloi / pemutus, pateri keras, bahan bio, bahan aeroangkasa, keluli, dan kimpalan. Kejuruteraan Bahan - Composites, seramik, intermetallics, kristal tunggal, cermin mata, dan simen / konkrit.

JABATAN TINJAUAN

Pemprosesan logam / Mineral Kejuruteraan berkaitan dengan semua aspek logam dan pemprosesan bukan logam dan pembuatan.

Jurutera pemprosesan mineral mempunyai tanggungjawab untuk menerima bijih dilombong dari bumi, berserbukan bijih sehingga pembebasan berlaku, dan kemudian mengeluarkan galian berharga dalam bentuk pati. Jurutera metalurgi ekstraktif mengekstrak logam berharga daripada pati, membuang kekotoran daripada logam menggunakan kimia berair atau haba, dan kemudian memasarkan logam yang suci sebagai komoditi. Jurutera metalurgi fizikal menerima pelbagai logam tulen dan aloi mereka untuk mengawal beberapa ciri-ciri termasuk kekuatan dan rintangan kakisan. Bahan jurutera mengawal ciri-ciri yang sama tetapi yang berkaitan dengan plastik, komposit, cermin mata, seramik, dan lain-lain Jurutera kimpalan menyertai pelbagai bahan bersama-sama tetapi dengan kemusnahan minimum integriti bahan. ... [-]
Amerika Syarikat Butte
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Montana Tech

Program Sains dan Teknik Bahan di Montana Tech mempersiapkan para siswa untuk karier dalam bidang yang berkaitan dengan bahan termasuk aeroangkasa, biomaterial, bahan kim ... [+]

Program Siswazah Sains dan Kejuruteraan Bahan

Program Sains dan Teknik Bahan di Montana Tech mempersiapkan para siswa untuk karier dalam bidang yang berkaitan dengan bahan termasuk aeroangkasa, biomaterial, bahan kimia, bahan elektronik, energi, dan logam. Program interdisipliner menyediakan pelajar akses kepada fakulti dalam sumber-sumber jabatan STEM yang menyertai, yang membolehkan pelajar mencapai kedalaman dalam disiplin khusus pilihan mereka.

Sarjana Sains (MS) Sains Bahan

Program MS / MSE menawarkan litar tesis dan alternatif trek bukan tesis. Kedua-duanya tersedia untuk pelajar di kampus dan pelajar luar kampus melalui pembelajaran jarak jauh. Walau bagaimanapun, pelajar luar kampus yang masuk awalnya dimasukkan ke trek bukan tesis. Atas jemputan ahli fakulti yang mengambil bahagian secara aktif dalam penyelidikan (penasihat), para pelajar, yang menunjukkan minat dan kebolehan untuk penyelidikan saintifik, boleh memohon Sekolah Siswazah untuk dipindahkan ke landasan tesis.... [-]

Amerika Syarikat Butte
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Montana Tech is the Solution

Montana University System Materials Science Ph.D.

Montana Tech
Alamat
1300 W. Park Street
MT 59701 Butte, Montana, Amerika Syarikat
Website
Telefon
+1 406 496 4304