Missouri University of Science and Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

KAMI MISSOURI S&T

Kami adalah Missouri University of Science and Technology Missouri - S&T Missouri - dan kami telah lama berada di puncak permainan penyelidikan dan inovasi. Ditubuhkan pada tahun 1870 sebagai salah satu institusi teknologi pertama di sebelah barat Mississippi, kami telah membina warisan penemuan, kreativiti dan inovasi untuk melengkapkan dan memberi inspirasi kepada para pelajar hari ini untuk menghadapi cabaran global yang hebat esok.

Misi kita

Missouri S&T mengintegrasikan pendidikan, penyelidikan dan aplikasi untuk mencipta dan menyampaikan pengetahuan yang melayani negara kita dan membantu menyelesaikan cabaran hebat dunia.

Visi kami

Missouri S&T akan menjadi universiti penyelidikan teknologi awam terkemuka untuk penemuan, kreativiti dan inovasi.

Kami akan menanam rasa ingin tahu, kreativiti dan keyakinan pada graduan kami. Kami akan menjadi institusi pilihan untuk rakan kongsi di seluruh dunia yang mencari tenaga kerja yang berkelayakan, berbakat dan keusahawanan; penyelidikan inovatif; program, produk dan perkhidmatan pendidikan yang berkaitan; dan teknologi dan idea untuk menyelesaikan cabaran besar masa kita.

Nilai kami

Kejayaan Seumur Hidup

Kami menambah nilai yang luar biasa. Ganjaran dari pengalaman S&T Missouri jauh lebih tinggi daripada pendidikan perguruan tinggi, ijazah yang dihargai atau kerjaya yang memuaskan. Pengalaman S&T mempersiapkan anda untuk kehidupan yang memuaskan yang ditentukan oleh keyakinan untuk berjaya, keinginan untuk cemerlang dan minat belajar yang tidak pernah berhenti.

Kreativiti

Kami adalah inovator. Membangun dunia yang lebih baik menuntut percikan kreatif, pendekatan inovatif dan keusahawanan, dan rasa ingin tahu untuk mencari dan meneroka penyelesaian baru untuk cabaran besar dunia.

Integriti

Kami bertanggungjawab terhadap tindakan kami. Kami berusaha untuk menegakkan piawaian etika tertinggi, memperlakukan diri dengan amanah dan menghormati seluruh umat manusia, dan menanamkan prinsip yang sama di dalam komuniti kampus kami.

Kemampanan

Kita hidup dengan teladan. Sebagai penjaga muhibah awam, sumber kewangan yang dipercayakan kepada kami, dan alam sekitar, kami menekankan amalan yang berdaya tahan dan lestari dalam semua usaha kami.

Perkongsian

Kami adalah rakan kongsi yang hebat. Kami memberi tumpuan untuk menambah nilai dan mewujudkan perkongsian yang saling menguntungkan. Penyelesaian untuk menghadapi cabaran besar hari ini memerlukan kolaborasi, kerja berpasukan dan pertunangan yang tangkas dengan pihak berkepentingan kami, baik di kampus dan dalam perniagaan, masyarakat, nasional dan antarabangsa yang lebih besar.

Inklusi

Kami adalah komuniti yang inklusif dan ramah. Kami berusaha untuk membina persekitaran pembelajaran kreatif yang ditandai dengan keterbukaan, pemahaman dan penilaian semua orang dan perspektif.

Lokasi

Rolla

Alamat
West 13th Street,300
65409 Rolla, Missouri, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami